Log ind Opret Bruger

Logitech G512 Carbon

16-06-2022 - Bjørn - 2952 Visninger

Logitech har sendt deres populære G512 Carbon tastatur til test

Vi skal denne gang tage et nærmere kig på det velkendte Logitech G512 Carbon keyboard, som mange af jer måske har stødt på gennem og endda overvejet om det var jeres kommende hakkebræt.

 

HVAD FÅR MAN MED

 

 

Som altid, fristes man næsten til at sige, når man har med Logitech produkter at gøre, så er indpakningen virkelig god. Kassen er super robust, og kan uden tvivl gemmes og bruges som transport kasse til diverse LAN events.

 

 

Her ser i hvad der møder jer når i åbner op for æsken, og man må sige at det er ganske smagsfuldt præsenteret.

 

 

Men der er egentlig ikke det store med i kassen, men det er jo heller ikke fordi man kan forvente så meget. Der er det G512 Carbon tastatur som man har betalt for, samt et par manualer og et G klistermærke.

 

Men der hvad du skal bruge for at komme i gang, og det er bare at sætte tastaturet til din maskine, så kører det bare. Det kan dog anbefales at downloade deres G software, da det vil lukke op for alle mulighederne i tastaturet.

 

DESIGN

 

 

Her ses G512 Carbon tastaturet i sin fulde størrelse, og det er nu rart at det ikke er alt der er blevet TKL eller 60% keyboards. Men et stilrent og råt look på tastaturet, der med sin sorte plastik og børstet aluminium vil gøre sig godt på ethvert gamer værelse.

 

Selve designet er uden en såkaldt ramme, og gør bare man får markant mere minimalistisk look og det ser nærmest ud som om tastaturet bare står og svæver på bordet.

 

 

Så snart du får sat G512 Carbon tastaturet til din computer, så ændrer udseendet sig dog noget. Om man så synes det er til den bedre eller dårligere side, det må man selv være dommer over. Men så snart man får sat tastaturet til sin maskine, så kommer der selvfølgelig en lækker RGB belysning i hele tastaturet, som nemt kan designes og styres fra deres Logitechs software.

 

 

Der er indbygget diverse kontrol og medie knapper, som dog kræver at man bruger FN tasten samt den F tast man vil aktivere. Det gør selvfølgelig at man har adgang til det, men det er lidt besværligt at skulle aktivere FN tasten samtidigt med F tasten. Men det fungerer og i denne prisklasse, 

 

 

En del glemmer at når vi snakker mekaniske tastaturer, så er højden altså noget højere end på et normalt tastatur. Som man kan se her, så er højden på tasterne lige under 45mm, hvilket altså er nogenlunde dobbelt så højt som et “normalt” tastatur.

 

 

Bagsiden på G512 Carbon er som man kender dem mere eller mindre. De har dog fået plads til en lækker lille feature, nemlig en såkaldt “pass through” altså en gennemgang til dit headset kabel, såfremt du har en kablet version. Det gør at kablet ikke bare ligger ovenpå tastaturet eller ved siden af og potentielt i vejen. En lækker lille detalje fra Logitech G512 Carbon tastaturet.

 

 

Der er selvfølgelig fødder der kan slås ud på undersiden, hvilket gør at du kan vinkle tastaturet lidt højere for at opnå en lidt skarpere vinkel. Det gør det markant nemme i min optik når der f.eks. skal skrives, det kræver dog at man har en håndledsstøtte som desværre ikke følger med.

 

 

Store gummifødder, ganske massive, men de gør deres arbejde perfekt. Tastaturet bliver stående fast på bordet selv under de mest aktive gaming sessions jeg har haft.

 

 

Kablet på G512 Carbon er en klassiker fra Logitech, det er nemlig et vævet kabel, som ser super godt ud på afstand. Men desværre, så er det enormt stift og det gør det noget svært at få kablet til at gøre som man gerne vil have. 

 

 

Som man kunne se på billedet før, så er der to stik på tastaturet, og det er af den simple grund at der er en USB pass through, som gør at du kan sætte din mus f.eks. direkte til tastaturet. Du har selvfølgelig også mulighed for at bruge denne port til muligt andet som din telefon f.eks.

 

TASTERNE

 

 

Indenfor mekaniske taster finde der 3 grund kategorier, taktile/brown, lineære/red og klik/blue. Vi løber dem lige hurtigt igennem så jer uden den store viden om mekaniske tastaturer har en ide om hvad forskellene er.

 

taktile (kaldet Brown switches) - Et lydsvagt klik med en mærkbar modstand.

 

Lineære (kaldet Red switches) - Et blødt og jævnt tastetryk uden lyd.

 

Klik “clicky” - (kaldet Blue switches) - Den ikoniske mekaniske tast med den velkendte klik lyd når der trykkes ned. Det kan både høres og føles når man bruger dem.

 

 

Den model vi har fået til test her på redaktionen er med de taktile taster eller “Brown switches” som man ofte omtaler dem. Om man er til det ene eller det andet er 100% en personlig præference. De føles ganske behagelige og er et godt kompromis hvis man godt kan lide den taktiske feedback fra tasten, altså klikket, men ikke er så meget til den høje lyd som man oplever fra f.eks. de blå switches.

 

 

Som man kan se her på billedet, så er selve tasterne konkave, altså de hælder ind mod midten, hvilket gør det noget nemmere når man skal placere sine fingre og skrive.

 

Mekaniske taster har også en anden fordel, og det er at det er muligt at skifte selve “skallen” på tasten. Så er det muligt at tilkøbe sig et helt nyt look til sit tastatur.

 

DET TEKNISKE

 

Så skal vi til det lidt tørre, nemlig de tekniske fakta. Mange læser dem ikke, men de er nu alligevel vigtige hvis man overvejer lige præcist dette tastatur.

 

 • Længde: 132 mm
 • Bredde: 445 mm
 • Højde: 35,5 mm
 • Vægt (uden kabel): 1130 g
 • Kabellængde: 1,8 meter
 • Tilslutningstype: USB 2.0
 • USB-porte indbygget: 1 stk
 • Bagbelysning: Ja, RGB belysning i hver tast
 • Styring af belysning: FN + F5/F6/F7
 • Gametilstand: FN + F8
 • FN-tasterne kan programmeres igennem Logitech G HUB

 

 

Og her lidt tekniske data på de forskellige taster som Logitech har i deres produkter. Dem vi har i den version vi har fået til test er GX brown.

 

SOFTWARE

 

 

Softwaren til dit G512 Carbon hedder “G Hub” og det er herfra du kan styre alle dine enheder fra Logitech. Som man kan se her, har jeg lidt forskelligt koblet til, men man vælger bare den enhed man vil ind og opsætte og så er det ellers bare igang.

 

 

Generelt er G Hub super nem at bruge og dejlig overskuelig og intuitiv i sin brugerflade. Her er vi den del hvor du kan styre belysningen. Ganske nemt og ligetil, vælg den effekt du vil have, hvor hurtigt den skal køre og så fungerer det bare.

 

 

Det er selvfølgelig også muligt at justere helt ind som man ønsker og nærmest tegne på tastaturet og vælge individuelle farver til diverse taster.

 

Der er også mulighed for at opsætte en profil til hvert spil forskelligt, så lyset simpelthen skifter alt efter hvilket spil du går ind i.

 

 

Du har også mulighed for at opsætte diverse taster til stort set alt du kan finde på, om så det er at starte et program eller fungere som volumen knap (hvilket allerede er indbygget.

 

Helt generelt kan man sige om G Hub, at det er en software som lader sig gøre stort set alt du kan forestille dig med dit tastatur.

 

KOMFORTEN

 

 

 • Helt generelt er G512 Carbon tastaturet ganske behageligt at arbejde på og med, både til gaming og diverse skrive opgaver. Det kan derfor uden tvivl bruges både som tastatur i hjemmet til gaming, men også på kontoret til arbejde hvis man er til mekaniske tastaturer, der er dog et lille men.

