LCS Summer 2020 rangliste

Også LCS er på vej til at begynde deres Summer Split 2020. Derfor har vi også taget et kig på styrkeforholdene i den nordamerikanske liga, som har hele syv danskere med. 

1. Cloud 9

Roster: "Licorice", "Blaber", "Nisqy", "Zven", "Vulcan"

Var der nogen tvivl hos jer, om at C9 vil føre an? Der var ingen hos os.

De fuldstændig fejede al modstand af banen i sidste spilt, hvor de også vandt finalen overbevisende mod FlyQuest med 3-0. I alt tabte de kun to kampe ud af der 28, som de spillede. Kun Evil Geniuses og TSM fik skovlen under dem, og vi forventer, at C9 kommer til at have en lignende sæson.

Holdet er komplet på alle positioner, hvilket gør dem til en force. Ført an af træner Bok "Reapered" Han-gyu er der ingen svagheder. I toplane har Eric "Licorice" Ritchie været en af de førende i ligaen gennem flere splits nu, Robert "Blaber" Huang vandt fortjent Spring Split MVP, Yasin "Nisqy" Dincer har bevist, at han kan kæmpe med Nicolaj "Jensen" Jensen og Søren "Bjergsen" Bjerg i toppen af ligaen, Jesper "Zven" Svenningsen har fået en anden ungdom på holdet, og samarbejdet med Philippe "Vulcan" Laflamme er eminent. De er storfavoritter til at vinde igen denne sommer og dermed tage første seed til Worlds.

 

2. Team Liquid

Roster: "Impact", "Broxah", "Jensen", "Tactical", "CoreJJ"

I seneste split var de en kæmpe overraskelse, og det var ikke den positive slags. Efter at have vundet fire (!) splits i træk endte de på en niendeplads. Udskiftning af Jake "Xmithie" Puchero til fordel for danske Mads "Broxah" Brock-Pedersen virkede til at være for stor. Samtidig kunne den danske jugler ikke få visa til sæsonens begyndelse og han kom derfor først med i midten af splittet.

Ikke nok med det, så var er også problemer med Yiliang "Doublelift" Peng. Angiveligt var han ked af, at holdet sendte "Xmithie" på porten. Samtidig havde han også problemer med at finde motivation, og derfor blev han bænket til fordel for Edward "Tactical" Ra. Senere røg den mest vindende spiller i LCS' historie helt væk, da han blev tradet til Team SoloMid.

Derfor har holdet meget at bevise her til sommer, og heldigvis har de holdet til det. "Broxah" har nu kunne tilpasse sig holdet hen over flere måneders træning, og det kan have hjulpet. Han var kendt som et earlygame monster, da han spillede for Fnatic, og det kan holdet også lære at udnytte. De kommer ikke til at få samme split som sidst. Dertil er holdet simpelthen for god.

 

3. FlyQuest

Roster: "Solo", "Santorin", "PowerOfEvil", "WildTurtle", "IgNar"

At FlyQuest kom i finalen i foråret, var der ikke mange, der havde forventet. Men set på holdet består det af råt talent blandet med masser af erfaring. Kun én udskiftning er kommet. Omran "V1per" Shoura er væk, og ind er kommer rutinerede "Solo". I første øjekast et tab for finalisterne, men på alle de andre positioner står de stadig stærkt.

I danske Lucas "Santorin" Larsen og aggressive Jason "WildTurtle" Tran har de to spillere, der ved, hvordan man vinder. Deres erfaringer fra Team SoloMid har været guld værd. Blandet med Tristan "PowerOfEvil" Schrage, der altid har været en top midlaner, så har de holdet til at kunne blande sig i toppen igen til sommer.

Samtidig har de i Lee "IgNar" Dong-geun en joker. Supporten har det med at finde nogen vanvittige picks frem (Leona med Fervor of Battle mod SKT ved Worlds, og Blitzcrank). Nogen vil kalde det "ost", vi ser det som genialiteter!

 

4. Team SoloMid

Roster: "BrokenBlade", "Spica", "Bjergsen", "Doublelift", "Biofrost"

Heller ikke denne gang bliver det til noget for Team SoloMid. Efter at have været i ti (!) finaler i træk fik det en brat ende for nogen sæsoner siden. Efter har de kun været i én finale, som de tabte til Team Liquid, efter de blev reverse sweeped.

Én ting taler dog for, at de i år kan udfordre Cloud 9: "Doublelift". Legenden er kommet tilbage til TSM, efter fem splits hos Team Liquid, hvor hans sidste ikke sluttede godt. Det har fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved botlanerens evner. Men hvis der er én ting man ikke skal, så er det at gøre "Doublelift" sur, for der er intet han elsker mere, end at få tvivlerne til at holde kæft.

Lige siden Dennis "Svenskeren" Jonhson smuttede fra TSM har holdet haft problemer med at finde en fast jungler. Nu prøver de igen, efter de under kontroversielle omstændigheder fik sendt Joshua "Dardoch" Hartnett videre. Mingyi "Spica" Lu får chancen igen, efter han fik enkelte kampe for dem i kvalifikationen til Worlds i sidste sæson. Men det kommer næppe til at gøre dem bedre. Jungler-positionen hos holdet virker utroligt låst. "Dardoch" blev tvunget til at spille tanks, selvom han er bedre på carries (se kampene mod FlyQuest i forårets playoff). Derfor bliver det igen en sæson på det jævne for TSM.

 

 5. Evil Geniuses

Roster: "Huni"/"Kumo", "Svenskeren", "Jiizuke", "Bang", "Zeyzal"

De onde genier fortsætter med at opruste holdet. Med erhvervelsen af Heo "Huni" Seung-hoon har de nu store navne på alle positioner, men det er ikke unden dens pris, sådan bogstavligt talt.

Den koreanske toplaner er angiveligt den bedstbetalte spiller i hele ligaen, men det er ikke en titel, som han har levet op til i de senere år. Ja, han er stadig god, men andre spillere som "Licorice", Kim "Ssumday" Chan-ho og Sergen "BrokenBlade" Celik kan spille lige op med ham, og flere af dem endda slå ham. Men det er stadig en opgradering i forhold til Colin "Kumo" Zhao, og derfor er det heller ikke for meget forlangt, at de vil klare sig bedre i år.

Desværre for dem er feltet under Cloud 9 blevet større og tættere end nogenside. Selvom holdet kom i loser bracket-finalen i foråret, så er det mere tvivlsomt, at de ville kunne opnå samme resultater igen til sommer. Men de har overrasket én gang, hvorfor så ikke igen?

 

6. 100 Thieves

Roster: "Ssumday", "Meteos", "Ryoma", "Cody Sun", "Stunt"

Det er samme roster, som 100 Thieves tager med ind til sommerens split, men det er måske mere tvivlsomt, om de kan opnå samme flotte tredjeplads i regular season. Andre hold har enten opgraderet eller også underpræseterede de i foråret. Vi tror dog på, at de bliver det sidste hold i playoff.

Der er flere ting, der taler for dette. I "Ssumday" har de en af de bedste toplanere i ligaen. Selvom metaen bevæger sig over i at toplane er en ødet ø, så kan rå laning-skills skabe et monster, som modstanderholdet ikke kan stoppe. Og det kan "Ssumday" finde ud af. På de andre positioner er de også velbesat. Tommy "Ryoma" Le overraskede positiv ved at komme fra den oceaniske liga og gøre det glimrende. Måske er forskellen mellem ligaerne ikke så stor alligevel. I Sun "Cody Sun" Li-Yu har de også en botlaner, der er solid i alle spillets facetter, men som har det med at begå enkelte fejl, der kan føre til nederlag.

Kan disse udfordringer blive elimineret, kan 100 Thieves opnå er bedre placering end rosinen i playoff-pølseenden.

 

 7. Golden Guardians

Roster: "Hauntzer", "Closer", "Damonte", "FBI", "huhi"

Hos Golden Guardians har der også været lidt udskiftning. Allerede i foråret hentede de Choi "huhi" Jae-hyun ind som support til fordel for Yuri "Keith" Jew, og i pausen er der også skiftet ud i midlane. Her er Tanner "Damonte" Damonte kommet til, mens Greyson "Goldenglue" Gilmer har måtte vige pladsen. Det ændrer dog ikke meget for holdets forveninger denne sommer.

De virker til at være lige en tand under top seks, der næsten mere skal kæmpe om hvilke position, de skal have inde for de seks første pladser end at de skal være bange for at ryge ud. Selvom de fik en plads i playoff i sidste split, så bliver de taberne i Team Liquids genopståelse.

Talentet er simpelthen ikke til stede. De vil kunne komme med en enkelt overraskelse eller to, men nok ikke mere end det. Selvom spillere som Can "Closer" Celik og Victor "FBI" Huang har vist gode takter, så er de ikke helt på samme niveau som de andre. 

 

 8. Dignitas

Roster: "V1per", "Dardoch", "Froggen", "Johnsun", "aphromoo"

Tabet af "Huni" kommer til at koste meget for Dignitas. Han var holdets største lyspunkt i sidste split, og samme niveau vil "V1per" næppe kunne nå. Samtidig har udskiftningen i jungle også noget at sige. Hvem der ender med at blive starter mellem "Dardoch" og Matthew "Akaadian" Higginbotham er svær at sige.

De har dog rutinen med sig i form af danske Henrik "Froggen" Hansen og Zach "aphromoo" Black, men disse to veteraner er ikke, hvad de engang har været. Det må man bare erkende. "Froggen" laver sjældent store fejl, men han har heller ikke de store carry-kampe, som han engang havde.

Derfor kommer det til at blive en sæson på det jævne for Dignitas, der med lidt held kan kæmpe med om den sidste playoff-plads.

 

 9. Immortals

Roster: "sOAZ", "Potluck", "Eika", "Altec", "Hakuho"

Igen støder vi på et hold, der har masser af rutine. Især Paul "sOAZ" Boyer er en af de mest rutinerede spillere i hele verden. Selvom "sOAZ" har set bedre dage, så ved man, hvad man får fra ham. Man skulle tro af Jake "Xmithie" Puchero ville starte ved siden af "sOAZ", men holdet har valgt at sætte den erfarne jungler på bænken, til fordel for rookien "Nicholas "Potluck" Pollock.

På de andre pladser det mere på det jævne. Nickolas "Hakuho" Surgent har tidligere vist, hvor god han kan være, men han er faldet af på den i de seneste splits. Johnny "Altec" Ru har efterhånden været med i et stykke tid nu, men noget decideret gennembrud har han aldrig fået.

Og sådan får han næppe heller ikke dette split. Immortals kommer nok igen til at skulle se mere nedad i tabellen end opad, men hvis sidste split lærte os én ting, så var det, at på en god dag, kan alle slå alle. På nær Cloud 9.

 

 10. Counter Logic Gaming

Roster: "Ruin", "Wiggily", "Pobelter", "Wind", "Smoothie"

Det så utroligt sort ud for CLG i sidste split. Efter de fem første uger havde de kun vundet én kamp, og de var blevet en prygleknabe for de andre hold. De fik reddet lidt af æren til sidst, efter Eugene "Pobelter" Park kom til i midten af splittet, men prognosen for holdet er stadig ikke god.

Også i botlane fik de skiftet ud. I uge seks røg Trevor "Stixxay" Heyes ned på akademiholdet, mens Oh "Wind" Myeong-jin fik chancen. Udskiftningen var god, da de herefter begyndte at vinde lidt mere, men det ændrer ikke på, at de stadig virker til at blive holdet alle hold vil kunne slå.

Udover hos "Pobelter" skal også Kim "Ruin" Hyeong-min træde i karakter, men selv det kan vise sig ikke at være nok.

Ligaen begynder natten til lørdag klokken 3 med opgøret mellem 100 Thieves og Evil Geniuses. 

Alle kampe fra LCS kan følges på Twitch eller Lolesports


Login
 Glemt password?
Registrer