Log ind Opret Bruger

Test: Logitech Zone Vibe 100

29-11-2022 - Bjørn - 3734 Visninger

Vi tester all-round headset, til dig der arbejder om dagen og gamer om aftenen

Denne gang skal vi kigge på et lidt anderledes produkt, da alt jo ikke kun skal være til Esports gameren og vi selvfølgelig også kigger på ting til både streameren og den rekreative gamer.

Derfor tager vi et kig på Zone  Vibe 100 fra Logitech, som er ment som et headset du kan bruge både til arbejde og sjov. Vi kigger nærmere på om bluetooth i et gaming headset er noget der fungerer eller om det er kæmpe no-go.

 

KASSENS INDHOLD

 

 

Som altid med produkter fra Logitech, så er kassen nærmest en ekstra del i sig selv, og det er ingen undtagelse med Zone Vibe 100 headsettet.

 

 

Når man får åbnet kassen, så er det første man ser, en kort forklaring til hvordan du hooker dit nye headset op med enten din telefon, computer eller anden enhed med bluetooth, super nemt og overskueligt.

 

 

Igen, når det kommer til indpakningen  og funktionaliteten af den, så er der i min optik ingen der klarer det bedre end Logitech. Som man kan se her, så har de sørget for at indbygget et headset stand i indpakningen. En lille detalje som bare gør at man føler der er tænkt på alt.

 

Liste over indholdet i kasse

 

 • Trådløst headset
 • USB C-opladerkabel
 • Transporttaske
 • Brugervejledning

 

 

DET TEKNISKE

 

Mikrofon

 

 • Type: To retningsuafhængige MEMS-mikrofoner med retningsbestemt stråleformning og DSP
 • Frekvensgang: 100 ~ 8 KHz

Højttalere

 • Frekvensområde (musikafspilning):: 20 ~ 20 KHz
 • Frekvensområde (stemmekommunikation): 100 ~ 8 KHz
 • Følsomhed: 118,0±3 dB ved 1mW @1 kHz
 • Højtalerstørrelse: 40 mm

 

Batteri

 

 • Indbygget batteri (litium-ion)
 • Batterilevetid (taletid): Op til 18 timer
 • Batterilevetid (lyttetid): Op til 20 timer 

Oplader

 • USB C-opladerkabel: 1.5 m

 

Trådløs forbindelse

 

 • Bluetooth-version: 5.2
 • Trådløs rækkevidde: Op til 30 m (med direkte sigtelinje) 

 

 

DESIGN

 

 

Her ser vi Zone Vibe 100 headsettet som det ser ud når du pakker det ud. Første indtryk er virkelig godt, følelsen af de materialer de har brugt passer rigtigt godt til det jeg holder af, og udseendet er meget diplomatisk og ikea agtigt, men det kan noget.

 

 

Vægten er utrolig lav i forhold til hvad man lige forventer fra et headset, og ingen tvivl om at Logitech har gjort utroligt meget for at holde vægten nede. Her kan blandt andet nævnes at hele headsettet er lavet i plastik, hvoraf 25% er direkte genbrugs plastik.

 

 

Udover det, så er hoved bøjlen selvfølgelig også lavet i plastik, men udover det, kun beklædt med et tyndt lag stof. Men fordi vægten er så lav, så er der ikke behov for ekstra padding i form af skum som bare vil øge vægten. Det vil selvfølgelig også være med til at Zone Vibe 100 headsettet vil føles ganske behageligt om sommeren i varmen, da dit hoved ikke er lukket inde af skum eller andet materiale der blokerer for lidt luft gennemstrømning.

 

 

Selve øre kopperne er lavet af en blanding af “sofa stof” og memory skum, og som man kan se her på billedet, så er der rigeligt med memoryskum, og dermed føles kopperne ganske bløde. Stoffet der er brugt, et “sofa stof” som Logitech selv beskriver det, er utroligt behageligt at have på, og specielt ved længere tids brug sørger det for en god ventilering af ørerne.

 

 

Selve ørekopperne er relative dybe og dermed vil langt de fleste ikke opleve problemer med at øre bliver lidt trykket inde i headsettet. Trykket sidelæns på ørene er heller ikke specielt stort, og jeg har på ingen måde oplevet nogle problemer.

 

 

DET DAGLIGE BRUG

 

 

Som jeg startede med at skrive, så er dette headset ikke rettet mod den meget seriøse Esports gamer, men derimod den lidt mere rekreationelle gamer, der har behov for et headset der kan andet end at bruges til gaming og kun gaming. Her i testen vil jeg dog holde fokus på gaming delen da det er den vi har fokus på her på Esport.dk.

 

Komforten

 

 

 

Ikke det vigtigste i et headset, men det kommer tæt på, og det er uden tvivl en ting der virkelig kan ødelægge oplevelsen for denne tester, hvis komforten ikke er nogenlunde fornuftigt.

 

 

Du vil dog opleve at komforten i dette headset, er tæt på at være noget af det ypperste du kan finde på markedet. Den lave vægt giver en følelse af at man faktisk ikke har noget på hovedet, og det er klart med til at give en suveræn oplevelse af overlegen komfort.

 

Musik

 

Logitech Zone Vibe 100, er som jeg har været inde på, et all round headset og ikke et headset til den hardcore gamer. Det vil fungere til alle dine behov i en travl hverdag, og dermed også dine behov for at høre lidt musik mens du sidder og nørder en ny strategi til CS:GO f.eks.

 

Helt generelt må jeg sige at jeg er lidt overrasket over hvor god lyden er i dette headset. Når man først får det i hænderne, føles det hele meget let, og ingen vægt og kvalitets lyd går sjældent hånd i hånd.

 

Men jeg blev positivt overrasket, for med sin 40mm drivere er lyden levende, klar og fyldig på en gang. Det er lige meget hvilken genre jeg har prøvet med, så følger Zone Vibe 100 ganske fint med, og jeg har på ingen måde opfattelsen af at headsettet har svært ved at følge med.

 

Gaming 

 

Men nu til det vigtigste her i testen, nemlig gaming delen. Der må være en del der har været spændte på hvordan et bluetooth headset klarer sig til gaming helt generelt, det har jeg ihvertfald været.


Zone Vibe 100 er ikke til den hardcore gamer, men mere til dig der ikke kun gamer men også gamer når tiden er til det og derfor mangler et headset der kan dække alle dine behov.

 

Lad mig først slå fast, jeg har på ingen måde oplevet at lyden har haltet efter eller været forsinket på nogen måde, tværtimod fristes jeg næsten til at sige, så er jeg faktisk overrasket over hvor godt det føles og lyder. 

 

Dog kan jeg ikke ryste følelsen helt af mig, følelsen af at bluetooth bare ikke virker til gaming, ihvertfald når vi snakker FPS gaming. Men husk på de trådløse mus, det er først nu folk begynder at acceptere at de også fungerer til gaming. Så jeg kan ikke lade være med at tænke om det også er tilfældet med bluetooth.

 

Men til ren casual gaming, der har headsettet været en fornøjelse at bruge, det er let og komfortabelt, og lyden er virkelig god. Jeg har ikke kunne sætte en finger på lyden nogle steder og har heller ikke oplevet nogle forsinkelser.

 

Mikrofonen

 

Sprød lyd hele vejen igennem og folk har rost hvor godt jeg lyder in-game samt på diverse tjenester som teamspeak og discord. 

 

Der har ingen udfald været af lyden, og selv under lange samtaler på både telefon og computer, har der intet været.

 

 

KONKLUSION

 

Går du og leder efter et all-round headset hvor kvalitet og flot design er vigtigt for dig, så kunne Logitech Zone Vibe 100 være noget for dig.

 

Kvaliteten er virkelig god, selvom det kan føles lidt modsat når man pakker headsettet ud fordi vægten er så lav. 

 

Designet er holdt simpelt og flot, og der er ingen tvivl hos denne tester om at et headset som dette kan vinde priser for nytænkning og design alene.

 

Lyden er virkelig god, og mikrofonen er noget af det bedste du kan få lige pt, i hvert fald hvis du spørger mine fellow gamere.

 

Med en pris på 799,- ligger det godt nok lidt til den høje side, men du får til gengæld et headset som du kan bruge både til din computer, telefon og tablet.

Nuvel det er ikke en hardcore gamer headset, men et headset til gameren der søger efter et headset der kan bruges til alle dagens opgaver.

 

Det positive

 

 • Let og komfortabelt
 • Flot og lækkert design
 • Kanon lyd

 

 

Det negative

 

 • Det er ikke et hardcore gamer headset
 • Vi er lidt nervøse for om plastikken holder i længden

 

 

 

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk