Log ind Opret Bruger

Logitech G903

07-11-2022 - Bjørn - 3250 Visninger

Test: G903 musen fra Logitech er landet på testbænken, kan den leve op til sine forgængere

Skrevet af Jonas Duborg

 

Vi tager et kig på mastodonten Logitech's nye G903 LIGHTSPEED Wireless gaming mus og ser på hvordan den klarer sig i forhold til tidligere modeller og dens andre konkurrenter.

 

HVAD FÅR MAN MED I KASSEN

 

Logitech G903’eren ankommer i en flot lille glat papkasse, hvor låget sidder helt tæt sådan at kassen glider ud af bunden ved åbningen. Allerede her føles det som om der er kælet for detaljerne omkring denne mus, med kvaliteten af indpakningen.

 

 

 

Inde i kassen er musen placeret på et flot stykke kantet plast, der er formet til bunden af musen. Der er ligeledes plast formet som toppen af musen i låget, så den sidder sikkert i midten af kassen.

 

 

 

Under plastikken findes manualer, klistermærke, ledningen og en lille beskyttelsesboks, foret med skum, hvori der findes ekstra knapper, 10g vægt og en dongle med adapter til.

 

 • Logitech G903 Lightspeed Wireless 
 • 1,8m kabel 
 • Manual
 • Klistermærke med Logitech logo
 • Lille beskyttelsesboks til dongle, adapter, vægt og ekstra knapper/skinne

 

 

DET TEKNISKE

 

Her kommer vi til selve de tekniske specifikationer, de er taget direkte fra producentens hjemmeside.

 

Mål

 • Vægt (g): 110 
 • Valgfri ekstra vægt (g): 10
 • Højde (mm): 40
 • Bredde (mm): 67
 • Dybde (mm): 130
 • Kabel længde (m): 1,8
   

Andre funktioner

 • Lynhurtigt scrollehjul
 • POWERPLAY-kompatibel
 • LIGHTSYNC RGB-belysning: Kræver Logitech G HUB-software  
 • Højre- eller venstrehåndet ambidesktralt design 
 • Aftagelige sideknapper 
 • 7-11 programmerbare knapper
 • Mekanisk knapspændingssystem 

 

Registrering

 • Sensor: HERO 25K
 • Opløsning (DPI): 100-25600 
 • Maksimal acceleration: >40 g
 • Maksimal hastighed: > 400 IPS
   

Respons

 • USB-dataformat: 16 bit/akse
 • USB-rapporteringsfrekvens: 1000Hz pr. ms
 • Trådløs rapporteringsfrekvens: 1000Hz pr. ms
 • Trådløs teknologi: LIGHTSPEED Wireless
 • Mikroprocessor: 32 bit RAM 
   

Batterilevetid

 • 140 timer med standard lys settings
 • 180 timer uden lys

 

 

SOFTWAREN

 

 

Logitech G Hub hentes nemt og simpelt inde på producentens hjemmeside og startsiden ser således ud. Her vælger man først hvilket Logitech produkt man vil ændre sine indstillinger for. Herover ses hvordan det ser ud hvis man kun har selve G903 musen.

 

 

 

Når du har valgt din mus, i vores tilfælde G903 musen, kommer dette vindue frem. Her kan man vælge sine 5 DPI indstillinger samt ændre i rapporteringsfrekvensen fra 125 til 1000.

 

 

 

Når man bevæger sig videre til fanen “Tildelinger” kan man her indstille knapperne efter behov, lave makroer og genveje til diverse programmer.

 

 

 

RGB-lyset kan også indstilles med forskellige effekter, hastigheder, farver og styrke for henholdsvis logoet og DPI indikatorerne.

 

 

DESIGN

 

 

Set fra oven kommer Logitech G903 design virkelig til sin magt, med sin matsorte næsten billeagtige form med de mange subtile streger der løber gennem musen. 

 

Det skiftende lys i Logitechs logo og de tre streger der indikerer ens DPI-setting, gør kun musen mere futuristisk og flottere. 

Vi kan tydeligt se de to knapper foroven der skifter imellem disse DPI settings. Lige over dem ses knappen der skifter mellem hjulets to funktioner. Her ses også hvordan trykfladerne på museknap 1 og 2 følger resten af musens smukke, kantede design. 

 

 


 

Her ser vi musen fra venstre side, hvor den ene af knapperne er taget af og man kan se magneten indenunder, som normalt holder knappen på plads. Det er muligt hvis man ønsker det at skifte knapperne på siden.

Man kan her tydeligt se de mange striber langs siden af musen der giver et lidt bedre greb om musen, men som også komplimenterer musens design.

 

 

 

På højre side af musen har man valgt at beholde skinnen på, hvor man kan vælge to identiske knapper, som dem på venstre side ved åbningen, og ligeledes findes en identisk skinne til den anden side. ellers er designet ens på begge sider af musen.

 

 

 

Under musen kan vi her se hvordan de 6 gliders er fordelt, som gør at musen glider problemfrit henover musemåtten. Ved spidsen af musen findes en tænd/sluk slider, nem at bruge og nemt at aktivere da der er riller i knappen.

 

 Lige under denne findes en anden mindre tryk-knap, som skifter imellem ens egne profiler i softwaren. 

 

Laseren er placeret i midten af musen, mellem de to V-formede gliders. Cirklen med logitechs logo på, er låget til det lille rum, hvori man kan ligge den tilhørende 10g vægt ind, hvis ønsket, den åbnes ved at trykke ned på den lille runde fordybning under logoet. 

 

 

DET DAGLIGE BRUG

 

 

G903 Lightspeed har helt klart sine styrker, men også sine svagheder. Den er godt nok lidt til den tungere side, men den føles virkelig skarp. Den har mange funktioner, man kan bytte rundt på knapperne og indstille det hele efter ens egne præferencer. Det er også en RGB mus, dog i et mildere omfang da det kun er Logitech mærket og DPI lysets indikatorer der er lys i. Det kan man nemt glemme mens man spiller, da hånden dækker for meget af lyset, selvom det er virkelig rart at kunne se hvilken en af ens DPI indstillinger man er på.  
 

Knapperne er generelt dejligt responsive, de giver en god lyd og intet føles løst, selvom nogle af dem kan tages af. Højre og venstre musetast, er meget sensitive, og kræver næsten ingen berøring før man hører klikket. 

 

Musehjulets midterste tryk-funktion vil jeg dog mene er en smule problematisk, hvor jeg enkelte gange er kommet til at trykke enten til en af siderne, eller dobbelt. 

 

Jeg afprøvede også at skifte skinnen på højre side af musen, for at have alle 11 knapper og det var ganske ubesværet med magneterne som holder knapperne eller skinnerne på plads. Det resulterede i at jeg enkelte gange ramte en af de ekstra knapper ved uheld, så jeg skiftede om igen, men det er altså en mulighed.

 

Knapperne sidder ellers godt, og især knappen til at skifte mellem hjulets funktioner er rigtig tilfredsstillende at trykke på, hvor man skal trykke lidt dybere og klikket er lidt højere end de andre små knapper.

 

Knapperne der styrer DPI-settings fungerer upåklageligt og giver også en god afdæmpet klik-lyd. Ved gennemgang af de forskellige greb vil jeg mene at knapperne sidder, som de skal og har en god størrelse. Knap 4 og 5 på siden af musen er endda nemme at skelne imellem ved hjælp af deres overflade. 
 

Hjulet har både den almindelige tryk funktion i midten, men også to ekstra knapper ved at trykke hjulet mod højre eller venstre. Det er ellers lavet af en behagelig gummi med gode fordybninger i så man har god kontrol over det. Hjulet kører normalt i gode tydelige hak, og utroligt let glidende, når man trykker på knappen bag hjulet.

 

Donglen kan tilkobles selve kablet, og derved kan man få den nærmere musen for den klareste forbindelse og jeg har ikke noget at klage over hvad angår præcisionen. Ledningen har ovenud en bestemt form omkring selve stikket, der gør at den sidder ekstra sikkert i musen når den er til. Jeg har i den uges tid jeg har testet musen, ikke haft behov for at lade den op igen, så vil mene den som minimum har en fin batteritid. 
 

Det er en lidt større mus, så det er umiddelbart ikke musen til folk med mindre hænder. Synes personligt heller ikke at den ligger dårligt i hånden, men heller ikke perfekt og den kan godt føles hårdere for tommelfingeren end modeller som har en støtte til denne. 

 

Jeg har desværre også måtte bemærke, at min ringfinger ligger på kanten af højre musetast og på grund af det mere kantede design bliver det over tid lettere ubehageligt.

 

Den vejer 110g, uden den tilhørende valgfrie vægt på 10g mere, så den ligger i den lidt tunge ende af spekteret når vi taler mus. Den er lidt tungere i fronten, men dette kan modvirkes med den tilhørende vægt. 

 

Med sine mange funktioner, knapper og indstillingsmuligheder, kan den være virkelig god til andre typer gamere, som går op i at have ekstra knapper til rådighed. Der er også lidt arbejde i at sætte sig ind i Logitechs software, for at få den stillet helt rigtigt op til en selv og få det optimale ud af musen.

 

 

KONKLUSION

 


 

Logitech G903 har helt klart har flere ting der taler for sig. Mulighed for op til 11 knapper, som kan indstilles gennem softwaren. 5 DPI settings med helt op til 25000 DPI, som man nemt kan bevæge sig imellem, med de to knapper oven på musen. Et solidt ambidekstralt design så den venstrehåndede gamer, vil kunne få det samme ud af musen som en højrehåndet. Den knivskarpe og hurtige laser der gør andre producenter misundelige. Der kan tilføjes vægt i bunden for at modvirke tyngden fra fronten af musen. Der findes en tilhørende musemåtte, hvorefter den ikke skal lades op længere. 

 

Softwaren tillader også en at indstille specifikke settings til bestemte spil eller programmer, så man bare skal åbne sit spil og den automatisk indstilles alt efter hvad man åbner. Der er virkelig tænkt over at skabe en mus med mulighed for at sætte det hele efter ens egne præferencer. Derudover kommer den også i et dejligt stilet design med RGB lys effekter som også kan indstilles efter eget ønske i softwaren.

 

Det er en mus til gameren der vil have en masse features sammen med en god performance. Vil klart mene den egner sig mest til den som helst vil have muligheden for ekstra knapper og de indstillingsmuligheder som findes i softwaren.

 

Den kræver lidt opsætning for at få det maksimale ud af musen. Til gengæld har den også muligheder i ekstra tilbehør, i form af musemåtten man kan købe til den. 

 

Generelt er det en stærk gamer mus, den har rigtigt meget af det man kan ønske sig, men den lider lidt under at den er lavet til det hele, hvor andre holder sig til at lave en mus der er specificeret til en mere bestemt type gamer.

 

Hvis man er venstrehåndet kan den være et fremragende valg eller hvis man elsker at have en masse muligheder, hvad angår knapperne, ekstra vægt og softwaren.

 

Den knivskarpe Hero 25K sensor taler også for den med helt op over 25000 DPI, som fungerer absolut upåklageligt. 

 

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk