Log ind Opret Bruger

Logitech G502 X Wireless

27-09-2022 - Bjørn - 1384 Visninger

Den legendariske 502 familie har fået et nyt medlem

Logitech er ude med deres nye 502 serie, og vi har fået lov til at kigge med. Vi kigger nærmere på G502 X Wireless gaming musen og ser om den lever op til de tidligere nærmest legendariske modeller.

 

HVAD MAN FÅR MED I KASSEN

 

 

Som altid, så kommer produkter fra Logitech i meget solide kasser, ganske som G502 X musen også gør. Det gør det lidt nemmere når og hvis man skal have sit grej med til LAN, at man har noget at transportere det i, så det ikke smadrer helt inden man når frem.

 

 

Case in point, pakken havde fået lidt tæsk af pakke transporten, men ingen skade sket, og som man kan se på billedet her ovenover, så tager kassen alle tæskene så musen overlever uden skade.

 

 

Der er hvad man kan forvente med i kassen fra Logitech, dog er der også lidt ekstra. Blandt andet kan du skifte en af knapperne ud, så den har en overflade med tekstur i stedet for at være helt glat.

 

 • G502 X LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse
 • DPI-Shift udskiftelig knap
 • USB-C lade kabel
 • LIGHTSPEED USB-A modtager
 • USB forlænger kabel
 • Bruger manual
 • Klistermærke

 

DET TEKNISKE

 

 • 5 onboard hukommelses profiler
 • 140-hour batteri liv
 • Lav friktions PTFE fødder
 • Vægt: 3.52 oz (99.7 g) (Sort), 101.5 g (Hvid)
 • Højde: 5.17 in (131.4 mm)
 • Bredde: 1.62 in (41.1 mm)
 • Dybde: 3.12 in (79.2 mm)
 • 13 programmerbare knapper
 • USB-C opladnings port
 • Battery liv - konstant bevægelse i 140 timer
 • Sensor: HERO 25K
 • Resolution: 100 – 25,600 dpi
 • Max. acceleration: >40G2
 • Max. speed: >400 IPS 

 

DESIGN

 

 

Sådan ser G502 X musen ud når du tager den ud af æsken, flot og stilrent design, og holdt helt i hvid på den model som vi har modtaget. Musen kan dog også fås i en sort version afhængig af hvad man er til.

Designet i sig selv er en smule til det lidt kantede udseende, men dog en stil som Logitech har brugt igennem årene til en del af deres produkter. Så der burde være en del af jer derude der falder for udseendet når i ser denne lækre mus.

 

Som den vakse læser måske har lagt mærke til på billedet, så sidder der et par ekstra knapper yderst til venstre. Disse knapper kan selvfølgelig sætte op ganske som du ønsker det igennem Logitech G hub softwaren, den kommer vi ind på senere med billeder.

 


Her ser vi G502 X musen forfra, og det er nemmere at se de to ekstra knapper som jeg nævnte. Det er en fiks placering, da de er nemme at komme til. 

 

Over scroll hjulet, ser vi hvad de flest nok vil tro er en DPI vælger, og i har til dels ret, men der er faktisk 2 knapper. Den forreste ned mod scroll hjulet er til at slå infinity funktionen til på scroll hjulet, så man helt slipper for de hak der normalt er indbygget i scroll hjulet. Det gør det markant nemmere og hurtigere at scrolle igennem et stort dokument eller andre store ting, så helt klart en lækker feature i min optik. Oven i, så er scroll hjulet også en knap, og ikke kun en du kan trykke ned på som man kender det fra de fleste andre mus, men den har også en funktion hvor du kan vippe den til både højre og venstre, du har efterhånden flere funktioner på din mus end dit tastatur.

 

Forrest, det grønne lys, er DPI indikatoren, som viser hvilken DPI profil du har aktiveret, det gør det nemt og overskueligt at skifte imellem flere profiler hurtigt og effektivt.

 

 

På venstre side af musen, der finder vi de normale frem/tilbage knapper som vi alle kender fra andre mus. Men vi finder også en ekstra knap lige under, en knap til tommelfingeren, som gør denne mus enormt brugbar til spil hvor du har brug for lidt mere en 4 knapper.

 

Der er også indbygget en “skål” i mangel af et bedre ord, som skal understøtte din tommelfinger når du sidder i lange gaming sessions. Om man er til det eller ej er vist 100% en smagssag og skal afprøves før man kan udtale sig. Skålen er også beklædt med en gummi belægning der skal give dig et bedre greb om musen, og det føles ganske behageligt, også ved længere gaming sessioner.

 

 

På den anden side finder vi ikke nogle knapper og dermed at musen kun til de højrehåndet. Derimod finder vi lidt mere af det “grip gummi” som der også sad på den anden side af musen. Det er en trend man ser hos rigtigt mange producenter for tiden, om du kan lide det eller ej er som sagt en smagssag.

 

 

Bunden af musen er holdt i et rigtigt pænt design, det er sjældent man egentlig lægger mærke til de her småting. Men se PTFE fødderne som er vinklet hele vejen rundt om sensoren, der er tænkt over de små detaljer, og det gør mig altid så glad for at se sådanne små ting indarbejdet i designet.

 

 

Og så er der jo de vidunderlige med trådløse mus, nemlig den dongle der følger med, men som man ofte får glemt i en maskine et sted. Men Logitech har tænkt på det hele, og i bunden af musen er der som man kan se på billedet her, mulighed for at opbevare sin dongle så den ikke forsvinder under en rejse. Det er med et magnetisk lå til, en genial løsning så man ikke skal kæmpe med at få pillet låget af til gemmestedet. 


SOFTWAREN

 

 

Som noget nyt, ihvertfald for mig når det kommer til Logitechs software, så er der simpelthen en guide med når den opdager at det en denne mus. Den hjælper dig med at fortælle dig lidt om din nye mus, samt opsætte den og få indstillet den nemt og problemfrit fra starten, igen jeg er imponeret over det øko system som Logitech har fået sat op.

 

 

Da vi efterhånden allesammen kender til den ene eller anden form for styre software til vores hardware, så har jeg valgt ikke at gå alt for dybt i dette emne.

 

 1. På første billede er oversigten over dine tilsluttede Logitech produkter, i vores tilfælde drejer det sig om G502 X musen, og som man kan se, så skal den opdateres. Virkelig en rar feature at softwaren kommer og fortæller dig hvornår der er nyt i stedet for at man selv skal undersøge det.

  Du har også mulighed for her at bede den om at bruge den indbyggede profil i stedet for den på computeren. Dette gør at du har mulighed for at tage dine profiler med dig hvis du f.eks skal til LAN event og skal spille på lånt computer.
   
 2. På billede 2 har du mulighed for at opsætte dine DPI settings, samt hvor mange af dem du ønsker, det er super lækkert at du kan nøjes med f.eks 2 stk. hvis det er du kun skal bruge de 2.
   
 3. På billede 3 har du muligheden for at opsætte din mus til at gøre præcis det du vil når du vil og med den knap du vil. Kun fantasien sætter grænserne nærmest.
   

 

DET DAGLIGE BRUG

 

Logitech G502 X musen er en meget alsidig mus, og her tænker jeg både til gaming, men så sandelig også til når der skal arbejdes. Musen er en anelse til den tunge side for min smag, da jeg foretrækker letvægts mus, men bortset fra det, så er det svært at finde noget som helst at sætte en finger på. 

Men lad os starte med det arbejdsmæssige, hvor denne mus virkelig har brillieret. Den kan sagtens sniges ind på kontoret uden der er nogen der løfter et øjenbryn, og den kan fås i både hvid og sort. Den har en virkelig god ergonomi til når der skal arbejdes i mange timer, samt de mange knapper gør at du kan opsætte alverdens genveje til de arbejde. Du kan selvfølgelig også bare vælge at bruge nogle af de mange ekstra knapper til at kode f.eks din arbejds mail ind eller andre ting som du taster meget ofte.

Og så til det lidt mere interessante for de flest i hvert fald, nemlig gaming delen. Og igen, denne mus brilliere virkelig på alle punkter. Til de almindelige strategi spil og casual gaming, der er det virkelig dejligt at man kan få kodet diverse genveje ind i musen og dermed slippe for alverdens tastatur genveje for at løse relativt simple ting, det er en fornøjelse at kunne smide alle sine binds på musen alene, det er bare lidt mere intuitivt at bruge musen for mig end at skulle have 6 genveje liggende på tastaturet til hvert spil.
Når det kommer til FPS gaming, der er den virkelig skarp. Kigger vi lidt vægt fra den “lidt høje” vægt, så føles deres HERO 25K submikron-sensor virkelig on-point. Det er ofte med mus fra de lavere hylder, at man føler det ikke er 100% som det skal være uden dog at kunne sætte en finger på noget. Men ikke med denne mus, her får du præcision til fingerspidserne, og en mus der rammer der hvor du forventer. Mange vil nok også tro at de mange knapper kan være lidt belastende, men jeg finder det igen befriende at jeg kan have alle mine nades til CS:GO siddende på musen, og ikke skal klumre rundt på tastaturet for at finde dem.

 

Komforten på musen er også virkelig god, dog skal man huske på at det er en mus der er en anelse til den store side, så som jeg altid anbefaler få den afprøvet inden du laver et eventuelt køb.

 

KONKLUSION

 

 

Hvis du ikke er til RGB, men derimod noget lidt mere stilrent, så synes jeg du skal prøve at kigge på G502 X musen fra Logitech. Foruden at være lavet i virkelig god kvalitet hele vejen igennem og udstyret med en software som de fleste producenter kun kan være misundelige på, så er denne mus bare god for at holde det helt simpelt. 
 

Det gør det selvfølgelig lettere når man har den legendariske G502 serie i lommen at bygge på, men vi kommer ikke uden om at jeg tror på at denne her mus vil ende med at blive en klassiker, da den bare er perfekt sat op. Om du spiller den ene type spil eller den anden, så er faktum at denne mus vil levere en præstation som jeg ikke er i tvivl om at alle vil være tilfreds med. 

 

Med en pris i skrivende stund på 649,- for det billigste, så er det simpelthen et fund for det penge i min optik, og jeg kan kun sige, at står du og er på udkig efter en ny mus, så er det bare med at få hoppet ud og shoppet denne lækre og elegante mus i en fart.


Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk