Log ind Opret Bruger

Astro A50 4th Gen Wireless

18-09-2022 - Bjørn - 1006 Visninger

Kanon komfort og god lyd, vi kigger på Astro A50

Astro er nok ikke så kendte på det danske markedet endnu, men med produkter af høj kvalitet som A50, så skal det nok komme.

 

HVAD FÅR MAN MED I KASSEN

 

 

Kassen som A50 headsettet kommer i er enormt robust, mere end man umiddelbart er vant til fra andre firmaer, stort plus da den så kan bruges som transport kasse hvis man står og skal ud til venner eller LAN.

 

 

Selve indholdet af kassen er serveret på en yderst smagfuld måde, nemt og overskueligt og lige til at gå til.

 

 • A50 trådløst headset ­­
 • ASTRO Trådløs Base Station, fungerer også som lade station
 • 1.0m Micro USB kabel
 • 1.0m optisk kabel
 • Produktblad

 

DET TEKNISKE

 

Som altid så skal vi jo også have det lidt kedelige stads med, eller for nogle kedeligt. Men det hører sig til så man kan sætte sig ind i hvad det egentlig er man køber.

 

A50 headsettet specifikationer
 

 • Microphone: 6.0mm uni-directional, voice isolating
 • Ear Coupling: Over-Ear
 • Drivers: 40mm Neodymium Magnet
 • Wireless range: 49 ft
 • Standby Battery Life: ~ 20 months
 • Wireless Frequency: 2.4GHz
 • Battery Type - Lithium Polymer, single cell ­­
 • Transducer Principle: Open Air
 • Frequency Response: 20Hz - 20,000Hz
 • Characteristic SPL: 118dB @1kHz
 • Weight w/o Cable: 0.82 lbs (370g)
 • Length: 7.28 in (18.5 cm)
 • Width: 3.48 in (8.84 cm)
 • Height: 7.17 in (18.22 cm)

 

A50 Base station specifikationer

 

 • Power Supply: USB Micro-B (USB 2.0 compatible)
 • Wireless range: 49 ft
 • Inputs and Outputs: Optical Pass-through, USB Power & Soundcard, USB Charging Port, AUX In / Mic out (TRRS 3.5mm)
 • Weight w/o Cable: 0.69lbs (317 g)
 • Dimensions: 8.5 in (21.59 cm)/4.24 in (10.79 cm)/1.14 in (2.92 cm)

 

DESIGN

 

 

Her ser vi Astro A50 Headsettet inklusiv base stationen som det tager sig ud når det bare står bordet. Den model som vi har modtaget er i sort og grå, men du kan også købe headsettet i sort og guld.

 

Som den vakse læser måske allerede har opdaget, så er opbygningen af dette headset noget anderledes end hvad vi i mange år har været vant til på det Europæiske marked for headsets. Det bunder formentlig i at Astro i sin tid var Amerikansk, og dermed har de haft et noget andet brugermarkedet.

 

Men bortset fra at det virker en anelse stort, så er alt jo som det plejer at være med headsets.

 

Når det kommer til mikrofonen, så er den også lavet på en måde jeg ikke lige umiddelbart er stødt på før. Den er nemlig lavet i blødt gummi hele vejen igennem, og derfor kommer den i hvert fald ikke til at knække den af under transport eller andet.

 

Personligt må jeg sige at det ikke lige tiltaler mig, da den er lang og mange gange ender med at sidde så jeg lige kan ane den i mit synsfelt, det er ikke optimalt med en mikrofon af denne type i min optik, men det fungerer.

 

 

Hvis vi kigger lidt på hvordan du justerer størrelsen på headsettet, så finder man også den største forskel i forhold til hvad jeg er vant til. Bøjlen i toppen er nemlig ikke ud i et stykke som jeg er vant til, men derimod nærmest sektions opdelt, hvor hver ørekop er seperat fra bøjlen og sat sammen på de metal stænger man ser på billedet her ovenover.

 

Selvom det hele er lidt anderledes end hvad vi er vant til, så fungerer det virkelig godt og det hele virker utroligt robust og solidt. Stregerne på metal stængerne gør også at det er lidt nemmere at få indstillet hver side af headsettet helt ens, hvilket er en ting jeg er meget pedantisk med og hader når de ikke står helt ens, problem løst med Astro A50.

 

 

Bløde og fluffy, det er vidst sådan jeg bedst kan beskrive hvordan puderne på ørekopperne føles. Det er uden tvivl de blødeste puder jeg nogensinde har prøvet, og det er da blevet til en del headsets efterhånden. Som i kan se på billedet, så er der rigeligt med skum i, så selv de mest sensitive ører vil føle sig godt tilpas.

 

 

Bøjlen er foret på samme måde som ørekopperne, og det er bare blødt. Det er næsten som at ikke rigtigt mærker headsettet når man har det på.

 

 

Selve headsettet er som sagt ganske robust bygget og selvom det ser noget anderledes ud end vi er vant til, så virker det temmelig robust.

Både plastik og gummi virker som noget der kan holde til at få lidt tæv og selv når jeg vrider det kommer der ikke knirke lyde der indikerer at headsettet giver efter. Det virker som et stykke solidt håndværk man har fået lavet.

 

Base stationen, den fungerer både som stand til dit headset samt oplade station for headsettet. Det fungerer ganske enkelt med opladningen, bare sæt headsettet i base stationen og det bliver opladt. Selve base stationen er nem at koble til og det er bare at sætte et styk USB kabel i maskinen, og så kører vi.


På fronten af base stationen kan man se hvor meget strøm der er på headsettet og om det er sat til PC eller PlayStation samt hvilken setting på headsettet du har aktiveret og det er muligt at lagre 4 forskellige i softwaren.

 

På bagsiden finder vi hvad der skal være for at et headset fungerer. Udover optisk ind/udgang, så er der AUX stik og micro USB stik samt knap til at skifte imellem om headsettet er sat til PlayStation eller PC.

 

Igen virker det som noget solidt kram, og der er ikke noget der indikerer at det kunne være lavet i semi dårlig kvalitet.

 

DET DAGLIGE BRUG

 

 

Komforten
Men hvordan klarer Astro A50 sig så mod et efterhånden overfyldt markedet for headsets, kunne man spørge sig selv. Bedre end man lige umiddelbart ville tro ud fra udseendet alene, men der er virkelig nogle punkter hvor A50 udmærker sig.

Komforten på dette headset er uden tvivl noget af det bedste jeg har prøvet, og jeg har efterhånden prøvet en del. Mit bedste bud på hvorfor komforten opleves så super behagelig, er at det må være det ekstra tykke skum som der er blevet brugt af producenten.

 

Når man tager det på føles det næste som ikke at have headset på, og selv med sin vægt på 380 g. oplever jeg ikke følelsen af at det tynger mig eller på anden måde generer mit hoved.


Astro A50 er på ingen måder et headset hvor du vil opleve at sidde og svede efter mange timers spil, det er grundet sit åbne design som gør at dine ører og hoved kan få lov til at ånde uden at det går ud over lyden.

Musikken

Som altid når jeg tester et headset, så løber jeg selvfølgelig også igennem lidt forskelligt musik for at se hvordan det klarer sig, og ikke mindst fordi man må forvente at alle gamere før eller senere også lytter til et stykke musik i ny og næ.

 

Ren og klar lyd på det meste, der er prøvet både dakkedak med tung tramp samt rock, klassisk og diverse pop lister. Over hele linjen der oplever jeg en ren og klar lyd, uden at jeg føler at headsettet skal kæmpe for at være med. Det er en dyb og fyldig lyd der kendetegner lydbilledet, og det er nok et af de få headsets jeg har prøvet som jeg uden tvivl ville kunne bruge både i arbejde, gaming og fornøjelse.

 

Gaming

Så til den lidt vigtigere del, nemlig gaming lyden og hvordan A50 headsettet klarer sig. Når det kommer til ganske almindelig “for fun games” så er lyden ganske fin, og specielt Dolby Surround Sound gjorde det virkelig til en oplevelse i de spil hvor det kunne sættes til.
 

FPS spil, som jo nok er hvad vores brugere her på esport.dk beskæftiger sig med, så klarer headsettet sig super godt. Lyden er en anelse til den lyse side, og jeg ville have foretrukket lidt mere bund i lyden, men det er heldigvis til at justere sig ud af via den medfølgende software. Jeg har ingen problemer oplevet med at høre hvor fjenden er eller når de f.eks reloader, og det har været en fin oplevelse at game med dette headset.

 

Mikrofon

Som vi alle ved, så er mikrofonen ikke til for vores skyld, men mere vores teammates skyld, det er ihvertfald dem der skal høre på os hele tiden og derfor er det relativt vigtigt med en mikrofon der gør jobbet godt.

Her klarer A50 headsettet sig også ganske fint, lyden er ganske klar og tydelig og der har ingen udfald været i min lyd jævnfør mine gaming buddies. Det eneste de har brokket sig lidt over, det er det ikke er udstyret med moderne ting som ANC og hvad de ellers hedder, og da jeg gamer på mekanisk tastatur, synes de er de får lige rigeligt med lyd med fra når jeg bevæger mig.

 

KONKLUSION

 

Helt igennem et lækkert headset, som dog er noget anderledes udformet end hvad vi er vant til på det europæiske markedet. Logitech overtog Astro for nogle år tilbage, men det er nu godt at se at det hele ikke begynder at ligne deres produkter, men derimod beholder deres eget DNA.

Lyden er rigtig god og komforten er helt i top og uden tvivl noget de fleste vil sætte pris på. Om du er til gaming for dig selv hvor du lever dig helt ind i det du sidder og gamer eller om du gamer de vilde FPS spil, så vil dette headset tjene dig godt.

Et af de eneste kritikpunkter jeg lige kan komme på, er batteritiden og udformningen på mikrofonen, det måtte de godt arbejde på. Men base stationen fungerer som oplader også, så når du sætter headsettet fra dig, så bliver det automatisk opladet i base stationen.

Positivt
 

 • Virkelig god komfort
 • God lyd
 • Lækker med trådløs gaming

 

Negativt
 

 • Temmelig høj pris, som for nuværende ligger på 1982,- ifølge pricerunner.dk
 • Ikke den bedste udformning af mikrofonen som er en anelse lang

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk