Tilbageblik på det første LAN i Svinningehallen

Lørdag d. 12. januar klokken 9:30 åbnede Svinninge Hallen for første gang op til et LAN-event med turneringer i Fortnite og Counter Strike: Global Offensive, som esport.dk stod for at afholde. Til eventet deltog 137 unge som ældre, hvoraf det for flere af deltagerne var deres første oplevelse af at være til et LAN.

(Deltagerne står klar lørdag formiddag til at checke ind med deres medbragte udstyr)

Eventet var arrangeret i et samarbejde mellem folk fra Svinninge Fodbold- og Badminton Forening og Jyderup Idrætsforening. UngHolbæk deltog også på dagen og havde ydet økonomisk støtte til projektet. Desuden var Expert Jyderup sponsor af konkurrencepræmierne og havde også opstillet en stand med forskellig små-tech og gamerudstyr. Holbæk Kommune havde sponsoreret masser af saft, frugt og grønt til alle. Deltagerne havde samtidig mulighed for at købe varm mad, slik og drikkevarer i kiosken, da Svinninge Hallens Cafeteria stod for salget af pølser og andre lækkerier. 

(Lørdag eftermiddag gør alle deltagere klar til at sætte deres computere og udstyr op. Dagen derpå skal byde på mange timer med sjov, hygge og spil) 

Oprindeligt var det bestemt, at der til LAN'et skulle være udbudt 50 deltagerpladser, men grundet en stor efterspørgsel voksede antallet af pladser op til eventet: Først udvidede vi til 70 pladser i alt, derefter 100 og til sidst blev det til 137 pladser og deltagere. Det var noget af en opgave for esport.dk's to turneringsadministratorer, Jever og Hoekeren, men efter lidt sved på panden fik de styr på alting og kunne kalde alle til turneringstart med en mindre forsinkelse. 

De mange deltagere kunne derfor begynde at konkurrere med og mod hinanden i spiltitlerne Counter Strike:Global Offensive, Fortnite og FIFA. I præmiepuljen var der trådløse headsets, funky gamer-mus og biografbilletter. Vinderen af CS:GO-turneringen var holdet med det opfindsomme navn "Brandvarm Varevogn". 


(Humøret var højt, mens deltagerne konkurrerede i forskellige spiltitler heriblandt CS:GO, som vises på billedet)

Da flere af deltagerne ikke havde deltaget i et LAN-event før, havde Expert stillet tekniske hjælpere til rådighed, som kunne vejlede i opsætningen af deltagernes computere og gamerudstyr. Derudover kunne hjælperne fortælle både børn, unge og forældre en masse om esport, LAN's og computerspilsturneringer. LAN'et i Svinninge Hallen var derfor både spændende og meget lærerigt for de mange førstegangsdeltagere. 


Søndag klokken 12:00 var Svinninge Hallens første LAN overstået, og de mange deltagere pakkede sammen for at tage hjem til en velfortjent lur efter mere end et døgn med sjove konkurrencer i alt fra 'fyld din mund med skumfiduser" og floorball på den fine hals bane, hygge blandt gamle og nye venner og ikke mindst - masser af computerspil. 

 

(LAN'et bød også på floorball-kampe, når deltagerne trængte til en pause fra computerspil)

 

Vinderbilleder

(Vinderholdet i CS:GO-turneringen)

(Vinderen af FIFA-turneringen)

(Vindere af Fortnite-turneringen)

 

Alle billeder, som du kan se her i artiklen, er taget af UngHolbæk og Mikkel "Wipspeed" Olsen.


Login
 Glemt password?
Registrer