Log ind Opret Bruger

Logitech G305 trådløs

26-08-2022 - Bjørn - 1098 Visninger

Trådløs gaming men på budget, G305 Wireless leverer

Logitech G305 Wireless er trådløs gaming på budget. Med sin lave pris er G305 musen en billig måde at prøve om en trådløs mus er noget for dig.

 

 

Man får som man ser her, alt hvad der skal til for at komme i gang med at bruge sin G305 mus, de har sågar sørget for at der medfølger et AA batteri til musen.

 

 • G305-gamingmus
 • LIGHTSPEED™ USB-modtager
 • Brugervejledning
 • Batteri til musen

 

DESIGN

 

 

Musen kommer i en robust kasse, som Logitech heldigvis har gjort mere eller mindre standard. Den solide æske, giver dig nemlig muligheden for at bruge den som transportkasse når du skal ud til LAN events.

 

 

Selve musen har et ganske diskret design som er holdt stort set i sort, kun afbrudt af det hvide G bagpå musen. G305 Wireless er lidt til den lille side, og med 116,6 mm x 62,15 mm x 38,2 mm i størrelsen, så er dette nok ikke en mus for folk med store hænder.

 

 

På trods af sin lille størrelse, så er der ikke sparet noget væk på musen, og du får hele 6 knapper der kan indstilles helt som du selv ønsker det igennem den medfølgende G-Hub software. 


Her ser vi også scroll-hjulet som har markant riller, samt markante hak når man ruller den, som gør det er nemt at mærke hvor mange hak man har scrollet. Det er en kæmpe hjælp in-game når det skal gå stærkt.

 

Alle knapper føles ganske robuste og solide, og man kan uden tvivl mærke at selvom det er en budget mus, så er der ikke sparet på kvaliteten.

 

 

I bunden af musen finder vi tænd/sluk knappen, den er nem at bruge og den er nubret så du ikke sidder og fedter rundt med at få slukket når du er færdig med at game.

 

Musen er udstyret med glides i hvert hjørne af musen, som hjælper den med at glide nemmere hen over musemåtten.

 

G305 wireless musen er udstyret med den kendte hero sensor som Logitech bruger i mange af deres mus. Den har en super respons og nøjagtighed, så selv den kræsne gamer vil være tilfreds her.

 

 

Bagenden af musen kan løftes af, og her finde man en holder til USB donglen. Udover det, så er det også her at AA batteriet skal sættes i. Batteritiden skal man ikke lige umiddelbart være nervøs da den er opgivet til 250 timer på et batteri. Om det passer eller ej har vi desværre ikke lige haft mulighed for at tjekke, men jeg kan da sige at i den uge jeg har testet den, der har jeg ikke været nød til at skifte batteri.

 

Det eneste jeg lige kan udsætte på denne løsning, er at man har placeret USB donglen, så den er utrolig svær at få ud. Jeg har endnu ikke kunne lirke den ud uden brug af et eller andet til at holde fast på den fra den ene side. Men ellers dejligt at man har en plads til donglen, så man ikke får smidt den væk når man skal en tur til LAN.

 

DET TEKNISKE

 

 • Højde: 116,6 mm
 • Bredde: 62,15 mm
 • Dybde: 38,2 mm
 • Vægt: 99 g
 • Trådløs rapporteringsfrekvens: 1.000 Hz pr. ms
 • Trådløs teknologi: LIGHTSPEED Wireless
 • Mikroprocessor: 32 bit RAM
 • PTFE-fødder: Rækkevidde på 250 km 
 • BATTERILEVETID: 250 timer
 • Indbygget hukommelse: 1 profil
 • Sensor: HERO™
 • Opløsning: 200-12.000 dpi
 • Maksimal acceleration: 40 g 
 • Maksimal hastighed: 400 IPS 

 

SOFTWAREN

 

 

Logitech G Hub gør at du kan styre alle dine enheder fra Logitech et samlet sted. Her kan i se at jeg har 2 enheder sat til, og vi kigger selvfølgelig denne gang på G305 musen.

 

 

Når du vælger din G305 wireless mus, så er dette skærmen der møder dig. Det er super simpelt og ganske nemt at gå til. 

 

Her kan du indstille dine DPI setting, samt hvor mange af dem du vil have. Det vil sige du kan fjerne eller tilføje flere, ganske smart hvis man skifter imellem DPI settings afhængig af hvad man laver ingame.

 

Der er også mulighed for at sætte musen i performance mode eller standard tilstand, den sidst nævnte vil være med til at dit batteri holder så længe som muligt.

 

 

På den sidste fane, har du mulighed for at opsætte musen til alverdens ting, blandt andet kommandoer, makroer, handlinger og jeg kunne blive ved. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad du opsætte musen til.

 

Den vakse læser vil bemærke at der ikke er lige så meget lir med i software delen som der plejer at være. Men jeg tænker det er fordi det er entry level mus, og derfor kan den ikke helt det samme som deres top produkter.

 

DET DAGLIGE BRUG

 

 

Musen er som man har kunne se på billederne, ganske neutral i sit udseende, hvilket gør at denne mus sagtens kan bruges som både arbejds og gaming mus. Så har man brug for en lille lækker trådløs mus på arbejdet, men som også skal kunne bruges når du kommer hjem i privaten, så kunne den mus sagtens være noget for dig.

 

Størrelsen er dog lidt til den lille side, specielt hvis man sidder og arbejder i længere tid, der har jeg oplevet en lille udtrætning i hænderne, da jeg skal holder lidt skævt på den i forhold til størrelsen på mine hænder. Til gaming, der har jeg ikke helt oplevet den samme udtrætning, og jeg tænker at det er fordi man har en tendens til at holde en del korte pause i tide og utide når man dør eller der skal loades en bane. Men overordnet set, så har det været en fornøjelse at bruge musen til både gaming og arbejde, jeg ville bare ønske den lige var en anelse større.

 

Til gaming, der har musen være ganske fornøjelig at bruge, specielt til de mere gængse arkade agtige spil hvor præcision ikke behøver at være helt i toppen. Det er ikke fordi den ikke er præcis, men fordi den har det store indbyggede AA batteri, så er der enormt meget kinetisk energi i musen der skal stoppes, hvilket ofte gør i FPS spil at aimet lige kommer en tand for langt i forhold til hvor man gerne ville stoppe. Det er ikke noget der ødelægger ens oplevelse, men det er da noget jeg har lagt mærke til, men som jeg også er i stand til at korrigere for, så det er en tilvænningssag.

 

KONKLUSION

 

Entry level trådløs gaming oplevelse, er det så værd at prøve, ja absolut i min optik. G305 Wireless musen er bygget i solidt plast materiale, der lader til at kunne holde til lidt af hvert. Og kigger man på kvaliteten på andre produkter fra Logitech, så er jeg slet ikke i tvivl om at den vil holde i mange år fremover.

 

Både til arbejde og gaming har det været en god oplevelse at bruge denne mus, og jeg umiddelbart er der kun et problem når det kommer til gaming, vægten. Et AA batteri vejer, og på grund af formen på batteriet, så er det ikke placeret helt perfekt, så den er lidt haletung i det, men det vænner man sig til.

 

Så helt generelt en lækker lille mus, som kan fungere både som din daglige mus, eller som backup musen du har liggende til når du skal på farten.

 

Med en pris på 249,- i skrivende stund, så kan man dårligt få mere mus for pengene, så Logitech har gjort hvad de kunne for at ramme helt i plet på prisen må man sige.

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk