Log ind Opret Bruger

Forældre med gamerbørn

25-04-2022 - Zahid - 947 Visninger

Bekymrede forældre med gamerbørn

Masser af forældre er bekymrede og har spørgsmål om deres børn og deres tidsforbrug i forbindelse med Esport.

 

Esport fandtes ikke da forældrene var unge, men i dag er det bare en del af hverdagen for især drengene. Tal fra DR Medieforskning fra 2018 viser, at 96% af alle drenge mellem 13 og 19 år spiller computer. Næsten halvdelen spiller hver eneste dag. Er det et problem eller måske ligefrem skadeligt?

 

 

Nej, siger Carsten Jessen, der er lektor ved Center for Undervisningsudvikling  og Digitale Medier ved Aarhus Universitet. Ifølge ham er computerspil socialt og fredeligt. Han kalder f.eks. Counter-Strike for en moderne form for røvere og soldater. Man skal naturligvis ikke lade børnene spille fra morgen til aften, men er man aktiv ved siden af computerspillet er der ingen problemer i at bruge nogle timer foran skærmen hver dag. Forældrene skal sætte sig ind i, hvad deres børn og unge spiller. Esporten og computerspil er kommet for at blive.

 

Her er 3 gode råd

 

1. Esport er kommet for at blive – respekter det
Man mener, at mere end 200.000 danskere dyrker esport. Og det tal vil stige i de kommende år. Det er altså en helt almindelig fritidsinteresse, og det skal man som forældre
respektere. Også selvom man ikke forstår det.

 

Vis interesse for spillet og deltag gerne i det. Lær de mest almindelige udtryk at kende.  Så undgår man konflikter. Vær nysgerrig og engageret.
Der er i dag lige så mange børn og unge der spiller computerspil/dyrker esport, som der spiller fodbold.

 

Det gælder dog også at sikre at alt foregår under ordnedes forhold

 

2. Sæt grænser, lav aftaler og undgå konflikter
Esport er ikke skadeligt eller farligt. Men børn og unge skal ikke sidde foran en skærm 24 timer i døgnet. Lav aftaler om fysisk aktivitet ved siden af, nattesøvn
og hvor meget tid der må bruges på spil.
God form, sund kost og søvn er i øvrigt ret væsentligt, hvis man vil være rigtig god til esport.

 

Kan du huske hvor irriterende det var at blive afbrudt midt i en leg eller et spil, dengang du var barn? Det er det stadig. Så sig til i god tid inden f.eks. måltider.

 

Sæt klare og tydelige rammer for, hvornår den unge må spille, og sig til i god tid inden der er aftensmad og lignende. Men lad også aftalerne gå den anden vej. 

Lav rutiner så børn melder ud i god tid, før de går i gang med kampe som ikke kan afbrydes.

 

3. Husk godt udstyr og det sociale liv

Skal man spille fodbold, så skal man bruge nogle ordentlige støvler, skal man spille tennis er det en ketcher. Det er ikke anderledes med esport.


Sørg for det rigtige udstyr for selvom esport ikke som sådan er skadeligt eller farligt, så kan dårligt udstyr gå udover syn, hørelse og ryg. En hensigtsmæssig stol, et godt keyboard, en ordentlig skærm og gode høretelefoner er ligeså vigtige her som benskinner og hjelm er for en ishockeyspiller. Og husk det sociale.

 

Vær opmærksom på at spillet ikke bliver brugt til at trække sig væk fra andre. Og send gerne dit barn ned i den lokale klub for at dyrke sporten.

 

Du skal logge ind for at kunne skrive kommentar

Copyright 2024 © Esport.dk