Femmøller Efterskole udvider esporten kraftigt

Femmøller Efterskole har på ét år firedoblet antallet af elever til den populære esportslinje, så der til skolestart 12. august står hele 40 unge mennesker klar til at bruge et år af deres ungdomsliv på, at blive endnu bedre til at spille CS:GO.

Start i 2017 med godt udstyr
Femmøller Efterskole valgte i foråret 2017 at tænke stort og satse på en helt ny retning med et linjefag – esport. Interessen var overvældende og allerede i løbet af kort tid, havde linjen nok tilmeldinger til at starte som linjefag. Et af skolens kriterier var, at eleverne skulle have stillet professionelt udstyr til rådighed. Så lynhurtigt blev der indkøbt spritnyt udstyr, lagt net ind og sørget for de rigtige stole, borde osv. Forstander Maria Vinding kontaktede hurtigt Esport Service for igennem dem, at få de bedste undervisere. Der blev lagt en klar overordnet strategi, lagt skema og planlagt LAN, for målet var og er, at give eleverne en så professionel, udfordrende og udviklende linje som muligt.

Det hele menneske
Underviser Kasper Stoustrup Petersen, der er uddannet i idræt, er opmærksom på, at den målrettede tilgang kræver, at undervisningen i esport går ud over undervisningslokalet. Han tænker i det hele menneske, hvor krop og sind følges ad, for at opnå det bedste resultat. ”Vi træner ca. 10-12 timer om ugen i esportslokalet. Det kræver, at vi også kommer udenfor lokalet og får bevæget os” siger Kasper, og fortsætter: ” Ved at implementere gode vaner både ved computerne og på træningsbanen forsøger vi, at give vores elever en konkret platform til, hvordan man kan optimere sit spil, ved at bruge både hjerne og hjerte hver dag. Det giver glade elever og det er nok en af grundene til, at der har været så stor opbakning til vores linje – også fra forældrenes side” siger Kasper.

Deltagelse i events og turnering er prioriteret
Udover alt udstyr, super undervisning og fysisk træning blev der for den nye esportslinje også planlagt et ambitiøst turprogram, som både indbefattede professionelt esportevent i Katowice og Blast pro, CHP Games, TPNG, NPF og egne arrangerede LAN på skolen. Undervejs i disse arrangementer har Femmøllers CS:GO hold ”Falcons” deltaget med et eller to hold, hvor det har kunnet lade sig gøre – eller deltaget som publikum, og der er ingen tvivl om, at også denne del af linjens aktiviteter har været attraktiv for eleverne.

Endnu en underviser og mere udstyr
I skrivende stund er nye lokaler netop ved at blive gjort klar, udstyret er ankommet og skolen har ansat endnu en lærer - Rasmus Husted Pedersen - også kendt som ”FIEND” i CS:GO. Rasmus har spillet på et højt niveau, blandt andet for holdet ”SUBLIFE”, som har rangeret på 9. pladsen i Danmark. Derudover har han spillet kort for AGF, som også er på et top 15 niveau, hvor han havde til opgave at talentudvikle tre 15-årige stortalenter.

Esporten og undervisere er integreret i skolen
Begge esportslærerne indgår som helt almindelige efterskolelærere med aftenvagter, kontaktgrupper osv., som igen er med til at give masser af relationer til eleverne. Idrætsdelen skal udvides med to planlagte events, for eleverne skal deltage i både et 5 km motionsløb inden jul og ikke mindst det ambitiøse Nordic Race til juni 2019. Begge dele er obligatoriske for esportseleverne og frivilligt for alle andre af efterskolens elever, så arrangementerne også har en fællesskabende effekt med de andre linjer på skolen. Forstander Maria Vinding er meget bevidst om, at esportseleverne også er efterskoleelever og en del af fællesskabet. ”For os er vores elever først og fremmest efterskolelever, som vi har et stort ansvar for, både for deres personlige, såvel som deres faglige og interessemæssige udvikling. De aktiviteter vi tilbyder, er naturligvis rettede mod de forskellige linjer, men skal samtidig ses som fællesskabende aktiviteter, som eleverne kan deltage i, uanset hvilken linje de går på” slutter Maria Vinding.

www.femmoeller.dk

Underviser fra Esport Service Undervisere fra Esport Service er Kasper Stoustrup Petersen og Rasmus Husted Pedersen. 

www.esportservice.dk

 


Login
 Glemt password?
Registrer