Danske talenter overtager den nordiske LoL-liga

Tænker man på professionel League of Legends i Europa er det nok LEC som først kommer op, men der findes et hav af nationale ligaer på et niveau under, hvor de fremtidige verdensstjerner kæmper for at blive spottet af de største organisationer.

En af disse ligaer er DreamHacks nye satsning, Northern League of Legends Championship (NLC), hvor 12 hold fra de nordiske lande dyster om i alt 1 million svenske kroner, samt kvalifikation til EU Masters. Med hold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Storbritannien, er ligaen en af de største i Europa, og anset som en liga der på sigt kan konkurrere med giganter som den tyske, spanske og franske liga.  

Til at repræsentere Danmark i NLC har Tricked Esport og Team Sigularity fået en plads i det første split. De to danske organisationer er mest af alt kendt fra Counter-Strike scenen, hvor de begge har været med til at udvikle store danske talenter. Nu har organisationerne også satses på League of Legends, og deltager i kampen om at nå hele vejen til EU Masters. 

De 12 hold i NLC er følgende: 

Selvom Danmark kun er repræsenteret af to organisationer, så er der masser af andre danskere i ligaen. Danmark er nemlig uden konkurrence den mest repræsenterede nation med hele 20 spillere set over de 12 hold. Der er kun tre hold i ligaen som ikke har mindst én dansker på holdkortet. 

De danske talenter er så populære at udlandske organisationer har været ude at købe danske mandskaber, på trods af at organisationen ikke er dansk. Eksempelvis består Riddle Esports fra Norge af fem danske spillere, som tidligere har været til at finde på den internationale scene. Et andet eksempel er GODSENT-mandskabet, som for få uger siden gik under navnet "Vandmelonerne" - et mixhold der kvalificerede sig til den bedste danske liga, Telia Esports Series Denmark, men blev samlet op af den svenske organisation kort før starten på NLC. 

Udover de mange spillere, er Danmark også repræsenteret i form af den danske caster og LoL-ekspert, Mikkel "Guldborg" Nielsen, som er til at finde på NLC's stream som analyst. Vi spurgte Guldborg hvad hans forventninger var til de mange danskere i NLC, og hvorfor det lige præcis er Danmark der formår at have så mange spillere med i ligaen. 

"Jeg har utrolig høje forventninger til danskerne i NLC. Ikke nok med at vi har Taxer hos storholdet BTXL, så har vi også fem danskere hos den norske organisation, Riddle, hvor der burde være et navn de fleste kender, nemlig Sencux. Vi så i denne uge Riddle få en flot start mod det finske hold, ENCE. Især jungleren Maxi, er en spiller man skal holde øje med. Dernæst har vi danske Tricked, der på trods af kun at have to danskere, leverede en spænende kamp mod Dusty, som også har en enkelt dansker på holdkortet. Til sidst har vi to underdog hold, nemlig Barrage og Godsent. Barrage, der har tre danskere på holdkortet, var tæt på at lave et comeback mod selveste Fnatic Rising."

"Hvorfor Danmark er så højt repræsenteret er egentlig bare fordi at vi har rigtig mange gode spillere. Der er mange teorier omkring hvorfor, men jeg kan ærlig talt ikke selv forstå hvordan vi kan være så godt repræsenteret i så meget Esport, men det gør mig lykkelig at se." afslutter Guldborg.

Synes du NLC lyder interessant? I så fald kan man følge ligaen hver tirsdag og onsdag de næste mange uger på Twitch.

For at lære mere omkring mandskaberne så kan det gøres lige her


Login
 Glemt password?
Registrer