LEC Summer 2020 rangliste

Starten på LEC er lige rundt om hjørnet, og i den anledning skal der naturligvis kigges på de ti forskellige hold. Vi vil i den kommende artikel give vores bud på en LEC-rangliste, som primært er baseret på mandskaber og præstation under sidste split. Derudover har flere hold også benyttet pausen til at hente nye spillere ind, hvilket vi også vil give et hurtigt overblik over. 

1. G2 Esports

Roster: "Wunder", "Jankos", "Caps", "Perkz" og "Mikyx"

Man kan ikke sige LEC uden at tænke på G2 som noget af det første, og det er der en grund til. Det stjernespækkede hold har domineret den europæiske liga i lang tid, samt leveret flotte internationale resultater. 

I 2019 stod der G2 på alt holdet kom i nærheden af, lige indtil at der blev sat en stopper for dem ved Worlds finalen i Paris. På trods af det ærgerlige nederlag i slutningen af 2019, har G2 fortsat været kongerne af LEC i Spring Split 2020, hvor de tog en sejr på 3-0 i finalen mod Fnatic. Denne sejr skete på trods af at danske Rasmus "Caps" Winther skiftede til botlane, i endnu et af G2's forsøg på at være innovative.

I pausen op til det kommende split har G2 ikke lavet nogle ændringer i mandskabet, udover at Caps som udgangspunkt rykker tilbage til midlane. Dette gør på ingen måder G2 mandskabet mindre skræmmende, tværtimod må de anses for, endnu en gang, at være de helt store favoritter til at løfte LEC-trofæet. 

 

2. Fnatic

Roster: "Bwipo", "Selfmade", "Nemesis", "Rekkles" og "Hylissang"

Fnatic har stået i skyggen af G2 siden 2018, og dette har de naturligvis for øje at lave om på. Dog er det nemmere sagt end gjort, hvilket blev bevist under sidste split. Fnatic gik igennem gruppespillet med gode resultater, og lignede langt hen af vejen et hold som for alvor kunne bide skeer med G2 i spring finalen. Desværre for Fnatic blev finalen en ensidig affære, da G2 kørte dem over på overraskende vis. 

På trods af nederlaget i foråret, er der stadig meget, som taler for, at Fnatic bliver holdet som kan true kongerne. Med den unge jungler, Oskar "Selfmade" Boderek, på holdet er der masser af plads til forbedring, og forhåbentlig får vi netop dette at se fra Fnatic i det kommende split. 

Kigger man på resten af ligaen, er Fnatic på papiret, et verdensklasse hold som på en god dag kan spille op mod de bedste i verden. Dog har deres kryptonit længe været G2, men alligevel skal de på en klar andenplads. 

 

3. Origen

Roster: "Alphari", "Xerxe", "Nukeduck", "Upset" og "Destiny"

Origen har ligesom de to tidligere hold ikke lavet nogle ændringer i deres mandskab, efter at de i foråret sluttede på en fjerdeplads. Mange havde store forventninger til Origen efter at de hentede Elias "Upset" Lipp ind i botlanen, men indtil videre mangler nogle forventninger stadig at blive indløst. 

Origen har solide spillere samt en rigtig stærk infastruktur bag dem i form af coaches og resten af Astralis Group. Holdet er blevet kendte for deres kontrollerede spillestil, hvor de straffer modstanderen på alle parametre, så snart de får fat. Med det sagt er Origen ikke nået til et punkt hvor de for alvor kan udfordre G2 og Fnatic på den lange bane, og derfor skal de rangeres på tredjepladsen. Pladsen om tredjepladsen kan, ligesom sidste split, blive rigtig tæt med flere prominente hold som ser jævnbyrdige ud. Dog mener vi. at Origen har mere struktur og større potentiale. 

De individuelle færdigheder på Origen fejler absolut intet, og derfor har holdet også potentiale for at komme op og kæmpe om et trofæ - så længe de fortsætter med at udvikle sig.  

 

4. Misfits Gaming

Roster: "Dan Dan, "Razork", "Febiven", "Kobbe", "Denyk"

Som sagt er kampen om de kommende pladser utrolig tætte, men alligevel er vi gået med lidt af et modigt valg til fjerdepladsen. Misfits var en af de mange overraskelser i foråret, da de spillede et flot gruppespil, men faldt en smule til jorden i slutspillet. Misfits var før 2020-sæsonen spået til at være et bundhold, men med Febiven i spidsen for de unge talenter, endte Misfits med at nedlægge flere af de store hold. 

Misfits er et af de hold som har lavet ændringer i pausen, og det er ikke en lille en. Holdet har hentet danske Kasper "Kobbe" Kobberup ind fra TSM, som atter vender tilbage til den europæisk liga, hvor han før har været en af de absolut bedste i hans position. Derudover har holdet forfremmet danske Mads "Doss" Schwartz, som indtil nu har spillet på Misfits Premier. Den danske support kommer ikke til at få fuld spilletid, men vil umiddelbart dele tid med Petr "Denyk" Haramach. 

På papiret er holdet en fantastisk blanding af dygtige veteraner og unge talenter - som i foråret viste hvad de kan. Razork og Febiven er en stærk mid/jungle duo, og med Kobbe i botlanen, anser vi Misfits for at blive et hold som kan spille med hvor det er sjovt. 

 

 5. MAD Lions

Roster: "Orome", "Shad0w", "Humanoid", "Carzzy" og "Kaiser"

MAD Lions var den helt store overraskelse, da de i foråret tog LEC med storm. Holdet er fyldt med sultne førsteårs professionelle, som vil frem i verden og vise hvad de er i stand til. MAD Lions spillede sig til en flot tredjeplads i foråret, efter at de overraskede med at slå G2. 

Det burde være oplagt at ligge MAD Lions på enten tredje- eller fjerdepladsen, men vi har valgt at gå med de erfarne mandskaber fremfor de vilde rookies. Der er ingen tvivl om at MAD Lions har et imponerende individuelt niveau og en aggressiv spillestil, som kan tage alle hold med bukserne nede. Dog har de kun ét split i bagagen, og vi ved endnu ikke om holdet overpræsterede.

Hvis MAD Lions fortsætter deres udvikling, og spiller som de gjorde i foråret, så er der intet der forhindre dem i at gå langt. Modsat kan holdet også hurtigt gå i den anden retning, hvis de får en dårlig start og mister noget af selvtilliden fra foråret. 

 

6. Rogue

Roster: "Finn", "Inspired", "Larssen", "Hans Sama", "Vander"

Rogue er et interessant hold, som på papiret er stærkt, men skuffede i foråret. Rogue gik ind til 2020 som et af de hold der kunne lave rav i den, men det blev aldrig helt som forventet. Holdet kom med nød og næppe med i slutspillet, hvor de klarede den til anden runde af lower-bracket, inden de blev slået ud af Origen. 

Rogue stiller op med samme mandskab som vi så i foråret, så hvis holdet skal klare sig bedre dette split, er vi nødt til at se store forbedringer i deres samarbejde. Når alt kommer til alt kunne Rogue sagtens ende højere på listen, men ud fra det vi har set indtil videre, og de mange stærke hold der er i LEC, så bliver det ikke bedre end en sjetteplads. Dog har de stadigvæk nogle dygtige individualister - især Emil "Larsenn" Larsson og Steven "Hans Sama" Liv kan begge tage holdet på ryggen, det kræver bare at de finder formen. 

 

 7. Excel Esports

Roster: "Kryze", "Caedrel", "Special", "Patrik" og "Tore"

Excel har gjort sig to udskiftninger inden dette split, efter at de fik en syvendeplads i foråret. Med en ny top- og midlaner er YoungBuck og co. på udkig efter at nå slutspillet denne gang. I foråret var de få kampe fra at komme i slutspillet - noget som de fleste havde forventet de ville nå, før sæsonen startede. 

Excel er et hold som har et solidt mandskab, men mere ros kan man heller ikke give dem. Deres største styrke er deres botlane, som består af spillere der tidligere har bevist sit værd i ligaen. Resten af holdet vil komme i problemer så snart de møder nogle af de stærke individualister i ligaen, så Excel skal ud og vinde kampe på samarbejde og deres macro-spillestil.

 

 8. FC Schalke 04 Esports

Roster: "Odoamne", "Lurox", "Abbedagge", "Innaxe" og "Nukes"

Schalke startede 2020 sæsonen helt forfærdeligt, da de tabte hele syv kampe, før de fik deres første sejr på bordet. Holdet var ellers hypet godt op efter tilbagevenden af Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou, men det blev aldrig til den eventyrs historie som de fleste havde håbet på. I stedet satte Schalke flere af deres academy spillere på banen, og lige pludselig begyndte holdet at vinde. Den hårde start betød at de ikke nåede slutspillet, men endte alligevel på en fornuftig ottendeplads med en samlet score på 6-12. 

Grundet chancen Schalke har givet deres unge talenter, samt forårets fornuftige comeback, så fortjener holdet ikke at være helt i bunden, men heller ikke i toppen. Schalke skal ud og bevise at de har hvad der skal til for at nå slutspillet, før man kan placere dem højere. Med veteranen Andrei "Odoamne" Pascu i toplanen og en blodtørstig botlane, skal vi dog forvente at Schalke går ud og laver en overraskelse hist og her.  

 

 9. SK Gaming

Roster: "Jenax", "Trick", "ZaZee", "Crownshot" og "LIMIT"

SK har længe været et hold som mangler noget gnist, der kan gøre dem til en skræmmende modstander. Denne gnist ser stadig ikke helt ud til at være der, men de har trods alt fået en spændende spiller på holdet, i form af den tidligere BIG spiller, Dirk "ZaZee" Mallner. Med ZaZee på holdet har de endelig fået noget star-power, i form af et talent som har masser af plads til at forbedre sig. 

Kigger man bort fra midlanen, har SK fortsat de samme fire spillere, som sidste år ledte holdet til en niendeplads. Det er ikke spillere med det højeste individuelle niveau, og derfor er det svært at forestille sig at SK går ud og vinder en masse kampe. 

 

 10. Team Vitality

Roster: "Cabochard", "Nji", "Milica", "Comp" og "Jactroll"

Til sidst har vi Vitality, som mest af alt er bundproppen grundet deres forfærdelige split i foråret. De sluttede sidste split med en score på 2-16 - intet at råbe hurra for. Vitality var allerede fra start sat i problemer eftersom deres nye rookie midlaner, Aljoša "Milica" Kovandžić, ikke kunne være med grundet visa problemer. Til dette split er Milica dog endelig med på holdet, men om han er nok til at løfte holdet er svært at tro på. 

Udover midlanen har Vitaliy også hentet Cantoursna "Nji" An ind i junglen, i håbet om at han er løsningen til at få gang i et godt earlygame. Umiddelbart ligner det dog ikke en stor opgradering i junglen, men måske nærmere et skifte som kan give holdet en langsom start, eftersom spillerne skal vende sig til hinanden. Med to helt nye spillere på altafgørende positioner, er der for meget usikkerhed omkring Vitality til at man kan forvente det store. At afprøve rookies i foråret er ofte en god idé, men kan være risikabelt i det altafgørende summer split.  

Dette konkluderer ranglisten for det kommende LEC-split. 

Ligaen starter allerede på fredag d. 12 juni fra kl. 18:00, hvor G2 og MAD Lions ligger ud. Følg det hele på Twitch eller Lolesports!


Login
 Glemt password?
Registrer