Flere kendte castere anklages for overgreb

Foto: twitter/@HenryGcsgo

#MeToo-bølgen ruller stadig ind over verden. Også i esporten.

I disse dage er tre kendte kommentatorer blevet anklaget for at have udnyttet og begået overgreb på kvinder. Der er tale om de to CS:GO-casterne Henry "HenryG" Greer og Mohan "Launders" Govindasamy samt DoTa2-kommentatoren Toby "TobiWan" Dawson.

"HenryG" var den første til at blive anklaget. Anklagen kom fra hans ekskæreste cosplayeren Kelly Jean. På twitter fortalte hun og tilføjede billedbevis for samtale, som de to har haft, da de var sammen flere år tilbage. Hun fortalte, at efter en fest nytår tog de hjem sammen, hvor de røg en joint. Den viste sig for stærk for Jean, der begyndte at føle sig omtumlet og skidt tilpas. Alligevel prøvede "HenryG" at indlede sex, men Jean skrev, at hun ikke var i stand til at sige fra på grund af sin tilstand.

På trods af dette har hun aldrig kaldt det voldtægt. Hun mener dog, at en person som "HenryG" bør vide bedre. Samtidig gav hun ham tid til at stå frem og fortælle om hændelsen, men da han ikke gjorde det følte hun sig nødsaget til at gøre det.

Kommentatoren har siden svaret igen på anklagen. Han beskrev sin side af sagen, hvor det var Jean selv, der indledte samlejet men undervejs fik det dårligt. Herefter skete der ikke noget, ifølge kommentatoren. Først senere - efter de har slået op - begyndte hun at fortælle, at hun ikke følte sig tilpas den aften, og hun mente, at han var mere interesseret i sex.

Også "HenryG"s kollega "Launders" er blevet anklaget i denne uge. Her skriver Melanie, at hun og "Launders" havde indledt et forhold lige før hun blev færdig med high school. En aften, hvor de var sammen, lagde han op til sex, men Melanie sagde fra med det samme, men det valgte han at ignorere, hvorefter de havde samleje på sofaen, mens hun græd. Senere prøvede hun at fortælle, hvor slemt det, han har gjort, er, men han slog det hen ved at sige, at de skulle bruge en "safeword". "Launders" har endnu ikke svaret igen på anklagen.

Anklagerne på "HenryG" eller "Launders" har endnu ikke fået konsekvenser. Det har det for "TobyWan".

Den populære australier er nemlig blevet fyret fra Beyond the Summit-turneringer, og han kommer ikke tilbage. Det skriver GinX. Cosplayeren "Meruna" stod frem for at fortælle, at "TobyWan" flere gange "påbegyndte seksuelle aktiviteter mod hendes klare og gentagende ønske om ikke". Et andet problem opstår i, at "Meruna" har været i et fast forhold med danskeren Troels "SyndereN" Nielsen, som var casterduo med "TobyWan". Også han har droppet samarbejdet med australieren.

Men "Meruna" er ikke den eneste. Flere har stået frem for at fortælle om overgreb, som "TobyWan" har begået både anonymt og offentligt. Han har selv været ude at svare på nogen af disse anklager med hans side af historierne, men hammeren er allerede faldet for ham.


Login
 Glemt password?
Registrer