 

Da mekaniske tastaturer er markant højere end et normalt tastatur, så skal man huske at en håndledsstøtte er et must i min optik. Men desværre får man ikke en støtte med i pakken til G512 Carbon, hvilket gør at man over længere tids gaming godt kan blive lidt anstrengt i håndleddet. Det er lidt ærgerligt at man ikke har formået at få designet bare en simpel håndledsstøtte i skum, den ville kunne klare det basale og så kan folk selv skifte ud med tiden hvis de ønsker anden og bedre støtte.

 

KONKLUSION

 

Er du i gang med at kigge efter nyt full size tastatur, så G512 Carbon muligvis noget for dig. Helt generelt har det et super lækkert og råt design som langt de fleste nok vil finde tiltrækkende. Om man så er til full size tastatur er så en helt anden sag, da et tastatur af denne størrelse fylder en del på skrivebordet. 

 

Og så kommer spørgsmålet mange nok tænker, har vi overhovedet brug for en numpad del på tastaturet nu om dage. Personligt hælder jeg til et nej, da jeg simpelthen aldrig får den del brugt i gaming. Men bruger du dit tastatur til andet end gaming, så kan det være du vil sætte pris på at der er indbygget numpad i dette tastatur.

 

Softwaren er super nem at komme i gang med at bruge og den gør bare alt opsætning af G512 Carbon bliver noget man hurtigt kan klare, selv for den uøvede. Du har mulighed for at opsætte makroer og belysning helt efter hvad du ønsker igennem G Hub, og det er uden at det bliver for teknisk eller besværligt.

 

Komforten kunne dog være bedre end hvad tilfældet er, da der desværre ikke er en håndledsstøtte med, hvilket i min optik er et must for ethvert mekanisk tastatur, da højden simpelthen er relativ høj i forhold til hvordan dine hænder er placeret.

 

Men når det kommer til den essentielle, nemlig gaming delen, så kommer man ikke uden om at G512 Carbon er et ganske habilt tastatur. Tasterne reagerer hurtigt og med det samme, og de er hurtigt tilbage i udgangs positionen. 

 

Prisen på 798,- som det billigste i skrivende stund, gør at man som spirende gamer, måske skulle overveje G512 tastaturet, da det til prisen, er et solidt tastatur som uden tvivl vil holde i mange år fremover. Ja der findes billigere tastaturer til begyndere, men der oplever man desværre bare ofte at kvaliteten også er derefter. Det oplever man på ingen måde med G512, god kvalitet, et godt og lækkert design og nem og overskuelig software.

 

DET POSITIVE

 

 •  Flot og lækkert design
   
 • God kvalitet
   
 • Gode og responsive taster
   
 • Super god og nem software
   
 • Indbygget medie taster
   

DET NEGATIVE

 

 • Optager meget plads på skrivebordet, kan være et problem for nogle
   
 • Manglende håndledsstøtte
   
 • Meget stift kabel der godt kan være lidt i vejen

 

 

Kommenter

#27 Zahid
Logitech har generelt været en god oplevelse når jeg har haft de produkter i hænderne.
Personligt er jeg dog ikke meget for al det RGB gå-amok-lys, men heldigvis kan man slå det fra :-)

Jeg læste mig engang frem til noget med ghost på keyboards - er det noget der siger dig noget Bjørn ?
Indsendt for 2 år siden
#28 Bjørn
#27
Logitech er generelt af meget høj kvalitet og efter de har bevæget sig ind på gamermarkedet, er det i min optik kun blevet bedre :)

Men mht. anti ghosting, hvilket er hvad jeg tænker du mener, så er det noget alle gamer tastaturer har nu om dage. Det betyder at du kan aktivere flere taster på en gang, uden at det låser. På et almindeligt tastatur kan du ofte kun aktivere 3-4 taster på en gang før tastaturet er låst for flere taster. Det går jo ikke når man gamer :)
Indsendt for 2 år siden
#29 Zahid
Er der en eller anden maks på antal samtidige aktivs keys i ghosting ?
Indsendt for 2 år siden
#30 Bjørn
Der er et maks på 29 taster samtidigt på dette tastatur, så du løber tør for fingre inden tastaturet blokerer dig :D
Indsendt for 2 år siden
Copyright 2024 © Esport.dk