Log ind Opret Bruger

Test: SteelSeries Artics Nova 1

10-01-2023 - Bjørn - 2671 Visninger

SteelSeries Artics Nova 1 - Entry level headset fra den danske gigant

SteelSeries Arctis 1 er et gaming headset, der har opnået stor popularitet på grund af sin overkommelige pris og imponerende funktioner. 

 

Med et slankt design og behagelig pasform er Arctis 1 perfekt til lange gaming sessioner. Det har  høj kvalitet i både lyd og kvalitet.

 

Vi tager et kig på SteelSeries Arctis 1 og ser nærmere på funktioner, ydeevne og om det er et godt køb for pengene.

 

KASSENS INDHOLD

 

 

Her ser vi kassen som du modtager dit Arctis Nova 1 headset i, og som altid når det er SteelSeries, så gør de en dyd ud af at få leveret en del teknisk info på kassens forside.

 

 

Pæn servering af headsettet efter du får åbnet op for lækkerierne, det giver altid en rar følelse når det er pænt og lækkert.

 

 

Her ser vi hvad der er i kassen når man får pakket ud, og som en lille ekstra ting til gameren, så sørger SteelSeries altid for at der er lidt ekstra guf i form af lidt klistermærker til dig.

 

Her er helt præcist hvad der følger med i kassen

 

 • Arctis Nova 1 headset
 • 3,5 mm til 3,5 mm-lydkabel – 5-stik til 4-stik (4 fod/1,2 m)
 • Dobbelt 3,5 mm forlængerkabel (5fod/1,5 m)

 

 

DET TEKNISKE

 

 

Kompatibilitet  
 

 • PC
 • Mac
 • Xbox
 • PlayStation
 • Nintendo Switch

 

Højtalerenheder

 

Neodymium Højtalerenheder - 40 mm

Headphone frekvensrespons - 20–22.000 Hz

Headphone Følsomhed - 93 dBSPL

Headphone Impedans - 36 Ohm

Headphone Total Harmonisk Forvrængning - < 1%

360° Spatial Audio - Understøttet

 

Mikrofon

 

Mikrofontype - ClearCast Gen 2  arm, der kan trækkes helt tilbage

Mikrofon Polarmønster - Tovejs støjreducerende

Mikrofon Frekvensrespons - 100-10.000 Hz

Mikrofon Følsomhed - -38 dBV/Pa

 

DESIGNET

 

 

Designet på Arctis Nova 1 er holdt i et semi råt og elegant look som fungerer både for gameren, men også hvis du en dag har lyst til at tage dit headset med ud i den virkelige verden. 

 

Designet gør at man ikke ligner den lokale gamertosse i bussen, og ingen vil bemærke at det er et headset der er til gaming hvis man ikke lige kender SteelSeries logoet.

 

Arctis Nova 1 headsettet er et såkaldt over-ears headset, med en fleksibel hovedbøjle og lækker memory skum i selve ørekopperne. Det hele er med til at det er et super behageligt headset at bruge i hverdagen.

 

 

 

Mikrofonen på Arctis Nova 1 er en såkaldt Støjreducerende mikrofon, og SteelSeries skriver den kan reducere baggrundstøjen der hvor du gamer, med helt op til 25DB. Det vil groft sagt sige, står et par af dine teammates ved siden af dig og sludrer lidt, så vil det ikke gå med in-game når du siger noget.

 

 

Mikrofonen kan selvfølgelig, som det kan ses her, gemmes helt væk, så man ikke ligner den lokale gamer tosse i bussen med en stor mikrofon slået op på siden. Det er helt klart med til at gøre headsettet mere brugbart udenfor de normale gaming sessions.

 

 

På bagsiden af venstre ørekop, der finder vi muligheden for at styre Arctis Nova 1 headsettet. Her har du mulighed for at skrue op/ned samt mute din mikrofon så gutterne ikke kan høre når du får en røffel derhjemme.

 

Det hele sidder og godt og er nemt at komme til, og dermed oplever man at det er ganske intuitivt at bruge, og det giver bare lidt ekstra når det er nemt at bruge.

 

 

ComfortMAX systemet kalder SteelSeries det system der er brugt til at justere størrelsen på hovedbåndet med. Det er ikke lige så præcist som man er vant til, men til gengæld er det markant nemmere at få et headset der er justeret lige meget i hver side.

 

Med en samlet vægt på 236 g. for hele Arctis Nova 1 headsettet, så er vi helt klart i den lettere ende når det kommer til headsets, og det gør det helt klart mere behageligt at have på i længden.

 

 

AirWeave-memoryskum, det er det mundrette navn på det skum som der er brugt i headsettet. Det føles yderst behageligt at have på ørene, da det er både stift og blødt på en gang. Det lyder lidt selvmodsigende, men sådan fungerer memory skum.

 

 

Indersiden af hver ørekop er mærket med L/R henholdsvis for venstre og højre side, nem måde at se hvordan headsettet nu skal vende. 

 

Der er en fornuftig dybde i hver ørekop og dermed undgår du at der er et pres på øret i sig selv, som kan være med til at give meget ømme ører.

 

 

DET DAGLIGE BRUG
 

 

Så er tiden kommet til at vi tager et kig på hvordan det er at bruge Arctis Nova 1 headsettet i det daglige.

 

Headsettet er blevet testet i min daglige gang hvor jeg både gamer, skriver og generelt bare lever mit liv.

Test maskinen - Pt en Lenovo p50 samt min Samsung Galaxy note 5 ultra

 

Komforten

 

Komforten på Arctis Nova 1 headsettet er helt klart til den virkelig gode side, og det er der flere forskellige grunde til. 

 

 

For det første, så har Arctis Nova 1 headsettet det såkaldte “ComfortMAX System” hvilket kort fortalt er deres system til at indstille størrelsen på headsettet. Normalt vil man skulle justere selve headsettet ind eller ud, men på Arctis Nova 1 headsettet, justerer du størrelsen via et hovedbånd. Det kan så sætte på 1 af 4 forskellige justeringspunkter og tilpasser sig så selv hovedet, som det kan ses på billedet ovenover. Super nemt at gå til, samt det gør at man ikke føler at ens headset sidder skævt når man ikke lige får indstillet det helt præcist ens, det problem er overstået med det her system.

 


 Med sine 236 g. for hele headsettet, så er vi helt klart i den lette ende af headsets, og det er uden tvivl med til at give en øget komfort. Den lave vægt er med til at gøre at du ikke anstrenger musklerne i nakke og halsen så meget og dermed får bedre oplevelse.

 

Memory skum, som tester elsker jeg det, specielt når det rammer den helt rigtige hårdhed, hvor det opleves som en blanding af blødt og fast. Det synes jeg SteelSeries opnår i deres Arctis Nova 1 headset. Skummet i kopperne er så tilpas blødt at man uden problemer kan game i mange timer uden at få trykket ørerne så de bliver ømme. Oven i det, så oplever jeg ikke at varme er et problem, og mit indtryk er at selv i sommervarmen, vil du ikke opleve de store sved problemer, da skummet er ventileret fornuftigt.

 

Musik

 

Nu ligger SteelSeries i deres reklamer, selv vægt på at dette headset ikke kun er til gaming, men også kan tage med på farten f.eks. når du skal i skole eller på arbejde. Derfor har vi selvfølgelig også kigget lidt på hvordan det klarer sig i musikdelen.

 

Helt overordnet set, så klarer headsettet sig ganske fornemt i denne del af testen. Musikken opleves ganske klar og jeg får fint både mellemtonerne og de høje toner med, uden at stå med en følelse af at headsettet kæmper for at følge med. Selv når jeg smider en ordenligt omgang dakke dak tramp på, så følger Arctis Nova 1 headsettet ganske fint med.

 

Mikrofonen

 

Det er en akilleshæl på mange headsets, ikke fordi man ikke kan høre sin ven, men fordi en lidt dårlig mikrofon bare er enormt frustrerende at høre på i længden og virkelig kan gå en på nerverne. 

 

Heldigvis har SteelSeries utrolig mange års erfaring, og selv på deres entry level headsets som dette vil man ikke opleve en dårlig mikrofon. Ifølge dem jeg gamer med, så er mikrofon lyden klar og præcis, og ingen udfald, knas eller for dyb stemme.

 

Gaming

 

Så er tiden kommet til det lidt sjovere område, nemlig gaming delen og sikkert den del de fleste af jer er her for.

 

 

Vi ligger ikke helt op på øverste hylde med dette headset, men så langt nede er vi ikke. Jeg ved at mange derude tror at så snart man nævner “entry level” så er kvaliteten dårlig og ikke noget for en garvet gamer, men intet kunne være længere fra sandheden og specielt ikke når vi kigger på Arctis Nova 1 headsettet.

 

Det er der et par grunde til, til dels på grund af SteelSeries mange års erfaring, men så sandelig også fordi deres entry level har mange af de samme ting som de helt dyre headsets har. Arctis Nova 1 headsettet er derfor udstyret med “Nova Acoustic System” som har kraftfulde special designede HiFi drivers som arbejder sammen med software for at give dig den bedste og klareste lyd.

 

Derudover så har du mulighed for at bruge Sonar softwaren som også kommer fra SteelSeries og er indbygget i deres software suite. Sonar giver dig mulighed for at justere specifikke lydområder, f.eks. lyden af reloading, footsteps eller andet" hvilket kan give dig en kæmpe fordel kontra dem der ikke har det. Det er nemt at gå til og nemt at bruge.

 

Selve lyden i Arctis Nova 1 headsettet er eller spot on point som man siger. Lyden er præcis, fyldig og giver mig et rigtigt godt billede af omgivelserne. Det er supernemt at høre hvor fjenden er, og det er uden Sonar aktiveret, hvilket gør det markant nemmere at gøre sig klar til de kommer rundt om et hjørne.

Når man spiller singleplayer spil, så er lyden dejlig fyldig og man hører alle de små ting som fulgene, vinden i træerne eller sværdet der rammer skjoldet. Det giver et rigtigt godt lydbillede, hvor man føler at man er en del af historien og ikke bare en lille detalje.

 

 

KONKLUSION

 

Entry level headset, vi kender udtrykket og de fleste trækker sig lidt væk når de hører det, men med Arctis Nova 1 headsettet fra SteelSeries, så er der ingen grund til at trække sig væk.

 

Selvom det er entry level, så ville dette headset kunne narre de fleste til at det var fra øverste hylde. Kvaliteten er i top, og der er ikke sparet på noget. Komforten er helt i top og du kan uden problemer sidde i timelange gaming sessions sammen med vennerne. 

 

Lydbilledet er gennemført og du får hver en lille detalje med og går ikke glip af noget, Arctis Nova 1 er et helt igennem gennemført headset.

 

Det positive

 

 • God pasform
 • Dejlig fyldig lyd
 • Flot design der gør man kan tage det med på farten
 • Multi enheds tilslutning

 

Det negative

 

 • Headsettet er med kabel

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk