CS:GO-holdet GoldenGitte repræsenterer spilgymnasium ved GGW

Det danske Counter Strike:Global Offensive-hold, GoldenGitte, har indgået et kortvarigt samarbejde med uddannelsesinstitutionen GameCollege.dk. Samarbejdet kommer til at foregå under LAN’et Geeks Gone Wild #24, som bliver afholdt i den kommende weekend i Gigantium, Aalborg. Her skal GoldenGitte konkurrere i Pro-turneringen i CS:GO mod de andre hold i Gruppe B. Modstanderne i gruppen er holdene ex-Fragsters, X-Kom Team og Fastlose. Dust2.dk bragte desuden nyheden om samarbejdet for nogle dage siden, som du kan finde på linket her.

 

Det nye samarbejde betyder, at GoldenGitte med spillerne sjuush, haste, TeSeS, Nodios og larsen, repræsenterer GameCollege.dk til CS:GO-turneringen ved GGW. Samtidig omfatter samarbejdet, at GSC sørger for kost, logi og transport til og fra eventet for GoldenGitte. Det betyder, at GG-spillerne får den bedste mulighed for at fokusere udelukkende på deres træning og forberedelser forud for turneringskampene ved GGK. Desuden kan unge mennesker få øjnene op for, at man som ung i dag har flere muligheder i Danmark for at få en gymnasiel uddannelse, selvom man drømmer om en fremtid inden for esport som evt. professionel esportsudøver.

 

Hvem er GoldenGitte?

GoldenGittes spillere er selv under uddannelse eller arbejder ved siden af deres CS:GO-karrierer. Holdet ligger på nuværende tidspunkt på en 82.-plads på HLTV’s rangering over de bedste hold i verden. Holdet konkurrerer i POWER Ligaen med modstandere som Brutalis.pro, Hobro Vikings, AGF, Ambush m.fk. De har desuden kvalificeret sig sammen med Copenhagen Flames til LanTrek 2019-turneringen, som afholdes i marts i Finland.

 

Flere uddannelser tilbyder studieretninger med esport

HHX-gymnasiet, Games College, gik førhen under navnet IT College Denmark. Gymnasiet har beliggenhed i Grenaa, hvor eleverne på skolens esportslinje kan dyrke CS:GO som esport på et seriøst og højt plan samtidig med, at de tager en HHX-uddannelse. Herved kan talentfulde og håbefulde unge mennesker sikre sig en gymnasiel uddannelse samtidig med, at de jagter drømmen om at blive (professionel) esportsudøver eller coach. De får derfor undervisning i både CS:GO, men også idræt og økonomi, som bidrager med relevant viden og forståelse af esportsbranchen. Skolen tilbyder eleverne at kunne bo på campus, mens de er under uddannelse.

 

Koncepten med at tilbyde gymnasielle uddannelser til unge esportsudøvere eksisterer også på andre uddannelsesinstitutioner rundt omkring i Danmark. Det gælder eksempelvis også for Campus Vejle Sportscollege og NEXT Københavns Mediegymnasium, som ligeså har esport på programmet på deres udvalgte esportslinjer. Udover at uddannelserne har undervisning med fokus på selve spillet, spillernes indbyrdes ‘teamwork’ og at udvikle og perfektionere forskellige strategier, bliver eleverne også undervist i kost og træning samt IT og moderne teknologi.

 

Du kan læse mere om skolerne og deres esportslinjer på deres hjemmesider:

Game College i Grenaa: https://www.gamecollege.dk/

Campus Vejle Sportscollege: https://www.campusvejle.dk/ 

NEXT Københavns Mediegymnasium: https://nextkbh.dk/gymnasier/koebenhavns-mediegymnasium 

 

GoldenGitte/GSC spiller deres første kamp på fredag mod X-Kom, som du kan se via GGW’s stream på: https://www.twitch.tv/geeksgonewilddk

 


Login
 Glemt password?
Registrer