Etabler og udvikle spiller organisation

Hvad er en spillerorganisation ?
Det er jo egentlig meget simpelt. Kig f.eks. på FCK, Brøndby og andre fodbold klubber.
Der er spillere, og omkring spillerne er der skabt en hel organisation. Spillerne skal klare ting på banen, forretningsudviklere skal udvikle de forskellige forretningsmuligheder (feks. salg af merchandise), sælger skal sælge sponsorater, nogen skal forhandler medieaftaler osv.

Der er knap så mange ting/opgaver i en eSports organisation, som der er på en organisation med topspillere i fodbold, men i princippet er det samme struktur.

eSports organisation
Man kan bygge en spillerorganisation/hold op på mange forskellige måder. Grundlæggende kan man lave det som en forening, som en virksomhed eller bare som en sammenlsutning. Det er nok meget smag & behag og/eller økonomi & visioner der afgøre hvilen form man skal vælge, men som udgangspunkt beskæftiger vi os ikke med denne del pt.

For de fleste vil det være nogle gutter/venner som vil begynde at spille sammen, og en af spillerne vil tage sig af de administrative opgaver som at holde kontakt til turneringssteder, sørge for at huske alle på hvornår der skal spilles, få holdet tilmeldt, sørge for betaling osv.

Men går man med en ide om at ville skabe en organisation som skal indeholde mere end et hyggehold, så bør man allerede fra starten af skille det ad, så man har organisationen og spillerne for sig. Så kan alle bedre gå i dybden med de forskellige opgaver de har, og deraf opnå forventelige bedre resultater.

Det er klart at det fra starten ikke altid vil være muligt at være mange hænder, men det bør i hvert fald ligger som et klart mål.

Men nu skal vi i gang med at se på hvordan du kan bygge en spiller organisation.

Helt ny
Udgangspunkt er at skabe et organisation, som kan føre et eller flere hold til toppen af dansk eSport, og på sigt med mulighed for en international indsats. Jeg har beskrevet ideer og tanker udfra en forudsætning om at læseren (du) ikke har prøvet kræfter med det her før. Jeg har skrevet det som en inspiration, som jeg håber du kan bruge til at udvikle din eget process med.

Jeg har valgt at dele det lidt op, så det er nemmere at komme igennem, og for at det kan tages skridt for skridt.

  1. Erkendelse
  2. Valg og beskrivelse
  3. Forberedelse og opgaver
  4. Praktisk start
  5. Økonomisk oversigt