Log ind Opret Bruger

Dansk Esport

14-07-2023 - Zahid - 825 Visninger

Hvor er branchen på vej hen ?

Der er ingen tvivl om at corona, corona-efterveerne og efterfølgende den økonomiske krise har ramt hårdt ned i esporten. 

AFLYSNINGER, UDSÆTTELSE OG NEDLUKNINGER 
Vi har set GGW bliver aflyst, NPF blive skaleret helt ned, Copenhagen Games blive udsat, Flames knækkede, Tricked er væk osv. Der er mange kedelige historier. 

Vi har også set en generel nedgang i aktiviteterne, i antal seer, læsere og på mange andre fronter, som har ramt esporten. 

Der er ingen tvivl om at manglende investeringer og sponsorater i branchen, er en stor del af del af grunden - uanset om det er branchen der er for dårlig til at sælge sig selv, skabe resultater eller dansk erhvervsliv fortsat er for konservativ, så er det slutresultatet det samme : der fattes penge i dansk esport.

KVALT I EGEN SUCCESS ? 
Men kan det måske også skyldes at esporten måske er blevet ramt af branchens egen success?
Med store turneringer fra ESL, Dreamhack Master, Blast, PGL og alle de andre - så har topholdene ikke bare fordelt sig ud rundt omkring, men der var en lang periode hvor man næsten dagligt kunne følge topholdene i det ene store event /turnering efter det andet. 

Sådan noget gør det mindre spektakulært at følge et tophold eller en topturning. Det slider i det lange løb, og skaber træthed og nogle ting bliver ligegyldigt.

PENGENE MANGLER ENDNU 
Mange mennesker tror at esporten i Danmark flyder med pengene, hvilket er naturligt nok, fordi store avisoverskrift med store armbevægelser og mange penge omkring sådan noget som Astralis og Blast har spredt det indtryk. Men det er ikke realiteten. De store investering er efter flere år fortsat drevet med underskud.

Om det bliver historien med fodbold om igen, hvor mange organisationer lever af den ene økonomiske indsprøjtning efter den anden er svært at spå, men fundamentet for at gøre det på den måde er ikke tilstede - ihvertfald ikke i Danmark.

Der er kommet flere penge i branchen, organisationer som Esport Danmark, DGI og andre er også kommet godt igang med forskellige tiltag indenfor branchen, men generelt er der fortsat mange projekter der kæmper hårdt for at finde bare den basale økonomi.

Pengene er der således fortsat ikke, og det rammer nok flere af de luftbobler der har været skabt. I kølevandet på den store vækst der var i esporten, er der nok flere som har oversolgt deres projekter, og det kommer tilbage som boomerang til hele branchen også. 

MEN DER ER FREMGANG
Gaming og esport er dog generelt i fremgang. Det er blevet mere mainstream og accepteret, og der er flere og flere der dyrker det på forskelligt vis.

Hvor pengene fortsat mangler, er der således flere og flere der bruger tid på gaming og esport. 
Communitiet er måske knap så samlet mere, men der er flere der er involveret i det.

DET STORE UDLAND 
Alt imens der er “tørke” i europa, hvor esporten kæmper hårdt, så ser det anderledes ud i det store udland, hvor især mellemøsten er ved at æde sig ind i branchen generelt. 

Den generelle historie er at mellemøsten har fundet ud af olie eventyret er ved at bevæge sig hen imod måske ikke en afslutning, men med den store fokus på miljø og vedvarende energi, så bliver olie industrien markant mindre. 

Det er en af grundene til at man har åbnet op og er begyndt at se på sådan noget som turisme, industri og underholdning.

Vi ved allesammen godt hvad der sker når de store pengepunge i mellemøsten bliver åbnet - så lander sådan noget som VM og andre megabegivenheder i de områder.

Det er ikke anderledes for esporten.
Lige nu er der en enorm indsats igang i flere mellemøstlige arabiske lande, som er begyndt at suge erfarne kræfter til sig, især her fra den vestlig verden.

Money talks - og sådan er det bare !

DANMARK
Det er svært at sige hvor esporten er henne i Danmark om 5-10 år. Vi var på vej til at blive et foregangsland med mange seriøse satsninger indenfor esporten, men det er vi ikke længere.
Det har coronaen og den efterfølgende økonomiske krise sat en stopper for.

Spørgsmålet er om Danmark kommer op i gear igen og evt. hvornår ?
 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk