Worlds 2018: En af esportens største turneringer begynder nu!

Verdensmesterskabet (aka. Worlds) i League of Legends nærmer sig inden for de kommende timer. Turneringerne er en af de største inden for esport, og der er derfor flere emner, som for alle interesserede kan være værd at vide eller holde øje med i løbet af de kommende uger. Derfor har jeg besvaret nogle generelle spørgsmål, for at du kan være opdateret på turneringen, de deltagende hold m.m, inden første kamp begynder. Hvis du søger yderligere informationer, har jeg indsat forskellige links til aktuelle artikler og hjemmesider undervejs.  

 

Hvad er Worlds, og hvornår begynder det?

Onsdag kl. 10:00 begynder verdensmesterskabet i League of Legends. Esportens 16 bedste hold skal konkurrere mod hinanden om hæder, pengepræmier og fansenes opbakning. Kina afholdte sidste års Worlds. Her tabte SK Telecom T1 med den verdenskendte midlaner, Faker, for første gang tabte en Worlds-finale. Det Sydkoreanske hold har ellers tidligere vundet Worlds tre gange, men sidste år blev de dog slået af Samsung Galaxy.  I år er Sydkorea værtsland for verdensmesterskabet, og finalen afholdes i byen Incheon lørdag d. 3/11.

 

Hvilke hold deltager til årets Worlds?

Både Europa og Nordamerika er hver især repræsenteret af tre hold. De europæiske hold er Fnatic (med danske Broxah og Caps), Team Vitality og G2 Esports (med danske Wunder). De nordamerikanske hold er Team Liquid, 100 Thieves og Cloud9 (med danske Svenskeren og Jensen). Hvis du skulle være interesseret i at vide mere om de danske spillere, som er med til årets Worlds, kan du bl.a. læse en af mine tidligere artikler. Du kan også læse kort om Wunder og andre danske profiler fra EU LCS. Sydkorea er i år ikke repræsenteret af SK Telecom T1. Holdet har i løbet af 2018 haft mange problemer med at finde succes med nye spillere og strategier. Derimod stiller de forsvarende mestre Samsung Galaxy (som i år har skiftet navn til Gen.G) i år med de samme spillere, som vandt sidste års Worlds. De andre  Sydkoreanske hold er KT Rolster og Afreeca Freecs. Kina har også tre hold med: Royal Never Give Up (vinderen af MSI 2018), Edward Gaming og Invictus Gaming. Flere professionelle spillere, LoL-kommentatorer og analytikere mener, at netop Royal Never Give Up’s ADC, Zihao ’Uzi’ Jian, i øjeblikket er indehaver af titlen som verdens bedste spiller i League of Legends.

   De sidste deltagende hold er Mad Team (Taiwan), Flash Wolves (Taiwan), Phong Vu Buffalo (Vietnam) og G-Rex (Hong Kong).

 

Hvordan er Worlds-turneringen tilrettelagt?

Formatet til Worlds har været tilrettelagt på samme måde i mange år. Verdensmesterskabets format har mange ligheder med fx internationale turneringer i fodbold og håndbold. Alle hold dyster først i et gruppespil (aka. ’Group Stage’). Alle hold er fordelt i fire grupper af fire hold, som møder hinanden to gange i en BO1 (bedst af 1). Gruppefordelingen er:

Gruppe A Gruppe B Gruppe C Gruppe D
Afreeca Freecs Cloud9 EDward Gaming 100 Thieves
G2 Esports Team Vitality KT Rolster Fnatic
Flash Wolves Gen.G MAD Team G-Rex
Phong Vü Buffalo Royal Never Give Up Team Liquid Invictus Gaming

 

De to bedste hold i hver gruppe fortsætter til playoffs og kvartfinalerne. Alle Playoffs-kampe fra kvartfinalerne og frem til finalen afgøres via en BO5 (bedst af 5).

Hvilke begivenheder og fællesskaber kan du som fan deltage i til Worlds?

Worlds er den oplagte begivenhed for alle LoL-fans, hvis du ønsker at opleve esporten på sit absolut højeste niveau. Men Worlds giver samtidig fans muligheden for at samles omkring turneringen og fejre esporten og holdenes præstationer i fællesskab. Det er nemlig én ting at have en interesse eller passion, som man personligt går op i med hjerte og sjæl. Noget andet er, når ens passion er med til at forme ens sociale liv med nye venskaber og minder. Jeg husker personligt selv Fnatics ”Miracle Run” fra sidste år, hvor holdet kvalificerede sig til Playoffs, selv da chancerne havde været minimale. Men det er dog lidt sjovere og mindeværdigt, når jeg kan diskutere udvalgte kampe, ”plays” og overraskelser med andre mennesker, som forstår min passion. Jeg husker også alle de gange, jeg selv har været til stede ved EU LCS-finalerne i Hamburg og København eller været med til ’Viewing Parties’ i de københavnske biografer. Her har jeg lært nye mennesker at kende og mærket den fantastiske stemning og sammenhold, som denne esport kan give os alle sammen.

 

’Worlds Pick ’em’ og missioner:

Udover at Worlds er den perfekte mulighed for at udvide sit sociale netværk eller mødes med vennerne for at streame turneringens kampe, er der også konkurrencer og missioner, fans ellers kan deltage i. Riot Games, som er spilproducenten bag LoL, afholder hvert år et ’Worlds Pick ’em’, hvor alle kan give sit eget kvalificeret (eller nok nærmere håbefulde) bud på, hvilke hold der klarer sig bedst igennem turneringen. Det kræver først og fremmest, at man enten har en LoL-bruger i forvejen eller opretter en. Hvis du har været eller stadig er en aktiv LoL-spiller, skal du blot bruge dit brugernavn og kodeord på Lolesports-hjemmeside for at kunne deltage i ’Worlds Pick ’em’. Når du deltager i denne begivenhed, kan man sammenligne sine præstation til at gætte rigtig med andre (professionelle) spillere og kommentatorer. Hvis man er rigtig god til at forudse kampenes resultater, kan man vinde eksklusive ikoner til sin LoL-profil.

Du kan selv give dit bud på holdenes endelige placering i ’Group Stage’ frem til kl. 10 onsdag, hvor de første kampe begynder. Derefter skal vi alle vente til playoffs, før vi kan udpege en finalevinder. Giv dit eget bud på https://pickem.na.lolesports.com/en-US#welcome.

Riot Games har i år også gjort det muligt for fans og spillere at købe ’in-game loot’ og et ’Worlds Pass’, som giver spilleren sjove missioner og præmier i spillet. Pengene fra disse køb går direkte til de hold, som deltager i årets Worlds. Missionerne er altid sjovere at klare i fællesskab med venner eller bekendte, da missionerne ofte kræver teamwork og god kommunikation blandt dit holds spillere.

 

’Viewing Parties’:

EsportBio afholder som altid ’Viewing Parties’ i udvalgte biografer, hvor du sammen med andre fans kan se finalen blive streamet live, deltage i sjove konkurrencer og møde andre fans. Jeg kan klart anbefale, at man deltager i et ’Viewing Party’ og hiver nogle venner med. Hold øje med EsportBios Facebookside for flere oplysninger. 

 

Har du yderligere spørgsmål?

Jeg håber, at du allerede nu føler lidt hype for årets Worlds. Ellers kan jeg råde dig til at se med fra i morgen formiddag og skrue op for årets Worlds-titelsang, Rise.
   Hvis du stadigvæk har spørgsmål, som jeg ikke har fået besvaret i denne artikel, er du altid velkommen til at stille spørgsmål eller diskutere Worlds med andre fans på Dansk Esports Facebookside. For at finde yderligere informationer om Worlds, live-streaming etc., kan du besøge eu.lolesports.com.

 

Alle billeder er hentet fra eu.lolesports.com eller eu.lolesports.com/en/articles/worlds-2018-wallpapers.

 


Login
 Glemt password?
Registrer