Nyt om Wild Rift - Sådan differentierer spillet sig fra LoL

Tilbage i efteråret 2019 kunne Riot Games løfte sløret for det ene nye spil efter det andet under deres 10 års jubilæum. Et af de præsenterede spil var "League of Legends: Wild Rift", som bliver Riots helt store mobil-satsning. Spillet kommer grundlæggende til at ligne League of Legends, som vi kender det, men med justeringer - både store og små.

I går offentliggjorde Riot en længere video med gameplay og detaljeret info omkring det kommende spil. 

 

Spillets inferface

Lad os starte med spillets interface. Eftersom spillet er på mobil sker der naturligvis en del på denne front. I hvert spil kommer man til at have de fire abilities som vi kender det fra League of Legends, samt ens "trinket" - alle siddende i højre side. Styringen kommer til at foregå via "dual stick controls", lidt ala en konsol controller. Bevæger man sig længere ind mod midten af skærmen finder man summoner spells, efterfulgt af "recall-knappen". 

Spillet vil også have funktioner, som gør spillet mere simpelt og brugervenligt på en mobil. Her er der tale om et mindre map, lokation på jungle camps, samt en en "last hit indikator" som hjælper når der skal farmes minions. 

 

Champions

I Wild Rift kommer de forskellige champions til at være så identiske som muligt, med dem vi kender fra LoL, men grundet Wild Rifts map og højere tempo vil der være ændringer hist og her. Til spillets alpha-test har Riot derfor udvalgt specifikke champions, som de mener, i første omgang, vil passe bedst ind. I første omgang vil der være 36 champions til rådighed, men der vil med tiden blive tilføjet flere.

Selvom alle champions er nogle LoL fans i forvejen kender, vil nogle være ændret, så de passer bedre til mobil-formatet. Her er nogle af de ændringer som Riot i går offentliggjorde: 

Nasus: 

I Wild Rift vil Nasus hurtigere kunne stacke sin Q-ability (Siphoning Strike), så han forbliver denne "raid boss champion", der bliver sværere at håndtere, jo længere spillet varer. 

Twisted Fate: 

Riot ændrer Twisted Fates E-ability (Stacked Deck), til at give attack speed når man aktiverer den, i stedet for den passive effekt som vi kender fra det nuværende spil. 

Miss Fortune:

Selvom Miss Fortunes overordnet set passer godt ind i Wild Rift, har Riot valgt at gøre hendes Q-ability (Double Up) til et skill-shot. 

Shyvana:

Shyvana vil i Wild Rift få en unik bonus for hver drage hun nedlægger, alt efter hvilken slags drage det er. 

 

Gameplay

Som nævnt tidligere, er Riots mål at lave Wild Rift så identisk til LoL som vi kender det. Derfor starter alle Wild Rift kampe også i "champion select", hvor man sammensætter sit hold, runer og summoner spells. 

De første store ændringer man vil støde ind i er runerne. Runerne i Wild Rift kommer til at bestå af én "keystone", hvorefter man vælger tre mindre runer. I modsætning til LoL, vil man i Wild Rift kunne blande runerne på tværs af de forskellige kategorier. Derudover vil helt nye runer også blive til at finde når spillet kommer ud. 

Selve mappet, Wild Rift, kommer til at ligne Summoners Rift på mange måder. Der vil være tre lanes, hvor hovedmålet naturligvis er at dræbe modstanderens "Nexus". I modsætning til Summoners Rift, vil der i Wild Rift ikke være Inhibitors eller Nexus tårne. Derudover vil mappet være vendt i samme retning, lige meget om man er på blå eller rød side. Dette betyder at man på blå side ikke længere skal bevæge sig ned i banen. 

Yderligere vil der være ændringer på visse jungle monstre. Her er der primært snak om blå og rød-buff, som vil give ekstra bonusser, jo længere man kommer hen i spillet. Som jungler vil man også kunne vælge mellem "Challenging Smite" eller "Chilling Smite" efter man har dræbt fire jungle camps. 

Sidst, men ikke mindst, er der også ændringer i skoene og items med et aktiv - de to er nemlig blevet slået sammen. I Wild Rift vil det kun være muligt at have ét aktiv item, hvilket betyder at man skal tænke sig godt om før man køber. De forskellige aktiver kan købes som en opgradering til sko, hvor man helt frit kan vælge. 

 

Vil vi mon se Wild Rift som en esport? 

Eftersom det er første gang at Riot Games går ind i markedet for mobilspil, har de endnu ikke snakket så meget om spillets kompetitive side. I videoen afslører Riot at spillet vil have et ranked-system, som vil gøre spillet til mere end bare hygge. 

Visionerne for Wild Rift og esport er endnu ikke blevet offentliggjort, men selvom spillet foregår på en mobil, er det stadig muligt at det bliver en reel esport. Vi har allerede set mobilspil dukke op på esport scenen i form af spil som Clash Royale, PUBG Mobile og endda Fortnite. Selvom det er PC og konsolspil der dominerer esports-verdenen, er det ikke utænkeligt at mobilspil i fremtiden vil tilføje en helt ny dimension til esporten.  

 

Se hele videoen lige her: 

Wild Rift skulle oprindeligt være udgivet i den første halvdel af året, men grundet COVID-19 situationen, er udgivelsen udskudt til slutningen af året. Riot vil i næste uge påbegynde deres første alpha-tests, i Brasilien og Filippinerne. 

 


Login
 Glemt password?
Registrer