Log ind Opret Bruger

SÆSON INFORMATION

30-11-2023 - Jesper - 1074 Visninger

Ændring og justeringer til den kommende sæson

Gennem en intern vurdering og feedback fra spillerne, har vi valgt at implementere nedenstående ændringer til turneringerne for næste sæson.

 

 • Tilmeldingen ER åben
 • Fordeling ud i divisionerne
 • Turnering/regler - CS2
 • Præmier

 

TILMELDINGEN ER ÅBEN TIL NÆSTE SÆSON
Du finder al info vedr. den enkelte turnering her:
Firma:CS : https://esport.dk/tournaments/firmacs 
OldBoys :  https://esport.dk/tournaments/oldboys-cs2 
CS2 LIGAEN : https://esport.dk/tournaments/cs2-ligaen 

 

FORDELING UD I DIVISIONER

Fordelingen ud i divisionerne er nok en af de allersværeste opgaver ved esporten, set fra en admins side af bordet. Vi kan aldrig ramme det 100%, men hver eneste sæson prøver vi at juster regler og rutiner, så vi kan komme så tæt på den bedste fordeling som overhovedet muligt.
 

Sidste sæson begrænsede vi den samlede antal spillere på et hold til max 10 personer. Det galdt også hvis man skiftede nogle ud, så ville de nye tælle med. Det hjalp en del på at forskellige hold frit kunne hente nye og bedre spillere ind, men der var fortsat udfordringer omkring fordelingen.

 

DE 5 BEDSTE TÆLLER
Derfor indfører vi nu endnu et tiltag for at få den bedst mulige fordeling.

Istedet for at tage gennemsnittet af alle spillere på et hold, tager vi KUN gennemsnittet af de 5 bedste spillere, når holdet skal placeres.


Internt har vi udarbejdet et system som bedre håndtere information omkring holdene og de enkelte spillere, og outputtet giver os nemmere mulighed for at arbejde med selve fordelingen og placeringen af det enkelte hold.

 

Princippet i fordeling sker således at vi først laver en overordnet fordeling, baseret det info der “spyttes ud”. Herefter justerer vi i forhold til tidligere placering og op/ned rykninger. Til sidt ser vi på oplyste skillgruppe, turneringsresultater og andre hold informationer som vi kan få.

Dermed er ikke sagt at fordelingen bliver 100% perfekt, men med ovenstående så burde vi komme nogle skridt tættere på bedre skillsmæssig fordeling ude i divisionerne.

 

TURNERING/REGLER - ALL CS2

For den nye sæson har vi nogle ændringer til turnering og regler. Vi går over til CS2, hvor vi spiller MR12. Valve har ikke leveret server struktur endnu, men vi har en løsning for at give server til alle kampe. Det vil dog kræve lidt mere manuelt arbejde fra både admins og deltagere.
 

Indtil vores system er på plads med server, har vi udarbejdet en guide i FAQ til at hjælpe med opsætning server for kampene. For at gøre det nemmere for hvem der gør hvad, har vi besluttet at det første hold har ansvaret for server og rapportere resultatet. Så det vil sige hvis vi f.eks. har en kamp som står således “Team Hansen vs Myreturen”, er det Team Hansen som står for server og rapportering af resultatet. Rapportering af resultatet sker ved at lave en ticket på Discord og sende et screenshot.

 

Herudover vil alle ‘grupper’ blive kaldet division 1, 2, 3, osv. i stedet for skill-gruppe A, B, C. På denne måde bliver det nemmere at kunne placere og rykke hold op og ned i divisioner. Skillgrupper som holdene selv vurder og giver ønsker til, og som vi bruger efterfølgende som en del af vore vurdering. vil vi stadig holde fast i.

I vores FAQ kan I se en skala for niveauerne, som I kan vurdere jeres hold på. Når I vælger en skill-gruppe er det ikke individuelle spilleres niveau, men holdet (holdspil, resultateter, map pool, osv.) der tages udgangspunkt i. 


MAKS 10 SPILLERE I ALT
Samlet set er kun tilladt at have maks 10 spillere ialt i sæsonen.
Det betyder at hvis holdet har f.eks. 7 spillere fra start, men en smutter - så tæller det fortsat som 7.
Hvis et hold har 9 spillere, og 1 fjerne og en ny tilføjes, så vil det gælde som 10 spillere ialt.


POINTS

Herudover har vi også opdateret:

 • Walkover giver også -1 point
 • Fjernet afsnit af straf points
 • Turneringsformat afsnit er opdateret til at alle divisioner går top 4 videre til slutspillet.

 

PRÆMIER

Ud fra feedback vi har fået og med en god snak med Thomsee, har vi udviklet 2 modeller som vi gerne vil høre jeres mening om. For at kunne gøre det nemmere at justere præmien fra sæson til sæson afhængig af størrelsen for det samlet beløb. Har vi lavet 4 forskellige blokke, der sættes ind. 

 

Hvis det skulle være situation at præmie penge ikke rækker til at dække alle blokke for eksempel for 1. pladsen, vil nogle af dem sættes til 0 og givet mere i de andre. Ideen er at på denne måde kan vi undgå at præmie fordeling bliver udvandet, så et hold ikke vinder 500 kr. hvilket kom fra feedback vi har fået.

 

Blokke:

 1. Kontant beløb
 2. Deltagelse i næste sæson
 3. Pokal
 4. Gear/Merchandise

 

Model 1:

I model 1 har vi forsøgt at sprede fordeling mere ud over divisioner, hvor division 1 stadig får mest så der er en fordel for division 1. Målet er at bestræbe lidt mindre efter kontakt beløb og fokusere mere på pokaler og andet der kan vises frem i stedet.

 

Model 2:

Denne model følger lidt mere en TV-model, hvor alt vil mere eller mindre blive lagt i Division 1. Dette betyder også der vil komme mere fokus i forhold til streamning. Her vil noget af præmie beløb komme alle i division 1 til gode afhængig af map sejre, og afgørelsen i slutspillet vil udløse flere præmier til 1. og 2. pladsen. Her vil fokuset ligge mere på pokal og andet der kan vises frem i stedet for kontant beløb.

 

Se modellerne her

Model 1

 

Division 1

 

 1. pladsen
  1. Kontant beløb
  2. Deltagelse i næste sæson
  3. Pokal
  4. Gear
    
 2. Pladsen
  1. Kontant beløb
  2. Deltagelse i næste sæson
  3. Pokal
  4. Gear

 

Division 2-?

 1. pladsen 
  1. deltagelse i næste sæson
  2. Hold pokal

Model 2

 

Division 1 grundspil 100 kr. per map sejr

 

 1. pladsen
  1. Kontant beløb
  2. Deltagelse i næste sæson
  3. Pokal
  4. Gear
    
 2. Pladsen
  1. Kontant beløb
  2. Deltagelse i næste sæson
  3. Pokal
  4. Gear


Division 2-?

 1. pladsen
  1. Deltagelse i næste sæson

AFSTEMNING

 1. Model 1
 2. Model 2
 3. Der skal laves nogle ændringer eller ny model

Du kan stemme ved at skrive Model1 eller Model2 herunder i kommentar feltet.
 

Vi vil også meget gerne høre hvis der er ideer/tanker til andre justeringer og ændringer som kan komme ligaerne tilgode.

Kommenter

#451 Jonas
Model1
Indsendt for 5 måneder siden
Copyright 2024 © Esport.dk