STREAM TILBUD TIL EDU CUP DELTAGERE

EDU CUP er en turnering for skolerne, og derfor er der et naturligt perspektiv på uddannelse og udvikling.

Udover at turneringen fortsætter sin vandte gang, så har vi herfra eSport.dk valgt at give skolerne en mulighed for nu også at arbejde med stream/casting som en del af EDU CUP.

STREAM/CASTING
Det betyder at de skoler som ønsker at arbejde med casting/stream kan ansøge om at blive optaget i streaming gruppen, som løbende vil få tilbudt at stream/caste officielle EDU CUP kampe.
Undervejs vil vi også tilbyde lidt råd/vejlening omkring det at streame og caste.
Alle kampe skal streames til en Twitch kanal som vi stiller til rådighed.
Her skal man være opmærksom, at Twitch har visse regler for hvad der må streames og siges. Se https://www.twitch.tv/p/legal/terms-of-service/
I denne sæson vil vi udelukkende koncentere os om EDU Cup CS:GO men vil på sigt også tilbyde streaming inden for EDU Cup LoL.

Esport.dk hjælper til med promovering af hver eneste stream.

Hvad har I brug for?

For at kunne være en del af stream/casting setuppet har vi en række krav som man skulle kunne indfrie.

Først om fremmest skal man kunne stille med én og helst 2 castere. Hvis man ikke har prøvet at caste før, kan det være rigtig svært at udfylde tiden. Der må helst ikke være for lange pauser hvor der ikke bliver sagt noget i løbet af kampen.

Hvad skal en caster kunne?

 • Ligesom i fodbold, skal casterne guide seeren igennem kampen. Traditionelt findes der 2 forskellige caster typer. Disse komplimenterer hinanden, præcis som man ser det i andre sportsgrene.
  • Play by play caster, som står for at følge og kommentere kampen “som den sker”. Man kan høre på Play by play casteren om der sker noget spændende i kampen; det er ham som “hyper” stemningen undervejs.
  • Colour caster, som står for at give mere dybdegående analyser undervejs. Det er også ham der kommer med statistik og analyser af den taktik der køres, ligesom han fortæller seeren hvad taktikkerne/økonomien betyder for kampen
 • Vær her opmærksom på, at hvis der stilles med 2 caster er det vigtigt de kan samarbejde. Ikke afbryde hinanden, og lytte til hvad den anden siger. Støtte op om hinandens udsagn, så der kommer en rød tråd i castingen.
 • Der er glidende overgange mellem de 2 castere. Fordi man er play by play betyder det ikke at man ikke kan komme med lidt statistik og analyse og omvendt. Men i det store hele er det nemmere hvis rollefordelingen overholdes.

Dernæst skal nogle tekniske ting være på plads:

 • Hver caster har brug for et godt headset (gaming headset) med indbygget eller bord-mikrofon
 • Hver caster har brug for en computer der kan køre CS:GO og voice chat programmet Discord.
 • Casterne skal have et webkamera eller lign. kamera til rådighed.
 • General viden om computere og software

 

Ansøgning

Hvis man ønsker at prøve kræfter med at streame skal man skrive en ansøgning til mia@phoenixred.eu med emnet “EDU Streaming”.

I ansøgningen bedes man oplyse om følgende ting:

 • Lidt information omkring skolen og dens erfaring med esport
 • Hvor mange castere man ønsker at stille med og hvor meget erfaring de har
 • Om skolen har den nødvendige hardware

Alle godkendte får tilbudt kampe, dog ikke nogen hvor skolen selv spiller.

Vi håber at kunne besvare alle ansøgninger indenfor 1-2 hverdage.

 


Login
 Glemt password?
Registrer