Log ind Opret Bruger

Jura i dansk esport

Esport vokser fortsat alle steder i samfundet, og med det vokser også behovet for mange forskellige og mere professionelle synsvinkler på det, vi alle sammen render rundt og arbejder med. 
 

Men branchen er dog fortsat langt fra professionaliseret eller kommercialiseret, og der er fortsat rigtig mange projekter, som bliver søsat af ildsjæle uden økonomi og baseret på frivilligheden. Heldigvis kan man sige, for ellers ville det simpelthen blive for sterilt det hele og kun handle om penge. Rigtige mange nye hold og events bliver f.eks. fortsat etableret baseret på en drøm, en tanke og en tro på, at det kan lade sig gøre, og det gør, at man ikke altid lige har råd til det hele. 

 

Det kan f.eks. være ordentlig beklædning til holdet, et ordentligt budget til rejser og forplejning eller f.eks. alt det her med jura, som i dag er en vigtig del af et givent samarbejde. Alle parter skal sikres juridisk. Både spilleren, organisationen, eventen og deltagerne.

Derfor er det med stor glæde, at vi her på esport.dk kan annoncere et samarbejde med advokatfirmaet HjulmandKaptain, som er et større advokatfirma med 150 medarbejdere.

 

Samarbejdet betyder, at HjulmandKaptain vil stille nogle basale eksempler på forskellige kontrakter til rådighed og vil give branchen en række information om, hvordan og hvorledes det hænger sammen med jura og esport.

 

DOWNLOAD SPILLER KONTRAKT

Det første eksempel, som kan downloades og bruges kvit og frit, er et eksempel på en spillerkontrakt som du kan finde her. 

 

 

 

Få juridisk rådgivning af specialister fra advokatfirmaet HjulmandKaptain

HjulmandKaptain er blandt Danmarks store advokatfirmaer med mere end 150 medarbejdere. Vi har en afdeling, som er specialiseret i sports- og esportsret, og vores advokater står klar til at hjælpe dig.

 

Esportsverdenen er inde i en rivende udvikling, og i takt med at sporten bliver mere og mere kommerciel, er der flere parametre at tage højde for, så der ikke opstår tvister mellem esportsudøver og agent, manager, sponsor eller klub.

 

Skal du f.eks. indgå en spillerkontrakt, sponsoraftale, eller har du vundet præmiepenge, så kan der være flere juridiske spørgsmål, der melder sig, og det kan være trygt og godt at have en advokat med på sidelinjen.

 

Hos HjulmandKaptain kan vi hjælpe med at varetage dine interesser og med at styre udenom faldgruberne.

 

Vi tilbyder rådgivning i forbindelse med:

 

Kontraktindgåelse, herunder:

 • Løn og personalegoder
 • Klubskifte
 • Kontraktbrud og tvister
 • Kontraktens ophør
 • Rettigheder til f.eks. kaldenavn og sprog

 

Sponsoraftaler, herunder

 • Kontrakten og indholdet
 • Eksklusivitet
 • Sponsoraftalens geografiske og tidsmæssige udstrækning

 

Derudover kan vi rådgive i forbindelse med:

 • Skadesperioder
 • Forsikringsforhold
 • Skatteforhold, både nationalt og internationalt
 • Reklame- og imagerettigheder
 • Dopingsager
 • Disciplinærsager

 

Har du brug for juridisk rådgivning?
Har du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med en kontrakt, eller har du spørgsmål til bestemte forhold, så er du altid velkommen til at kontakte HjulmandKaptain – vi er klar til at rådgive dig.

 

HjulmandKaptain har kontorer i Aalborg, Aarhus, Frederikshavn, Hjørring og med mødefaciliteter i Padborg og København.
https://www.hjulmandkaptain.dk
Tlf.: +45 7015 1000

Anna-Louise Bechmann
Anna-Louise Bechmann
abn@70151000.dk
7221 1782 / 2216 9676
 Karsten Madsen
Karsten Madsen
kma@70151000.dk
7221 1657 / 4063 1202

 

Copyright 2023 © Esport.dk