Idrætshøjskolen i Ikast med esport

Der er rigtige mange foreninger, efterskoler og andre instanser/organisationer som er ved at springe på toget med esport. Også idrætshøjskoler har taget esporten til sig. Idrætshøjskolen i Ikast Unge, ambitiøse e-sportsudøvere får fra sommer deres egen linje på ISI Idrætshøjskole, ISI eSport, som oprettes i samarbejde med den lokale esportsklub i Ikast-Brande. På ISI bliver eleverne en del af et moderne idrætshøjskolemiljø og får samtidig tid til fokus på vigtige esportselementer som blandt andet spilforståelse, taktik, ledelse, markedsføring, kost, ernæring, mental og fysisk træning Har du ambitionerne om at blive en bedre og mere helstøbt gamer? Vil du afprøve dit talent af indenfor esport – med fokus på Counter Strike? Og teste dine evner i alt det udenom om selve spillet, som handler om ledelse, kommunikation, team play, markedsføring, projektledelse, kost og ernæring? Alt det handler den nye esportslinje, ISI eSport, på ISI Idrætshøjskole i Ikast om.
"Med esportslinjen sætter vi et seriøst fokus på e-sport – og på lige præcis din udvikling som gamer. Både for drenge og piger", siger Torben Østergaard, forstander på ISI.
På ISI bor esportsudøverne i et inspirerende og ambitiøst idrætsmiljø. Omgivet af højskolevenner, der også brænder for lige netop deres idræt. Midt i unikke faciliteter – både til højskolelivet og til at dyrke esport. ISI råder over nyere og moderne højskoleværelser, styrketræningslokaler, en hal, samlingssal og en spisesal, hvor køkkenpersonalet har stor erfaring i at lave mad, der understøtter seriøse idrætsfolk. Desuden samarbejder ISI eSport med den lokale esportsforening, Ikast Brande eSport, som ved de seneste NPF-events har høstet flere podiepladser. Det giver højskoleeleverne fra esportslinjen muligheden for at dyrke esport på klubplan, mens de går på højskole. Hvis de ikke kan få esport nok! Træning På ISI eSport får eleverne seks ugentlige linjetræningspas. Konkret træner esportslinjen elementer som spilforståelse og taktik. Desuden indgår både mental og fysisk træning som væsentlige elementer for elever med ambitioner om at nå langt indenfor esport. Desuden vil eleverne i træningen også blive introduceret og udfordret på de områder omkring spillet, som også har afgørende betydning for en spillers og et holds udvikling: Ledelse, markedsføring, branding, projektledelse, eventmanagement, økonomi og meget mere.
"På ISI eSport er niveauet som gamer ikke det afgørende. Eleverne skal have viljen og ambitionen om at udvikle dig. Vi sørger for optimale rammer, hvor de kan koncentrere sig om deres passion – og om deres personlige udvikling", siger Torben Østergaard.
Udstyr Højskolen stiller skærme og computere til rådighed, men eleverne er også velkomne til at medbringe eget udstyr – for eksempel er headset, tastatur og mus. Især vigtigt, hvis eleverne også vil game i fritiden på højskolen. Højskolefag Udover linjetræningen bliver esportseleverne også en naturlig del af det generelle højskoleliv på ISI Idrætshøjskole. Det betyder, at de også deltager i den generelle højskoleundervisning. Her kan eleverne vælge fag, hvor de bliver klogere på sig selv, udfordret og introduceret til en række nye idrætter og oplevelser.
"I det hele taget bliver esportseleverne del af inspirerende omgivelser med andre unge, der brænder lige så meget for den idræt, de dyrker. Det giver nye venskaber, nye relationer og nye netværk. Der ofte varer hele livet", siger Torben Østergaard
Kost og ernæring Som del af en idrætshøjskole bliver esportseleverne også automatisk del af ISI Idrætshøjskoles målrettede arbejde med at få kroppen til at spille med i forhold til fysisk og mental træning. - Derfor har vi fokus på at servere mad og måltider, der giver gamerne energi og næring nok til at præstere maksimalt. Klubliv Den lokale esportsklub, Ikast-Brande eSport, hvor eleverne fra ISI eSport også har muligheden for at blive medlem, tilbyder både træning, fællesarrangementer og turneringer. Klubben holder til i lokaler i forbindelse med Ikast-Brande Arena – fem minutters gang fra ISI Idrætshøjskole. Og netop her, hvor en stor del af de øvrige højskoleelever også træner i lokale klubber. Rejser I løbet af højskoleophold tilbyder ISI Idrætshøjskole også en fælles højskolerejse. I efteråret drager alle linjeidrætter sammen til La Santa på Lanzarote, hvor eleverne bliver udfordret fysisk i de mange spændende og alternative idrætsformer. I noget varmere vejr end hjemme i Danmark. I foråret arrangerer højskolen også en outdoortur – de seneste år har målet været Østrigs bjerge med vandring, sommerski, canyoing og mountainbike på programmet. Linjetur Desuden arrangerer ISI eSport også en linjeidrætstur i løbet af højskoleopholdet. Med udgangspunkt i e-sport sammensætter ISI et spændende program – enten i Danmark eller i udlandet. Det kunne være at opleve en af de store udenlandske ESL-turneringer. Eller komme tæt på professionelle gamere og få et indblik i deres liv. www.isi.dk  

Login
 Glemt password?
Registrer