Log ind Opret Bruger

Ny turneringsstruktur

12-04-2022 - Zahid - 1702 Visninger

Ny hjemmeside og ny turneringsformater

Vi har lyttet til det feedback vi har fået igennem de seneste sæsoner og vi er kommet frem til en struktur som med garanti vil sikre flere fair kampe og tætte divisioner, samtidig vil der også være noget at kæmpe for hele vejen fra start til slut!

ANTAL SPILLERE OG RESERVER
Der er ikke længere nogle begrænsninger på antal tilmeldt spillere på et hold.

 

HOLDFORDELING 
Som noget nyt vil hver turnering have en top division som det kun er muligt at nå via kvalifikation fra division 1 i seneste sæson. (I første sæson vil vi fordele holdene hen over alle divisioner set fra et ELO og erfarings perspektiv.)

 

Øvrige hold vil blive placeret i divisioner af foretrukket 8 hold per division som så skal spille for hhv. oprykning og nedrykning til næste sæson.

 

VETO
Vi overgår til BO2 i grundspillet og BO3 i slutspillet.

I grundspillet giver en sejr 3 point, uafgjort 1 point, nederlag giver ingen point og et forfeit straffes med -1 point.

 

VETO proces for BO2 er: ban, ban, ban, ban, pick (først nævnte), pick (sidst nævnte), sidste map bliver ikke brugt. Holdet som ikke har valgt mappet, kan derfor vælge den side(CT eller T) de vil starte på. Så på Team A's map pick vælger Team B side, og omvendt.

 

GRUNDSPIL
Grundspillet afvikles som et ligaformat, hvor 8 hold møder hinanden indbyrdes i en række BO2 kampe fordelt over 7 ugers grundspil.

 

Når grundspillet er slut går divisionens nummer 1. i gruppen direkte videre til divisionsfinalen samt sikrer sig oprykning til næste sæson.

 

Sidste pladsen i divisionen, rykker direkte ned til næste sæson og skal ikke spille mere efter endt grundspil.

 

SLUTSPIL
Som noget helt nyt og spændende, afvikles slutspillet i alle vores ligaer fremover som et gauntlet BO3 forløb.
Dette betyder at de to nederst placerede hold (foruden sidste pladsen som allerede er garanteret nedrykning), skal spille for at undgå nedrykning, i et avancerende slutspil imod de tre øverste hold i divisionen under (foruden første pladsen da de allerede er garanteret oprykning).


På den måde sikrer vi at hold med for høj rank ikke rykker ned og hold med for lav rank ikke rykker op, idet et hold fra eksempelvis 3. division, skal slå de dårligst placerede hold i 2. division for at sikre oprykning. Samtidig skal et hold fra 2. division, tabe slutspillet til topholdene i 3. division for at rykke ned.

 

VETO process for BO3 er: ban, ban, pick (laveste seed), pick (højeste seed), ban, ban, decider.
Modstander har mulighed for at vælge start placering, det betyder at Team B, kan vælge at starte CT på Team A, map valg. På decider vil side valg være bestemt af kniv runde.

 

Det avancerende slutspil kunne se således ud:
Kamp 1: 2. division #7 vs. 3. division #4
Kamp 2: Vinderen af kamp 1 vs. 2. division #6
Kamp 3: Vinderen af kamp 2 vs. 3 division #3
Kamp 4: Vinderen af kamp 3 vs. 3. division #2
Vinderen sikrer oprykning eller undgår nedrykning.

 

Det samme gauntlet system benyttes i 1. division top 5.

 

PRÆMIEUDBETALING
I 1. division bliver 25% af præmiepuljen udbetalt efter endt grundspil og de resterende 75% vil blive udbetalt til top2 efter endt gauntlet slutspil.

 

I alle andre divisioner bliver hele præmiesummen udbetalt til top2 efter endt grundspil, dette er for at sikre topholdene i divisionerne imod at præmiepengene bliver frataget af et hold fra en højere division i op-/nedrykningsspillet.

 

HOLDOPSTILLING
Det vil fra næste sæson ikke være begrænsninger på antal spillere per hold, for at imødekomme de mange henvendelser omkring standin tilmeldinger, udskydning af kampe på grund af sygdom etc.

 

TILMELDING
For at lette tilmeldingsprocessen til vores turneringer, vil det fremadrettet kun være et krav at tilmelde jeres hold vores turneringer på esport.dk.


Der er et integreret turneringssystem på vej, i esport.dk hjemmesiden.

 

Indtil da gør vi således :
Når vi genererer sæsonerne på toornament, vil vi oprette jeres hold uden spillere.

Toornament vil derfor fremadrettet kun blive brugt til resultats registrering og stillinger.

Vi håber at disse ændringer vil blive taget rigtig godt imod og vi glæder os til endnu flere hold i vores fremtidige turneringer!
 

God sæson.

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk