Log ind Opret Bruger

Logitech G915TKL

10-08-2022 - Bjørn - 1661 Visninger

Mekanisk tastatur, men med lave taster, kan det nu lade sig gøre

Logitech G915 TKL er et low profile tastatur for den seriøse gamer eller entusiasten der er vild med tastaturer.

 

HVAD FÅR MAN MED

 

 

Der er alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at bruge dit nye G915 TKL og det er plug and play. 

 

 • G915 TKL – trådløst gamingtastatur
 • LIGHTSPEED USB-modtager
 • USB-extender
 • Mikro-USB-kabel
 • Brugervejledning
 • Og som altid et “G” klistermærke

 

DESIGN

 

 

Her ser vi G915 TKL tastaturet som det tager sig ud fra producentens side. Designet er ganske neutralt og lidt råt i det med det børstede stål. Alt har sin plads og der er mange funktioner, dog uden at det på nogen måde virker mast sammen.

 

 

I venstre side finder vi det kendte “G” mærke for Logitechs gaming afdeling, som der selvfølgelig er lys i. 

 

Lige til højre finder vi en række funktions knapper som vi lige går igennem fra venstre side. 
 

 • Første knap er til at vælge om du vil køre trådløst eller trådet.
 • Næste knap er til at slå bluetooth til, så du f.eks. kan skrive direkte på telefonen.
 • Tredje knap er til at aktivere spil tilstand, så du ikke kan trykke på windows knapper ved en fejl.
 • Fjerde og sidste knap er til at styre lysstyrken på dit G915 TKL eller slukke helt for det.

 

 

I den anden side af tastaturet finder vi medie knapperne, ganske som vi kender dem, både disse og dem fra før er lavet i blødt gummi.

 

 Der er dog lige en ting man skal have fokus på, og det er volumen knappen. Den er lavet i aluminium, og den er simpelthen så perfekt sat op. Det spænd de har sat på den, giver den lige den helt rigtige modstand.

 

 

Lige bagved medie knapperne har man fået gemt knappen til at tænde og slukke tastaturet. Super nem og funktionel måde at gøre det på.

 

 

I den anden side på toppen af tastaturet finder man opladnings/tilslutningsporten. Lidt mærkeligt valg at bruge microUSB i stedet for den norm vi efterhånden har alle andre steder, nemlig USB-C.

 

 

På undersiden af tastaturet finder vi en lille smart feature, her sidder USB donglen nemlig, så du kan tage den med uden at den forsvinder til dit næste LAN. Udover det, så har Logitech været så søde at skrive på selve donglen, at den hører til G915 TKL, i love it.

 

 

Tastaturet er selvfølgelig udstyret med gummifødder, endda nogle massive nogle af slagsen. Hele 6 styk sidder der spredt ud over bunden af tastaturet.

 

 

Selvfølgelig er det muligt at vinkle et tastatur af denne kaliber, der er endda to muligheder, i 4 og 8 grader.

 

 

Selv fødderne er udstyret med gummi, og gør at selv om du vinkler dit tastatur, så står det helt fast på dit skrivebord.

 

 

Som det kan ses her på billedet, så G915 TKL meget tyndt, og det giver en virkelig flot profil. Det er selvfølgelig også med til at man ikke skal løfte hænder lige så meget som på et normalt mekanisk tastatur.

 

DET TEKNISKE

 

 • Længde: 368 mm
 • Bredde: 150 mm
 • Højde: 22 mm
 • Vægt (uden kabel): 810 g
 • Kabellængde: 1,8 meter
 • Aktiveringsafstand: 1,5 mm
 • Aktiveringskraft: 50 g
 • Trykafstand, i alt: 2,7 mm
 • Batterilevetid:40 timer (ved 100 % lysstyrke)
 • Indbygget hukommelse: 2 belysningsprofiler og 3 makro-profiler'
 • Andre funktioner: Trådløs LIGHTSPEED, Bluetooth®, LIGHTSYNC RGB-belysning i hver tast, Dedikerede medieknapper og kantløst hjul til lydstyrke

 

TASTERNE

 

 

Tasterne, det er et nøgle element når det kommer til keyboards, det siger næsten sig selv. Men når det nu er så kritisk et element, hvordan klarer G915 TKL sig så når vi måler det op imod hoved konkurenterne.

 

Indenfor mekaniske taster finde der 3 grund kategorier, taktile/brown, lineære/red og klik/blue. Vi løber dem lige hurtigt igennem så jer uden den store viden om mekaniske tastaturer har en ide om hvad forskellene er.

 

taktile (kaldet Brown switches) - Et lydsvagt klik med en mærkbar modstand.

 

Lineære (kaldet Red switches) - Et blødt og jævnt tastetryk uden lyd.

 

Klik “clicky” - (kaldet Blue switches) - Den ikoniske mekaniske tast med den velkendte klik lyd når der trykkes ned. Det kan både høres og føles når man bruger dem, forstil dig lyden af en gammel skrivemaskine.

 

 

Det som Logitech så har gjort med tasterne her på G915 TKL, det er at gøre dem lav profil, så de simpelthen ikke er lige så høje som “normale” mekaniske taster. Det giver en helt anden følelse når man sidder og skriver eller gamer.

 

Oven i følelsen af selve tasten, så er der også det med højden. Det er ikke alle der lige har en håndledsstøtte liggende derhjemme, hvilket er et must i min mening når man gamer på et mekanisk tastatur.

Det “lille” problem har man dog løst med dette tastatur, da højden simpelthen er lav nok til at du kan sidde og både skrive eller game hele dagen uden de store problemer. Jeg er lidt op i årene og kan tydeligt mærke hvis et tastatur anstrenger mine arme og fingre, men jeg har intet oplevet med G915 TKL tastaturet.

 

SOFTWAREN

 

 

Softwaren til dit G915 TKL hedder “G Hub” og det er herfra du kan styre alle dine enheder fra Logitech. Som man kan se her, har jeg lidt forskelligt koblet til, men man vælger bare den enhed man vil ind og opsætte og så er det ellers bare i gang.

 

 

Generelt er G Hub super nem at bruge og dejlig overskuelig og intuitiv i sin brugerflade. Her er vi den del hvor du kan styre belysningen. Ganske nemt og ligetil, vælg den effekt du vil have, hvor hurtigt den skal køre og så fungerer det bare.

 

Det er selvfølgelig også muligt at justere helt ind som man ønsker og nærmest tegne på tastaturet og vælge individuelle farver til diverse taster.

 

Der er også mulighed for at opsætte en profil til hvert spil forskelligt, så lyset simpelthen skifter alt efter hvilket spil du går ind i.

 

 

Du har også mulighed for at opsætte diverse taster til stort set alt du kan finde på, om så det er at starte et program eller fungere som volumen knap (hvilket allerede er indbygget.

 

Helt generelt kan man sige om G Hub, at det er en software som lader sig gøre stort set alt du kan forestille dig med dit tastatur.

 

 

Det er også muligt at sætte tastaturet i spiltilstand, som betyder som man kan se her, at windows tasten er deaktiveret. Så er du sikker på ikke at få ramt den midt i en kamp og stå ude på skrivebordet, mens fjenden piller dig.

 

DET DAGLIGE BRUG

 

Hvis vi starter med det lidt kedelige og får det af vejen først, så til arbejde og kontorbrug der er det simpelthen bare lækkert at bruge. Jeg har brugt tastaturet i længere tid til alt arbejde herhjemmefra, og jeg har nydt det. 

 

En af de funktioner jeg har været super glad for i forbindelse med det daglige skriveri, det er at jeg kan koble tastaturet op til både min pc og min telefon på en gang. Det gør at jeg nemt kan skifte imellem hvilken enhed jeg skal skrive på via tastaturet, og det gør det bare super nemt at være engageret flere steder på en gang. Det aktiveres super nemt bare ved at trykke på “bluetooth” knappen og vupti så er du i gang på den enhed du nu har koblet op til.

 

Rent lydmæssigt vil min vurdering være, så længe man vælger lineære taster, at lyden på ingen måde vil genere dine naboer på arbejdet, heller ikke selvom i sidder i et åbent kontorlandskab. Det er ellers ofte akilleshælen når det kommer til mekaniske tastaturer, nemlig lyden da de godt kan have en lidt for høj lyd, specielt når vi snakker de billige tastaturer. Men det er overhovedet ikke et problem her, og konen har ikke bemærket at jeg sidder og skriver som sådan, hun plejer nu ellers gerne at give sit besyv med hvis larmen er til den generende side.

 

Komforten er virkelig god, den lave højde på både tastatur og selve tasterne kontra et normalt mekanisk tastatur, gør virkelig en stor forskel. Normalt vil jeg ikke anbefale nogen som helst at bruge et mekanisk tastatur over længere tid uden en håndledsstøtte, men det problem er man helt uden om med den lave højde. 

 

 

Kigger vi på gaming delen, som de fleste af jer læsere jo nok er det i er mest interesseret i, så kan i være helt rolige, også her er ydelsen helt i top. Helt konkret, så er det et af de bedste serie produceret tastaturer jeg har prøvet, og havde de dog bare lubed (smurt hver enkelt tast) tasterne, så ville dette tastatur uden tvivl været det bedste jeg har prøvet, kun overgået af custom tastaturer, men der er vi så i en helt helt anden prisklasse.

 

Tastaturet er klippe stabilt når man gamer, delvist grundet den høje vægt som et chassis i børstet stål giver, men også på grund af de gummifødder der sidder hele vejen rundt i bunden af tastaturet. Det hele er med til at give en følelse af at medmindre man selv flytter tastaturet, så flytter det sig ingen steder overhovedet.

 

Et spørgsmål jeg ofte støder på blandt gamere når det kommer til trådløst udstyr, det er “jamen er der ikke udfald i tide og utide?”. Men der kan jeg glæde jer med at jeg har ingen udfald oplevet, på trods af jeg har prøvet at fremprovokere det, ved at sætte den medfølgende dongle et sted hvor der er massiv trafik fra andre trådløse enheder, men intet har givet noget udslag. Det er kan vi takke deres Lightspeed trådløse teknologi for, som bare giver en oplevelse af flydende gaming og nada udfald.

 

Tasterne er enormt responsive, og selve gaming delen har været en fornøjelse på dette lækre tastatur. Hver tast er en smule konkav, og gør at dine fingre lidt lettere finder sig til rette på sin plads. Men det er også med til at sørge for at dine fingre bliver hvor de skal være under heftig gaming hvor alting kan gå virkelig stærkt.

 

G915 TKL gør sig også gamer-venlig med sine ekstra funktioner. Du kan skifte mellem tre profiler med FN-taster. Boardet tillader også on-the-fly (eller software) makrooptagelse for FN-rækken. Og selvom G915 TKL ikke hævder at have n-key rollover, så har jeg da forsøgt at nå til et punkt hvor tastaturet sagde stop, jeg har åbenbart bare ikke fingre nok, så 20 taster fanger tastaturet uden problemer.

 

KONKLUSION

 

 

Mekaniske tastaturer, ofte så enten hader eller elsker man dem. I dette tilfælde, der tror jeg simpelthen at Logitech har knækket gåden, jeg kan ikke forestille mig at der er nogen der ikke kan lide dette tastatur. 

 

Designet er helt i top og tastaturet emmer af kvalitet og bevidste design valg som gør at dette føles meget “nordisk”, altså rene linier og et til tider lidt råt udseende. Det er uden tvivl et tastatur der vil pryde alle skriveborde.

 

Når det kommer til gaming, så opfylder det mere end sin del vil jeg sige, det kan simpelthen noget helt specielt. Det bygger bro over den dybde dal der har været imellem almindelige tastaturer og mekaniske tastaturer, og dermed skulle vi gerne alle sammen fremad bevæge os i den samme retning. Jeg er slet ikke i tvivl om at mekaniske tastaturer af den ene eller den anden art er fremtiden indenfor gaming.

Rent ydelsesmæssigt, så ligger G915 TKL tastaturet sig også helt i toppen og selv en professionel vil uden tvivl finde en fornøjelse i at game med dette lækre tastatur.

 

Skal vi endelig prøve at finde bare lidt negativt at sige om dette ellers lækre tastatur, så er det som altid prisen. Prisen er desværre høj, men sådan er det desværre bare når man skal have lov til at snolde fra øverste hylde. Dog vil et tastatur af denne kvalitet holde i mange år ud i fremtiden, så derfor skal man nok hellere vælge at kigge på hvor længe du kommer til at bruge dette dejlige tastatur.

 

Og selv når vi kigger på prisen, så er dette bare uden tvivl et kunststykke som Logitech har smidt på markedet, og jeg er ærligt talt overrasket over hvor godt Logitech G brandet præsterer, i hvert fald når vi snakker deres “top of the line” produtker.

 

 

 

Kommenter

#40 Kenneth
Det er simpelthen et fantastisk tastatur.
Indsendt for 1 år siden
#42 Bjørn
Det må man sige ja til, uden tvivl det bedste serie producerede tastatur jeg har prøvet, og jeg har testet 100+ :)
Indsendt for 1 år siden
Copyright 2024 © Esport.dk