Derfor er esport en rigtig sport – De tal du ikke kender

Eric Frederiksen, der til dagligt arbejder hos Compware, har lavet denne spændende undersøgelse, som vi i samarbejde med Eric har valgt at bringe her på eSport.dk.

Derfor er esport en rigtig sport – De tal du ikke kender

I den her artikel vil jeg prøve at give et indblik i, hvordan vores gaming vaner er, hvorfor vi spiller og hvordan det står til med esport her i slutningen af 2017. Det er interessant fordi Danmark er dét land i verden med flest professionelle esports atleter med 4,226 per 1.000.000 beboere. Anden pladsen er Sverige med 1,633 per 1.000.000 beboere – altså har vi 2,5 gange så mange som Sverige på anden pladsen. I samarbejde med Shark Gaming har Compware lavet Danmarks måske største gaming undersøgelse, hvor vi undersøgte motivation, spilletid og esport. Over 3.600 personer der spillede minimum 1 time computer om ugen, svarede på spørgeskemaet, hvoraf 75% var danskere. Rent teknisk betyder det, at vi med 99% sandsynlighed kan sige, at vores data er retvisende med en margin på 2,2%.

Lad os starte med 3 hurtige

Hvor mange ser esport som en rigtig sport?

78,3% svarede, at de ser esport som en rigtig sport. Resultatet varierede dog meget ved de forskellige segmenter. Hos GTA spillere svarede 60% at de ser esport som en rigtig sport, men hos LoL og CS:GO spillere var det over 85%

 

Hvor stort er esport?

  • I 2012 var der 58 millioner hyppige seere og 76 millioner lejlighedsvise seere af esport.
  • I 2014 var der 89 millioner hyppige seere og 117 millioner lejlighedsvise seere af esport.
  • I 2017 er estimatet at der er 145 millioner hyppige seere og 190 millioner lejlighedsvise seere af esport.

  Kilde:  https://newzoo.com/insights/articles/esports-economy-will-generate-least-465-million-2017/

Hvor ser folk esport?

  • 73,8% svarede at de ser esport på Twitch
  • 20,4% svarede at de ser esport på Youtube
  • 5,8% svarede at de ser esport andre steder

Effekten af esport kan ses i spilletid

 

Hver 8. unge dansker mellem 15-19 år, der spiller min. 1 time online computer om ugen, spiller mere end 40 timer om ugen. Altså hvad der svarer til et fuldtidsjob. Dette kan virke som meget taget i betragtning af, at kun 4,5 personer ud af 1 million indbyggere ender i toppen af esport. Der har været noget fokus på unges spillevaner, men uanset hvilken sport du vælger, skal du træne meget for at blive professionel. - Jep jeg kaldte det en sport. Vi ser præcis det samme ved andre sportsgrene. Der er en lille gruppe, som er hardcore, og så er der en stor gruppe, der spiller bare fordi det er sjovt og fordi man møder nye mennesker. Størstedelen af respondenterne spillede mellem 6-15 timer om ugen, og dataen viser, at hvis du spiller sammen med dine venner, er der en stærk korrelation i, at du også spiller mere computer.

Udviklingen af motivationen til at spille online spil de sidste 6 år.

I 2011 var der en gruppe forskere, der på baggrund af 50 spørgsmål konkluderede 7 motivations faktorer, for at vi spiller computerspil. De 7 faktorer udgør omkring 24 spørgsmål, som var signifikante. Vi genskabte studiet her 6 år senere. Dog var faktoren ”sjov” ikke kompatibel med modellen og måtte droppes. Vi kigger derfor på de 6 faktorer der er tilbage i billedet nedenunder:

Som det kan ses, har effekten af esport sat sine tydelige spor på, hvorfor vi spiller computer. Kategorien ”competition” og ”skill development” er steget med over 50% de sidste 6 år, samtidig med at den eneste faktor der er faldet, er ”recreation”, altså at spille computer for at slappe af. Dog ser vi stadig at dét er den største faktor. Det er dog vigtigt at bemærke, at der med i undersøgelsen var spil som rocket league, GTA V og WoW, hvilke er spil der ikke har den store esport scene.

Hvis man kigger på resultatet kun for LoL eller CS:GO, ser man helt sikkert noget andet. Ydermere er unge folk mere konkurrenceprægede, mens ældre folk stadig spiller mest for at slappe af. Hvis der stadig sidder folk derude og tænker, at esport ikke er en rigtig sport, bør de genoverveje det kraftigt. Golf er en sport, selvom man ikke sveder.

Ultimate er en sport, selvom der sidder omkring 0,01% af esports publikum og følger med. Mange esport atleter er faktisk bedre betalt end fodboldspillere i superligaen.

Et mere grafisk billede af undersøgelsens resultater kan ses her.
Har du nogen spørgsmål til denne undersøgelse, er du velkommen til at kontakte Eric Frederiksen via mail her.


Kommentarer
Denne artikel kan ikke kommenteres.
Login
 Glemt password?
Registrer