KBHs Kommune med 600.000 til Copenhagen Games

I påsken har Danmarks største og ældste esportsfestival jubilæum. Her åbner Copenhagen Games nemlig for tiende gang dørene for de omtrent 10.000 gæster og 1500 deltagere, der valfarter til København fra hele verden for at tage del i festlighederne og de mange store turneringer.

Copenhagen Games har siden første færd haft en væsentlig partner i Københavns Kommune. Og heldigvis har kommunens Kultur- og Fritidsudvalg valgt at forsætte støtten i 2019 med et sponsorat på intet mindre end 600.000 kroner.

»Opbakningen fra Københavns Kommune er meget væsentlig for etableringen af Copenhagen Games 2019. Støtten sikrer, at vi kan fastholde det grundlag, der er selve Copenhagen Games – nemlig at skabe et rum til de mange initiativer, foreninger og uddannelser indenfor esport, der blomstrer op i disse tider,« udtaler Copenhagen Games’ direktør, Zahid Butt.

Hos Københavns Kommune er de ligeledes glade for at kunne bakke op om Copenhagen Games - og også esport generelt.

»Esport er inde i en rivende udvikling. Når vi støtter op om esport som idrætsgren, er vi med til at skabe rammerne for de samme sunde foreningsfællesskaber, vi ser i den klassiske foreningsidræt,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Københavns Kommune har gennem de senere år støttet flere esportsinitiativer. Bl.a. har kommunen støttet Copenhagen Esport, som er en forening der har til huse i Nørrebrohallen, og som har formål at give de unge mulighed for at dyrke og udvikle deres passion i fællesskab med andre.

»Der er en kraftigt stigende interesse, vækst og udvikling indenfor esport i mange af landets kommuner. Derfor er det superfedt, når en kommune anerkender esportens potentiale og forstår nødvendigheden i at støtte op om den enorme udvikling, der sker,« afslutter Zahid Butt.

 

https://copenhagengames.com/


Login
 Glemt password?
Registrer