Log ind Opret Bruger

G413 TKL SE

07-09-2022 - Bjørn - 1046 Visninger

Simpelt og solidt mekanisk TKL tastatur

Mekanisk tastatur i TKL format men til budget pris, får man hvad man betaler for eller kan man trygt købe dette umiddelbart lækre tastatur.

 

HVAD FÅR MAN MED

 

 

G413 TKL SE tastaturet kommer i en solid hård kasse, ganske som man er vant til fra Logitechs side efterhånden. Det er virkelig en god ting, da det gør man kan bruge kassen fremadrettet som transport kasse når man skal til LAN.

 

 

Pænt og flot serveret, det er altid en fornøjelse at pakke produkter op fra Logitech G. 

 

 

Man kunne måske forvente at det var en totalt skrabet pakke, men der er hvad man kan forvente, nemlig selve tastaturet. Oveni det, så har Logitech forkælet dig med et klistermærke med deres kendte G til at sætte på din computer. Der følger også et par ekstra keys med i form af bogstaverne Ø og Æ som er lige til at montere på tastaturet.

 

DET TEKNISKE

 

Mål:

Længde: 355 mm

Bredde: 127 mm

Højde: 36,3 mm

Vægt: 650 g

Kabellængde: 1,8 meter

 

Generelle specifikationer

 • PBT-taster
 • Topplade af aluminium
 • Hvid bagbelysning

 

Tekniske specifikationer

 • Aktiveringsafstand: 1,9 mm
 • Aktiveringskraft: 50 g
 • Trykafstand, i alt: 4,0 mm
 • Forbindelsestype: USB 2.0
 • USB-protokol: USB 2.0
 • Bagbelysning: Ja hvid belysning i hver tast

 

DESIGN

 

Designet er holdt meget neutralt og til den lidt mere rå side. Det hele er holdt i mørke farver og med et meget maskulint udtryk. Vi har modtaget en såkaldt TKL version hvilket står for “tenkeyless” og betyder at man har skåret selve numpadden væk fra tastaturet for at spare plads.

 

Keycaps er holdt helt i sort, men kan selvfølgelig skiftes med alle standard cherry keycaps, så du kan få lige den farve og form på dem som du selv ønsker.

 

Bag pladen på tastaturet er i 5052 aluminiumslegering ifølge Logitech og holdt i rå mørkeblå/sort farver, det er med til at give det maskuline udtryk lidt ekstra. Der er næsten ingen ramme rundt om dette lækre tastatur, og det er med til at give et meget minimalistisk udtryk, og det vil uden tvivl pryde dit skrivebord.

Er du typen der higer efter RGB belysning i alt hvad du ejer og har, så må jeg desværre skuffe dig når det kommer til G413 TKL SE tastaturet. Der er lys i tastaturet, men kun hvid belysning, som gør at det er til at se hvilke taster der sidder hvor.

 

Når det kommer til selve kvaliteten på tastaturet, så virker det enormt robust. Selv når jeg tager hårdt fat på tastaturet og vrider godt til, så er der ikke meget flex.  Det betyder at tastaturet kan holde til lidt hårdhændet behandling under f.eks transport og ikke så nemt går i stykker. 

 

G413 TKL SE tasterne er fremstillet af PBT som er det mest holdbare materiale på markedet. PBT giver fremragende varme- og slidstyrke for optimal gaming-ydelse i hele tastaturets levetid. Men som skrevet tidligere, så er det muligt at skifte keycaps hvis man ikke er tilfreds med udseendet eller følelsen af dem der er monteret på fra start.

 

 

Bunden af tastaturet er helt holdt helt fladt, da ledningen sidder på bagsiden af dette tastatur og dermed ikke har behov for udskæring til at løbe under. 

Som det kan ses, så er der en bred gummifod i hvert hjørne af tastaturet som gør at det står rigtigt stabilt under gaming, også når det går rigtigt hedt for sig.

 

Der er også “slå ud” fødder som gør at du kan vinkle tastaturet lidt højere, specielt hvis man skal sidde og skrive så giver det rigtig god mening at bruge det. Der er desværre kun en ekstra vinkel og ikke to som man ser på de lidt dyrere tastaturer, men til et gaming tastatur er det ikke verdens undergang.

 

DET DAGLIGE BRUG

Mange bliver lidt nervøse når man hører ordene “budget tastatur” eller “entry level tastatur” og det forstår man jo i sagens natur godt, da alle spillere selvfølgelig helst vil have det bedste som der er på markedet. Men det er jo desværre ikke altid at pengepungen er til det og så må kigge på de lidt billigere muligheder, og lige præcis her finder man G413 TKL SE tastaturet.

 

Selvom det er hvad jeg vil betegne som et entry level tastatur, så skal man ikke lade sig narre. Tastaturet er rent kvalitetsmæssigt på højde mange andre dyrere tastaturer, hvilket jeg faktisk efterhånden forventer når det kommer til produkter fra Logitech.

 

Den model vi har modtaget her på redaktionen, er et såkaldt TKL tastatur, hvor man har skåret hele numpad delen væk for at spareplads. Som man kan se på billedet herover, så er det dog også muligt at få det med numpad på, så fylder det selvfølgelig bare noget mere på skrivebordet.

 


Men lad os kigge lidt på ergonomien, da det er en utrolig vigtig del af din gaming oplevelse. Mekaniske tastaturer er noget højere end et “normalt” tastatur, og derfor er det altså lidt skuffende at man fra Logitechs side ikke har sørget for at få bare en lille skum håndledsstøtte med i kassen, men det er der desværre ikke. Det gør at når det kommer til at skrive, i hvert fald hvis man skal skrive i lidt længere tid, så kan man godt blive ganske anstrengt i hænder og håndled og det samme ved længere gaming sessions. Jeg vil dog sige, at omend tastaturet er lidt til den høje side, så er vinkel på tastaturet god, og jeg har ikke oplevet den vilde udtrætning i hænder eller håndled, så det er et kæmpe plus trods alt.

 

Når det kommer til tasterne som der er sat i dette tastatur, så er det såkaldte “brown switches” som er taster der har et lille bump når du trykker ned, men ingen lyd som med “blå switches” som larmer som en skrivemaskine. De er fra et brand jeg ikke har stødt på før selvom jeg er entusiast, Long Hua, og selvom jeg kan se det er billigere brand, så er oplevelsen af tasten ganske god i mine øjne. Selvom det er uden klik lyd når det er brune switches, så husk at de trods alt larmer en del mere end et normalt tastatur, så du vinder nok ikke nogle popularitets konkurrencer på kontoret hvis du vælger at tage det med derind.

 

Selve tasterne er ganske behagelige at game på, selvom man godt kan mærke at det er de lidt billigere PBT taster. De føles lidt “tyndere” end f.eks ABS plastik taster og ja generelt bare lidt billigere i følelsen. Afstanden imellem hver tast er dog god og jeg har ikke oplevet fejltryk eller fået placeret fingrene forkert i krigens hede.


Vi skulle egentlig have haft et afsnit om softwaren til tastaturet, men dette tastatur understøttes ikke af Logitechs G-hub software. Det vil sige at du ikke har mulighed for at opsætte makroer, styre belysningen og alt det andet gejl der følger med som mulighed i softwaren. Når det så er sagt, så er det ikke fordi at jeg har følt at jeg mangler noget, da jeg oftest bare sætter et tastatur til og kører det ganske som det er, og det tænker jeg at langt de fleste gamere også gør.

 

KONKLUSION

 

Mange vil nok studse over at budget tastatur og kvalitet kan hænge sammen, men ikke desto mindre så er det lige præcis hvad jeg oplever med dette tastatur. Ja Logitech har skrabet nogle features fra som mulighed for at styre tastaturet igennem deres software, men til ren gaming der klarer tastaturet sig rigtigt godt. Selve kvaliteten af tastaturet synes jeg heller ikke man kan sætte en finger på, ja de har brugt PBT keycaps, men det er ikke den store dealbreaker og noget som man selv kan skifte med tiden såfremt man ønsker det.

Desværre er der ikke mulighed for at vælge andre taster end de brune der er installeret, hvilket er en smule ærgerligt, men når de skal holde prisen nede, så er det en af hjulene de kan skrue på. 

Prisen på dette ganske lækre budget tastatur har de kunne holde nede under 500,- helt præcist er det billigste jeg kan finde pt. på 492,- hvilket må sige at være en skarp pris på et tastatur af denne kaliber.

Men alt i alt et rigtigt fornuftigt entry level tastatur til den spirende gamer der godt kunne tænke sig at prøve kræfter med et mekanisk tastatur for første gang.

 

POSITIVT
 

 • Elegant og flot design, dog med et råt look
 • Lav pris når det kommer til mekaniske tastaturer
 • Bund solidt tastatur til gaming
 • Nemt at sætte til og komme igang
 • Lav pris

 

NEGATIVT

 

 • Ingen muligheder for at indstille tastaturet igennem software
 • Ingen RGB hvis man ser det som et minus
 • Mekaniske tastaturer larmer bare mere end et normalt

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk