Log ind Opret Bruger

ÆNDRINGER TIL NY SÆSON

05-03-2023 - Zahid - 1448 Visninger

Fortæl hvad du tænker vi kan ændre til den kommende sæson

Så er sæsonen for alle vore turneringer ved at nå til vejs ende.

Vi er tæt på finaledagen, hvor alle tuneringerne har den sidste kampdag. Vi skal finde og hylde vinderne i hver turnering.

FINALEDAGEN  12. MARTS - PÅ LIVESTREAM
14.30 Firma:CS finale
17.30 Metal CS:GO Finale
20.30 OldBoys CS:GO Finale

Vi sender alle streams på : www.twitch.tv/esport 
Detaljer annonceres lidt senere

DIN ERFARING, OPLEVELSE OG HOLDNING

Men inden vi når til finalen, er vi også begyndt at tænke lidt fremaf. Derfor vil vi gerne lige høre jer alle om lidt forskelligt - og håber at så mange som muligt gider at bruge 2 min på at give jeres besyv med. I sidder jo på den anden side af bordet allesammen, og selvom vi admins selv har spillet  ind imellem, så tænker vi at I kan se nogle ting vi ikke kan.

 

HUSK - vi kan ikke garanter at kunne efterkomme alle ønsker og tanker. Men vi prøver vores bedste !

 

SLUTSPIL / FLERE KAMPE 
Vi tog slutspillet ud denne gang, så det kun var i division1 at der var slutspil.
Årsagen var at mange af kampene i slutspillene blev forfeittet. 

Men nu er der flere der har bedt om at få genindført slutspillet, og så vil vi gerne høre om det handler om selve slutspillet, eller om det i virkeligheden handler om at I gerne vil have flere kampe ?

 

SKILLS GRUPPER 
For første gang til den igangværende sæson, har vi indført Skills Grupper, som f.eks. er jeres gennemsnitlige Faceit Elo, og I har allesammen haft mulighed for selv at give en kommentar til hvor I skulle placeres.

Langt de fleste ønsker til placeringer har vi kunne efterkomme, men enkelte hold har vi, grundet forhold som antal hold og antal divisioner, ikke kunne efterkomme.

Hvordan har I selv oplevet hele det her med Skills Grupper ?
Husk at der altid er en vinder og der altid er nogle der taber, men vores opgave er alligevel at lave skillsudjævning så godt vi nu kan.

OP/NED -RYKNING
Lige nu lytter vi meget til folks ønske om placering baseret på skillsgrupper og deres FaceIt ELO + MM Rank. Udefra det giver det ikke meget mening at tænke op/ned i divisionerne mellem sæsoner.

Men en tanke : 

A: 
Division 1
Sidst og anden sidstpladsen rykker ned

B:
Øvrige divisioner
Første  pladsen rykker op

Sidstpladsen rykker ned

C:

Alle hold - gamle som nye
Kan komme med ønsker om placering i Skillsgrupper, og hvis ønskerne hænger sammen med skillsgrupperne og det øvrige puslespil tillader det, så flytter vi rundt efter ønske.

D:
Indføre vi slutspil kan det handle om op/ned, men slutspillet kan også bare være pointgivende og ikke andet. Dvs. holdenes slutplacering er baseret på det samlede grundspil + slutspil, som afgøre om de rykker op/ned eller forbliver i divisionen.

ANDRE TANKER OG IDEER 
Hvis der er andre ting, andre tanker eller lign. som I tænker kunne være en fordel i turneringerne, må I meget gerne lige herunder beskrive hvad det er I tænker

Og ellers håber vi på at se så mange af jer som muligt til finaledagen på livestream 12. marts :-)
 

Kommenter

#293 Frederik
Hvad med et beholde strukturen i toppen, men samle nogle af divisionerne i midten/bunden? Fx div 9, 10, 11, 12 laves om til div 9a, b, c og d, og så laves der slutspil mellem vinderne af de forskellige bogstaver i samme division. Med den struktur kunne det fx være at div 1-5 fortsætter som nu og så div 6-8 samlet i division 6 og resten samlet i division 7.

Et andet punkt er sikret oprykning. Hvis man vinder en division, så burde man være sikret en plads i en højre division næste turnering, såfremt man stiller med samme hold.
Indsendt for 1 år siden
#294 Zahid
Altså noget med :

Grundspil
Som det er nu, som spilles som hidtil ude i de enkelte divisioner.

Slutspil
Div 1 får et slutspil
Div 2+3+4 får et slutspil for sig
Div 5+6+7 får et slutspil for sig

Noget i den retning ?

Og så noget med op/nedrykning
Indsendt for 1 år siden
#301 Petteri
Det ville give god mening. For Div 2/3 er formenligt relativt lige, imens vinderen fra #4 kan måske godt spille op mod flere fra 2/3.
Indsendt for 1 år siden
#295 Kristian
Hej,

Fra vores division har vi haft en kæmpe forskel på de froskellige hold.
Da det "bare" er 1000-1350 elo. Så vi ender mod hold med 5 spillere der er 1250 og vi har et gennemsnit på 620 elo.

Måske i stedet for at have A-B-C-E-F. Så dele det ind i gennemsnit Elo, som 0-600, 601-1000 og 1001 til 1200 osv, dette vil skabe nogle meget mere lige kampe, og når man så skal tilføje en spiller, så skal det passe med at Elo gennemsnittet for den division man er i.

Vi var mod hold med 5 mand på 1250 elo,
og vi var 3 silver, så = 0 Elo
1 guldnova = 800 elo
og en på 2300.
Så vores gennemsnit var på 620 Elo, så vi var så vi blev totalt kørt over, da de var 630 Elo højere end os, det er ligesom hvis et hold af lv.3 kom mod et hold af lv.7 på Faceit.

For føler ikke måden vi deler divisioner op på nu fungerer for de lavere divisioner. For de højere divisioner bliver det ikke noget problem, da de fleste har Faceit allerede

Tænker det vil give flere tætte kampe, og en bedre oplevelse for de lavere rangerede hold.
Indsendt for 1 år siden
#296 Steffan
SKILLS GRUPPER:

Burde være baseret på meget mere end 2 tal (faceit & MM rank)
Faktor af aktivitet i CS:GO, timer spillet osv. Det kan man kun få når profilen er public. Så det burde være et krav imens man bliver vurderet.

kan se der 2 sider her allerede kan fortælle en masse forskellige stats som vil kunne indgå i en formel
https://csgostats.gg/ og https://www.playerauctions.com/
175 Hours, 3395 Wins, 8506 Kills.

Hvis man sprøger chatGPT om "create an elo ranking system that takes into account time played for cs:go"

så kommer den selvfølgelig med et rigtig godt svar på hvordan sådan et system kan se ud.

Det vil hjælpe med at lave en bedre balance blandt de hold som ikke har samme aktivitet niveau
Indsendt for 1 år siden
#297 Martin
Man kunne lave et ELO system der var baseret på tidligere resultater i Firma:CS, og basere evt. op- og nedrykning på dette. Jeg går ud fra man har tidligere resultater, så man kan bruge disse resultater til at lave en "Team ELO", netop for at sikre at rangering er så fair som muligt. Jo flere hold man har der spiller flere kampe/sæsoner, jo bedre fordeling får man.

Ud fra disse tal sammenholdt med spillernes ELO på holdet, kan man også nogenlunde vurdere hvor nye hold skal placeres. Under alle omstændigheder kan man prøve at køre tallene som et eksperiment.
Indsendt for 1 år siden
#299 Jens
Hej, Div 4 har været super tæt i skill niveau og kan kun sige, at det har fungeret super godt! Meget tættere kampe end hvad der plejer for vores vedkommende.
Indsendt for 1 år siden
#300 Jari
Fn,g her

Vi syns syns der har været for meget skift på de andre hold.. og måske taget nogle ind som var meget beder..

Vi har tjekket nogle og de var le og masterelite. Og hænger ikke sammen vi har virkelig mistet lysten til det her så meget der var alt for stor spredning..

I bliver nød til og tjekke Hva har de været før samt deres facit…

Den elo har ikke været god nok og vi overvejede stærkt og smutte til youseeliga. Men kan i gøre det her beder så fair nok giver det gerne et skud mere…

Men skal jeg blive skudt ud af samtlige hold så jeg smuttet igen..

Syns også hvis folk snyder med beder spiller de henter ind så skal kampen gå som tabt eller Ban resten har turneringen mvh wizz
Indsendt for 1 år siden
#302 Jacob
Det ville være fedt, hvis der var 'premium' divisioner, og 'trial' divisioner. Og du kan kun spille i premium divisioner, hvis du ikke leaver dine kampe.

Vi havde 2 hold ud af 8 der ikke spillede deres kampe, eller kun spillede dem de synes var sjove. Og det ødelagde lidt divisionen.

Derudover, er det lidt antiklimaks ikke at være en del af slutspillet som nr. 6 (med 4 uafgjorte, 1 tabt, 1 vundet). Det kunne være fedt med enten nedrykningsslutspil, eller at alle der ikke var rykket ned spillede med i slutspillet.

Og evt. at 7 og 8 skal spille om at rykke ned med divisionen derunder.
Indsendt for 1 år siden
#303 Anders
Jeg har kun kommentarer til Oldboys-ligaen.

Vi spillede i division 3 denne gang. Samlet synes vi niveau-inddelingen var godt ramt. Vi havde en del tætte kampe, men også kampe hvor vi kørte modstanderne lidt over. Vi har efterhånden været med i en del sæsoner og i flere ligaer. Denne sæson var blandt de bedre. Jeg tror desværre ikke der er nogen gylden løsning på det. Holdene skifter for meget mellem sæsonerne til, at man kan få et ordentligt billede af niveau.
Af samme grund synes jeg heller ikke det giver meget mening med op- og nedrykning. Det er sjældent det er de samme hold der er med i næste sæson og det er også sjældent der er i de samme antal divisioner.

Derudover har jeg to forslag:

1. Kunne man ikke gøre GOTV-ip'er til alle kampe tilgængelig for alle? Vi har et par gange, her mod slutningen af sæsonen, savnet muligheden for at se nogle af vores rivaler spille imod hinanden, når vi kunne se kampen var i gang. Ikke fordi vi ville lure taktikker (selvom jeg ville synes det var sjovt hvis vi oplevede en modstander der havde brugt tid på at kigge på vores sløje taktikker/kampe). Jeg tror bare det ville være sjovt og man kunne blive lidt mere investeret i ligaen og modstanderne.

2. Præmierne. I en oldboys-liga føler jeg ikke det giver meget mening med 500kr/1000kr man kan dele mellem 5-8 mand. Kunne man ikke lave lidt sjov? Det kunne være x5 t-shirts med teksten "Jeg vandt division 5 i oldboys cs", en grim pokal eller kaffekopper med tryk. Eller hvad ved jeg.

Tak for sæsonen. Vi ses i næste.
Indsendt for 1 år siden
#304 nicolai
gerne et sted hvor man kan se STATS KDA ect det kunne være nice! Måske også en lille note til ugens spiller måske
Indsendt for 1 år siden
Copyright 2024 © Esport.dk