Den Blå CS:GO Liga #13 - Overblik uge 2

 

Vi har nu færdiggjort den anden uge i Den Blå CS:GO Liga#13, og vi giver hermed det seneste overblik over ligaens stillinger samt et par korte resuméer af ugens to livestreamede kampe.

 

Division 1

Gruppe A

Alle fire hold i Gruppe A i Division 1 har nu fået point. HenriksHyggeligeHomies ligger dog stadigvæk i front med 9 point, da de vandt 16-14 i det tætte opgør mod RIF eSport PRO. Falcons Esport besidder ligesom sidste uge andenpladsen. De har ellers både tabt og vundet en kamp i denne uge: Froz eSport PRO vandt over dem med 16-5, mens Falcons Esport slog dem med selvsamme resultat i returopgøret et par dage efter. Det betyder derved også, at RIF Esport og Froz eSport PRO begge deler om tredjepladsen med 3 point hver. 

 

Gruppe B

Også i Gruppe B i Division 1 er det sidste uges førende hold, som igen er i toppen af tabellen: Færdig arbejd' fører i Gruppe B med 12 point, da de vandt deres eneste kamp i denne uge, som var mod eSpuma Academy. Accusata Scusata har indsamlet 2 sejre og 6 point i denne uge, og de har derfor fået et forspring ned til Sørby Longshots, som stadig er på 3 point ligesom i sidste uge. eSpuma Academy har endnu ikke taget point, men de har stadig næste uges kampe til gode.

 

Division 2

Begge grupper i Division 2 består af hold, der ligger utroligt tæt i point: 

Gruppe A

Gruppe A er faktisk den gruppe, som har været mest tæt i løbet af Den Blå CS:GO Liga, efter vi har indført det nye gruppeformat. Alle fire hold har både tabt to kampe og vundet to kampe. I denne uge havde vi endda to opgør, der måtte ud i overtid, før vi kunne kåre en endelig vinder: Første kamp var mellem NOFUTURE og SprayAway, der endte 19-17 til SprayAway. Den anden kamp var mellem Roskilde Banden og Svenborg Orcas, hvor Svendborg Orcas løb med sejren på 19-16. 

Gruppe B

Også i Gruppe A ligger holdene yderst tæt i point. Aquiver Esports og Madsport Youngsters ligger i front med 6 point. Disse to hold mødte hinanden to gange i denne uge, hvor Aquiver Esports løb med sejren og de 6 point begge gange. Sørby Potential 4 og Missbuy fik også 3 point hver, da de ligeså mødte hinanden to gange. Her vandt holdene én enkelt gang over hinanden.

 

Division 3

Gruppe A

Mou Gaming fortsætter deres triumferende løb i Den Blå CS:GO Liga, da de indtil videre er ubesejret. De tog nemlig to sejre over FACEITSTARS. Holdet samt Veterans Esport har dog ikke selv været i aktion hele ugen, men de vil møde hinanden i løbet af næste uge. 

Gruppe B

Placeringerne har ikke ændret sig i Gruppe B siden sidste uge: AaB fører stadigvæk gruppen nu med 12 point, mens Dexterity stadig er at finde på andenpladsen med 9 point. Madsport og HighFl3x er ligeså færdig med uge 2 med samme antal point som sidst.

 

Division 4

Tirsdagens livestreamet kamp: Femmøller.Main vs. Elemental eSports (Overpass)

Brugere på Facebook havde valgt, at første kamp i ugens løb skulle stå mellem Femmøller.Main og Elemental eSports. Femmøller.Main havde med sig fra sidste uge både en sejr og et nederlag, mens Elemental eSports var på jagt efter deres første sejr i ligaen. 

Femmøller.Mains line-up:

 • mads
 • yoshh
 • Dengzoe
 • Trille
 • jnsN

 

Elemental eSports' lineup:

 • Stewush
 • KDone
 • Westh
 • Thespunkiller
 • brink

Allerede i første pistolrunde kunne vi opleve kampens første bemærkelsesværdige highlight, da Thespunkiller fra Elemental eSports stod i en 1v3 clutch. Hvordan han klarede sig i denn udfordrende situation, kan du bedst selv se eller gense herunder:

 

Elemental eSports vandt de første to runder, inden Femmøller.Main kom på scoreboardet.

Kampens næste highlight skete i den 9. runde, hvor de rette omstændigheder gjorde, at jnsN med blot 1 AWP-skud kunne eliminere Westh og KDone:

 

Elemental eSports havde noget svært ved at finde fodfæstet igen undervejs i første halvleg. De formåede dog at vinde to ud af de sidste tre runder på deres T-side. Holdene kunne alligevel skifte side ved en stilling, som var til stor fordel for Femmøller.Main. Stillingen i halvlegen lød nemlig på 11-4 til Femmøller.Main. 

I anden halvleg fortsatte den gode sejrsstime for Femmøller.Main, da de kun tabte tre runder efter sideskiftet.

 

Opgørets slutresultat: Femmøller.Main 16 - 7 Elemental eSports

Kampens top-fragger: Dengzoe med 27 kills i alt. Han var endda spilleren, der fik kampens sidste frag og derved lukkede kampen.

 

 

Torsdagens livestreamet kamp: MH Academy vs. Team PleX (Overpass) 

MH Academy var forud for kampen favoritter til at vinde kampen, da de havde 2 sejre med sig fra sidste uge samt en 16-4-sejr over Team PleX i deres første opgør i tirsdags. Team PleX havde selv 3 point fra sidste uge med en sejr over Skamling Esport.

MH Academys line-up:

 • Hansen
 • Mudi
 • anderizzle
 • Rezey
 • Ch4se

 

Team PleX' line-up:

 • Stones
 • WflSpdy
 • NK
 • MDUE
 • Merza

Også i ugens anden livestreamet kamp bød holdene på masser af action allerede fra første pistolrunde. MH Academy påbegyndte opgøret på CT-siden, og de skulle derfor forsvare B-site mod et stormende Team PleX. Det blev hurtig til en 4v4-situation, som Rezey, med hjælp fra resten af sine medspillere, hurtigt fik bugt på oppe fra Sniper's Nest:

 

Og så var kampen godt i gang, og særligt for MH Academy fortsatte de det momentum, de havde bygget op i begyndelsen af kampen. De vandt opgørets første to runder, hvorefter Team Plex tog den tredje. Derefter fortsatte MH Academy med at hive runderne sikkert hjem indtil den 10. runde af kampen, hvor Team PleX endnu engang formåede at komme på scoreboardet. De kom også godt igen i resten af første halvleg, og stillingen stod derfor 9-6 til MH Academys fordel.

Efter sideskiftet kom MH Academy igen bedst fra start. Team PleX fandt aldrig formen igen på deres CT-side, og kampen endte derfor med en fin sejr til MH Academy.

 

Opgørets slutresultat: MH Academy 16 - 9 Team PleX

Kampens top-fragger: Hansen med 25 kills, hvis 'AWP-game' var helt i top hele vejen igennem. I de fleste runder i løbet af kampen fik han inkasseret 2-3 kills. Han forbløffede også kommentaterne op til flere gange undervejs i opgøret:

I selvsamme runde præsterede Hansen endda også at få et 'quadra kill'.

 

Den samlede stilling i Division 4

Gruppe A

I sidste uge stod alle hold pånær Elemental eSports med 3 point. I denne uge har de selvsamme hold scoret 6 point hver, og de fortsætter derfor med at dele om førstepladsen. De tætteste kampe har dog været mellem 5th Orbit Gaming og Kold Army, der endte 13-16, samt 5th Orbit Gaming og Femmøller.Main, der sluttede 16-13. Elemental eSports står stadig uden point, men de får chancen for at komme på pointtavlen, da de stadig har to kampe til gode mod hhv. 5th Orbit Gaming og Kold Army.

Gruppe B

MH Academy kunne efter torsdagens sejr over Team PleX fortsætte deres føring i Gruppe B. De to hold spillede nemlig også i tirsdags, hvor vinderen igen var MH Academy. Stidsholt IF Chargers og Skamling Esport har kun spillet en enkelt gang mod hinanden denne uge, og her vandt Stidsholt IF Chargers 16-10. De indtager således andenpladsen med 6 point, hvor Team PleX ligger lige under med 3 point. 

Division 5

Gruppe A

Ubesejrede DanishDucks er i front i Gruppe A i Division 5. De har indtil videre kun mødt rigtig modstand i deres kamp mod Aalborg SPH, hvor holdene måtte ud på overtid. Her endte opgøret 19-16 til DanishDucks. Aalborg SPH har 6 point med fra første uge, mens Hygger'N! har fået 3 point mod Team Night And Light.

Gruppe B

I denne uge er det kun Falcons Esport Academy og KlarPiratStart, som har spillet. I begge kampe løb Falcons Esport Academy med sejren med slutresultaterne 16-5 og 16-9. Det betyder såvel også, at Falcons Esport Academy er nået op på siden af Code4-main i point. Holdene møder hinanden i næste uge.

Division 6

Gruppe A

I Gruppe A fører Skarphjørne stadigvæk med 4 sejre fra 4 kampe. De har dog fået noget modstand den seneste uge, hvor de mødte Stidsholt Fronters over to omgange: Første opgør endte 16-10 til Skarphjørne, og andet opgør gik ud i overtid. Skarphjørne kunne hive den endelige sejr hjem med resultatet 19-16. Stidsholt Frontiers har også haft et tredje opgør i denne uge. Her slog de XI-Falster-main 16-13. XI-Falster-main spillede deres andet opgør mod Femmøller Upcoming, hvor sidstnævnte endte med at vinde 16-10. 

Gruppe B

I denne uge har Hedonism og Ørnebanden spillet to gange mod hinanden. De endte begge med at tage en sejr og 3 point hver. Derudover har Hedonism spillet deres sidste kamp i gruppespillet, hvor de mødte Valhal White. Her vandt Valhal White 16-12. Ørnebanden og Valhal White er derfor begge på 12 point, mens Hedonism må slutte gruppespillet af med 9 point. 

Division 7

Gruppe A

Vi har haft fire opgør i denne uge i Gruppe A: Froz eSport Academy vs. KIF eSport og Five Towers vs. Distinguished Warriors. Alle opgør var yderst tætte, men sejren løb til de samme to hold. Froz eSport Academy vandt 16-14 og 16-13 over KIF eSport, mens Five Towers vandt 16-11 og 16-14 over Distinguished Warriors. Derved fører Froz eSport Academy med 12 point. Herefter deler KIF eSport og Five Towers andenpladsen med 6 point hver. 

Gruppe B

Froz eSport Academys ene søsterhold, Froz eSport Main, fører ligeså i Division 7's andengruppe. De har i denne uge spillet mod endnu et af organisationens søsterhold, Froz eSport Potentiel B. Det blev dog til to overlegne sejre til Froz eSport Main på 16-2 og 16-1. 

 

Kampprogram

Få her et overblik over ligaens kampe. Tabellen viser både spillede samt resterende kampen for gruppespillet:

 

 


Datoer for 13. sæson

Datoerne for 13. sæson af Den Blå CS:GO Liga er som følger:

 • Liga start: 4. november
 • Planlagt dato for sidste kamp i gruppespil: 21. November
 • Sidste kamp for semifinale i playoffs A og sidste kamp for kvartfinale  i Playoffs B: 28. november
 • Sidste kamp for Playoffs B-semifinale: 5. december
 • Sidste kamp for finale: 12 december (pånær Division 1 Playoffs A)
 • Live event for Division 1 finale playoffs A: 28. december (finaler til live event i København)

Livestream

 • Alle kampe, som ikke bliver rykket fra deres vejledende tidspunkt (tirsdag/torsdag kl.20.00), er med i en afstemning på vores Facebook side.
 • Alle kampe vil blive skrevet i et opslag på vores Facebook side, og alle vil få et nummer. Hver person har én stemme, og man afgiver sin stemme ved at skrive nummeret på den kamp, man vil stemme på i kommentarfeltet på opslaget. Hvis man stemmer flere gange, vil ingen af ens stemmer blive talt med.
 • Afstemningen vil starte på kampdage kl.12 og vil slutte kl.17.
 • Dette giver stadig mulighed for at rykke kampene, men så vil de ikke blive medtaget i lodtrækningen. Dette gælder også Division 1.
 • Det vil kun være muligt at få maks. 2 kampe streamet, for at så mange hold har mulighed for at få streamet deres kampe.

Alt livestream bliver vist på https://www.twitch.tv/esport 


Præmier

Samlet set fordeles 30.000 kr. 

- Division 1 - 
10.500kr.
1. plads = 5.500kr.
2. plads = 4000kr. 
Vinder af Playoffs B = 1.000kr.

- Division 2 - 
6.000kr.
1. plads = 3.500kr.
2. plads = 2.000kr. 
Vinder af Playoffs B = 1.000kr.

- Division 3 - 
4.000kr.
1. plads = 2.000kr.
2. plads = 1.500kr. 
Vinder af Playoffs B = 500kr.

- Division 4 - 
3.000kr.
1. plads = 1.500kr.
2. plads = 1.000kr. 
Vinder af Playoffs B = 500kr.

- Division 5 - 
2.000 kr.
1. plads = 1.000kr.
2. plads = 600kr. 
Vinder af Playoffs B = 400kr.

- Division 6 - 
2.000 kr.
1. plads = 1.000kr.
2. plads = 600kr. 
Vinder af Playoffs B = 400kr.

- Division 7 - 
2.000 kr.
1. plads = 1.000kr.
2. plads = 600kr. 
Vinder af Playoffs B = 400kr.

 

 


Partner

Det er med stor glæde, at Det Blå Danmark har valgt at bakke op om en af Danmarks største esportsturneringer.

Den Blå CS:GO Liga er Danmarks største community CS-turnering, som eSport.dk administrerer og dækker med livestreams og nyhedsartikler. eSport.dk har i år fået Det Blå Danmark som samarbejdspartner til Den Blå CS:GO Liga. Det Blå Danmark har som vision at tiltrække unge til uddannelse inden for den maritime verden.

Du kan læse mere om Det Blå Danmark og deres initiativ om at gå ind i esport på worldcareers.gg/.

Fakta om Den Blå CS:GO Liga

 • I Den Blå CS:GO Liga konkurrerer hold i spillet Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO), som er et holdbaseret online skydespil mellem to hold –  terrorister og antiterrorister
 • Ligaen forløber i tre sæsoner af to måneder hvert år 
 • Vi afslutter hver sæson med en live finale
 • Vi afholdt første sæson i 2019 til Copenhagen Games 2019. Vi annoncerer de andre finalebegivenheder løbende, når ligaens sæsoner er i gang

Login
 Glemt password?
Registrer