Log ind Opret Bruger

Logitech G303 Shroud

04-06-2022 - Bjørn - 2209 Visninger

Shroud har sammen med Logitech lavet en speciel G303 mus

De fleste gamere kender nok den efterhånden berømte G303 mus fra Logitech, fordi det er en af de bedste og simple mus på markedet når man er FPS gamer. 

 

Logitech og Shroud har nu i samarbejde lavet en ny version af G303, som er tilpasset af Shroud selv, til hans specifikke behov. Vi har haft fornøjelsen af at have den en tur forbi redaktionen og kigge den efter i sømmene.

 

HVAD MAN FÅR MED

 

 

Det er svært at se, men æsken er bare kvalitet, den føles tung og kraftig og lader til at kunne holde til lidt tæv under transporten. Så selvom pakkeposten kan være lidt hård ved pakkerne, så er jeg sikker på at denne æske nok skal holde din mus sikker. Det giver også bare en følelse af et godt produkt, når der er kælet lidt for indpakningen også.

 

 

Ganske som forventet så er der alt i æsken du skal bruge for at komme i gang med at bruge din nye G303 Shroud edition mus. Der er et lade/data kabel samt en adapter til kablet, manualer som vi kender dem men aldrig får kigget i, samt Logitech har sørget for at der er lidt lir med i form af et klistermærke med deres G logo.

 

DESIGN

 

 

Der er gået lang tid siden den originale G303 , helt præcist blev den første G303 frigivet i 2016, men det har ikke gjort den mindre populær, specielt iblandt FPS gamere. Nu er vi kommet til Shrouds udgave af den, og rent designmæssigt er der ikke det helt store der er ændret, i hvert fald ikke når man lige ser på musen fra denne vinkel. 

 

 

Selve musen er som vi kender dem mere eller mindre, men dog som man måske kan se her på billederne, så er det uden alt for meget bling bling og alverdens knapper. Dette er en mus der er beregnet til den mere seriøse gamer. 

 

Som man måske kan se på billedet oven over her, så er musen til den lave side, og ingen tvivl om at for langt de fleste vil formen på musen kræve lidt tilvænning. 

 

 

Selve skallen på musen er sort og på siderne er den en smule gennemsigtig og der er nogle små næsten usynlige streger på, det giver et meget fedt og minimalistisk udtryk. Det eneste RGB belysning man får med denne mus er den lille diode der sidder på fronten hvor man kan se hvilken DPI musen er indstillet til samt om den er ved at løbe tør for strøm.

 

 

Det eneste der rigtigt skiller sig ud på denne mus fra den sorte farve, er det kendte store G for enden af musen samt “Logitech x Shroud” som er skrevet lige under den venstre museknap. Begge dele er med til at give musen et diskrev look, og det er uden tvivl en mus man sagtens kan bruge på jobbet også.

 

Antallet af knapper er også ganske overkommeligt, her er kun frem/tilbage på siden af musen, samt en DPI vælger på toppen. Dog kan alle knappe programmeres helt som man ønsker i softwaren, så du kan få knapperne til at gøre lige som det ønskes.

 

 

På undersiden af musen finder du en simpel skydeknap til at tænde og slukke for musen. En sjov ting jeg ikke har set før er, at de har monteret en QR kode under så du kan skanne den med din telefon og få info om musen.

 

 

En skjult detalje på undersiden/bagenden af musen er at der en lille magnetisk skuffe til opbevaring af din USB dongle til musen. Måden skuffen er lavet på er så diskret at man slet ikke opdager den, og det var da nærmest et rent tilfælde at jeg faldt over den. Men ganske simpelt en genial måde at lave opbevaringspladsen på til donglen, der gør man ikke opdager den.

 

DET TEKNISKE

 

 

Det var de tørre tekniske detaljer, de er kedelige men vi skal jo alle bruge dem til at vælge.

 

Det der nok fanger de fleste, er at musen er “helt oppe” på massive 75 g. i vægt uden ledning, og det er jo en del hvis man sammenligner med andre letvægtsmus på markedet. Det er dog på ingen måde noget der gør at musen føles tung eller klodset, tværtimod vil jeg sige. Det giver lidt ekstra tyngde i musen og vægten er fordelt helt perfekt så det på ingen måde.

 

 

Batteritiden er også noget man skal ligge mærke til, den er af Logitech selv opgivet til at være 70 timer ved konstant brug. Det er nok ikke helt ved siden af, da jeg ikke under testtiden har kunne køre musen i sænk. Den startede på ca. 30% da jeg fik musen til test, og efter en uge, der er den stadigvæk ikke løbet tør, selvom den bliver brugt til både gaming og arbejde.

 

SOFTWAREN

 

 

Hvis man har prøvet et Logitech produkt før, så har man sikkert også prøvet deres medfølgende software. En ganske simpel software, som gør at du kan indstille dit produkt til lige dine præferencer. Her er vi på forsiden hvor du vælger hvilket af dine tilsluttede Logitech produkter du skal rode med.

 

 

Som det ses her, så er softwaren ikke synderligt kompliceret, der er kun 2 faner helt ude til venstre. Denne fane er den ene hvor du indstiller dine DPI indstillinger samt opdaterings frekvens (som dog altid bør stå på max).

 

 

På den anden fane har du mulighed for at sætte knapperne på musen til at gøre lige hvad man ønsker samt opsætte genveje der kan aktivere diverse programmer eller handlinger som man ønsker.

 

KOMFORTEN

 

 

Mit første indtryk da jeg lagde hånden på musen var, at det her er da godt nok en noget akavet måde at holde på. Det første lille stykke tid havde jeg svært ved at finde mig tilpas med formen på musen, men jeg valgte til sidst at lade musen bestemme hvordan jeg skulle holde, og det gjorde en verden til forskel. 

 

 

Som man kan se her, så er musen vinklet meget skarpt ind fra toppen og ned, hvilket nærmest tvinger en til at holde den på en bestemt måde. Men efter lidt tilvænning, så er den ganske behagelig at have med at gøre, i hvert fald hvis spiller claw eller fingertip stilen. 

 

Musen er generelt meget let i vægten og føles på ingen måde tung. Den glider ganske let og ubesværet hen over musemåtten, og hænger på ingen måde fast eller føles klumpet. Knapperne på musen føles spot on, og er hverken for hårde eller bløde. Det eneste jeg lige kan sætte en finger på, er at på grund af musens udformning, skal jeg strække min tommel en del for at ramme den forreste knap på siden af musen.

 

Efter en kort tilvænnings periode, så må jeg indrømme at denne mus nærmest er perfekt. Den ligger perfekt til mit foretrukne greb, nemlig claw grebet. Dog har jeg haft flere andre til at prøve musen der bruger andre “grips” og alle melder samstemmigt ud at det er kanon mus, dog med en vis tilvænning.

 

KONKLUSION

 

En vild oplevelse, det må jeg sige, jeg er virkelig imponeret over G303 Shroud musen. Det har været en ren fornøjelse at teste denne mus. Alt lige fra du modtager den til du tager den i brug emmer bare af kvalitet.

 

Selve ydelsen på musen ligger helt i top, og dens præcision er noget af, hvis ikke den bedste jeg har prøvet i mine mange år som tester. G303 Shroud edition er uden tvivl en fantastisk gaming mus og med sin lave vægt og den sublime præcision, vil enhver E-gamer være tilfreds med denne mus

 

Er du dog en der har behov for den vilde RGB belysning i dit udstyr eller mange knapper, så er denne mus på ingen måde noget for dig, da den er så simpel som det overhovedet kan blive.

 

Men er du på udkig efter en mus der bare spiller og er lige til at slå til, og som oven i det, er så præcis som noget kan blive, så går du ikke galt i byen med den lækre Logitech G303 Shroud edition.

 

DET POSITIVE

 

 • Præcis sensor
   
 • God ergonomi og komfort
   
 • Vild batteritid
   
 • Lav vægt

 

DET NEGATIVE

 

 • Lav højde, prøv den eventuelt før køb
   
 • En relativt høj pris på 999,-

 

 

 

 

 

Kommenter

#22 Morten
Du skriver musen har en præcis sensor, hvorfor ikke teste den med eksempelvis MouseTester eller andet ganske gratis software? Hvordan er den i forhold til andre mus? Er trådløs fint? Som oldschool skal der en del mere til at overbevise mig om trådløs er på linje med kablet, det føler jeg ikke bliver belyst.
Indsendt for 2 år siden
#23 Bjørn
Hej Morten
Umiddelbart er det vel kendt at trådløse mus ikke er langsommere end en kablet mus, det er en diskussion der er blevet lukket mange gange. Jeg har linket til en international kendt test side, og google vil vise det samme :)

https://www.techradar.com/news/wired-vs-wireless-gaming-mice-key-differences-explained

Vi er lige starter her på esport.dk med anmeldelser, og skal stadigvæk finde ud af hvordan og hvorledes alting skal være, men vi skal da tage det med i overvejelserne om selve sensoren skal testes. Det er dog aldrig noget jeg har hørt andre ytre et ønske om efter 11 år som tester. De fleste vil ikke være i stand til at oversætte en række tal til noget brugbart ifht. om sensoren er præcis og hurtig. Derfor vil det være testerens subjektive mening, altså min, der kommer ned på skrift og som jeg håber i så kan bruge, men vi skal nok have det med i vores overvejelser.

Du skriver hvorfor vi ikke tester den ifht. andre mus, eller hvordan den performer mod andre mus. Der er jeg ikke sikker på hvordan du tænker vi skal forklare det? Vi har pt ikke ressourcerne til at lave en opsætning af f.eks 5 mus der kæmper mod hinanden. Dette er vores første anmeldelse af en mus, så alene der har vi ikke noget sammenlignings grundlag. Og generelt sammenligner man ikke i en anmeldelse af en mus, med andre mus, medmindre de kører decideret mod hinanden i artiklen f.eks

Hvis du har andre spørgsmål eller input er du mere end velkommen til at skrive her eller skrive privat.
Indsendt for 2 år siden
#24 Puk
Fed beskrivelse, meget detaljerede...
Tak.
Indsendt for 2 år siden
#41 Kenneth
Har brugt denne i et stykke tid og den er simpelthen den lækreste mus jeg nogensinde har brugt.
Kablet eller trådløs er underordnet, fantastisk respons.
Indsendt for 1 år siden
Copyright 2024 © Esport.dk